01 / 05 / 2024

arkiparc 2013 kentsel dönüşüm nef

arkiparc 2013 kentsel dönüşüm nef

NEF, platin sponsoru olduğu ArkiPARC’ta Kağıthane, Levent, Haliç gibi kentsel dönüşümün gözde semtlerindeki modern projelerini tanıttı...

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm mağduriyeti: Kira yardımı verilmedi, 2013'ten beri evler yapılmadı! 

Gaziosmanpaşa’da 2013’te başlayan kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımı yapılan konutlar hala teslim edilmedi. İşte vatandaşların mağduriyeti...

 6'ncı Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi 7 Kasım'da!

2013 yılında, kentsel dönüşüm sürecini kamuoyuna iyi bir şekilde anlatmak amacıyla yapılan, 'Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nin bu yıl altıncısı 7 Kasım'da düzenlenecek...

Yıldırım'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde 2013'te riskli alan edilen 150 bin kişinin yaşadığı 6 mahalledeki yeni planını onayladı. Yıldırım'da kentsel dönüşüm başlıyor.

Pendik'te her 4 konuttan 1'i kentsel dönüşümle yapıldı!

Pendik Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'ne göre, bölgede 2013-2016 yılları arasında 617 riskli bina kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Verilere göre, kentsel dönüşümün gerçekleştiği inşaatların oranı yüzde 25'e ulaştı.

Isparta'da kentsel dönüşüm hız kazandı!

2013 yılında yasalaştıktan sonra Türkiye'nin dört bir yanında uygu lanan kentsel dönüşüm, her geçen yıl hız kazanmaya başladı.

Aydın Ilıcabaşı Mahallesi kentsel dönüşüm istiyor!

Efeler Ilıcabaşı Mahallesi’nde yapılacak Kentsel Dönüşüm kapsamında, evlerinin yıkılacağı söylenen vatandaşlara 2013 yılından bu yana net bir açıklama yapılmaması vatandaşları çileden çıkardı.

Kentsel Dönüşüm Rehberi kitabı yenilendi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu kurucuları Prof. Dr. Gürsel Öngören ve Prof. Dr. N. İlker Çolak tarafından ilk defa 2013’de hazırlanan “Kentsel Dönüşüm Rehberi” isimli kitap yeni çıkan yönetmelikler doğrultusunda yenilendi.

Aydın Ilıcabaşı Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Efeler İlçesi Ilıcabaşı Mahallesi sakinleri, 2013 yılında “Kentsel dönüşüm çalışmalarına 3 ay sonra 2 bin kişinin yaşadığı Ilıcabaşı Mahallesi'nden başlıyoruz” diyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na tepki gösterdi.

Kentsel dönüşümde 2015 yılı kira yardım bedeli!

2013 yılında 630 lira, 2014 yılında 680 lira olan kira yardımı 2015'te ne kadar olarak belirlendi? İşte, kentsel dönüşümde 2015 yılı kira yardım bedeli!

Kentsel Vizyon Platformu'ndan kentsel dönüşüme yeni yaklaşım!

NEF ve Kentsel Strateji işbirliği ile 2013 yılında kurulan ‘Kentsel Vizyon Platformu’, kentsel dönüşüm sürecine yeni bir yaklaşım getirdi. Platform, ‘Sosyal Etki Değerlendirme (SED) raporunun zorunlu olması önerisinde bulundu.

Kentsel dönüşümün sosyal etkileri incelenmeli!

NEF ve Kentsel Strateji işbirliği ile 2013 yılında kurulan ‘Kentsel Vizyon Platformu’, kentsel dönüşüm sürecine yeni bir yaklaşım getirdi: Kentsel dönüşümde sosyal etkiler de incelenmeli.

Ender Çolak: Kentsel dönüşüm kombiye yüzde 10'luk doping yaptı!

2013'te yüzde 15 daralan ısıtma sektörü, bu yıl kentsel dönüşüm projeleriyle canlandı. Baymak Genel Müdürü Çolak, "Kentsel dönüşüm sektöre yüzde 10'luk doping etkisi yaptı" dedi...

Kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar arttı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülke genelinde 6.5 milyon konutun yıkılıp yeniden yapılacağı kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine verilen kira yardımlarını arttırdı. 2013'te 650 lira olarak ödenen kira yardımı 680 liraya yükseltildi...

arkiparc 2013 kentsel dönüşüm nef Haberi

arkiparc 2013 kentsel dönüşüm nef

Kentin ulaşımı ve yaşanması kolay merkezi lokasyonlarında gerçekleştirdiği, nitelikli ve mimari estetiği yüksek konut projelerine imza atan NEF, platin sponsoru olduğu gayrimenkul sektörünün büyük buluşması ArkiPARC 2013’te, Kağıthane, Levent, Haliç gibi kentsel dönüşümün gözde semtlerindeki modern projelerini tanıttı.


Haliç Kongre Merkezi’ndeki 121 numaralı stantta NEF 10 Kağıthane, NEF 11 Kağıthane, NEF 2 Haliç, NEF 09 Officess Dörtlevent, NEF 04 Apartments Kemerburgaz, NEF Bebeköy, NEF 163 Flats Levent isimli gayrimenkul projelerini gayrimenkul sektörünün vitrinine çıktı. NEF standını gezenler ayrıca Londron Design Week’te tasarım ödülü alan ses heykelini de görme imkanını yakaladı.


Bu yıl kentsel kalite için diyalog temasıyla gerçekleşen ve açılışı 10 Nisan 2013’te gerçekleşen ArkiPARC 2013 etkinliği kentleri şekillendiren önemli aktörlerinin buluşma arenası olurken, 2 gün sürecek etkinliğe paralel olarak kurulan...