28 / 04 / 2024

armen Ermeni Yetimhanesi

armen Ermeni Yetimhanesi

Gazeteci Hrant Dink ile eşi Rakel Dink’in yetiştiği Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa edilecek. Yetimhane için ilk kazma vuruldu.

Balat'taki Khorenyan Ermeni İlkokulu kültür merkezi olacak!

1816 yılında Balat'ta yapılan ve 1866 yılında Khorenyan Ermeni İlkokulu’na dönüştürülen tarihi taş bina, hayata geçirilmesi planlanan restorasyon sonrasında kültür merkezi olarak kullanılacak.

Ankara'da Ermeni ve Katolik mezarlarının üstüne dükkan mı yapılıyor?

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden yapılması için ayrılan alanda kazıya çalışmaları sürerken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kemiklerin, Ermeni ve Katolik Mezarlığı’nda bulunan cenazelere ait olduğunu ve kazı yapılan alanın hukuka aykırı olduğunu belirtti.

İBB'den Ermeni Yetimhanesi imarına izin!

İBB, 19 Ocak 2007'de öldürülen Hrant Dink'in isteğini yerine getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Tuzla'da bulunan Ermeni Yetimhanesi’nin imar değişikliği için gerekli izinleri verdi.

Armen Mühendislik Ve Danışmanlık İnşaat Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Armen Mühendislik Ve Danışmanlık İnşaat Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Hebun Yetişecek tarafından kuruldu.

Büyükada Rum Yetimhanesi'nin restorasyonu için ilk adım atıldı!

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük ahşap yapısı olan Büyükada Rum Yetimhanesi, yıllar boyunca yıkım tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Kurtarılmayı bekleyen yetimhanenin restorasyonu için ilk adım atıldı.

İHH, İdlib'teki 86 bloklu Şam Yetimhanesi'ni bakımdan geçirdi!

İHH, İdlib kırsalında yer alan Sarmada kasabasındaki Şam Yetimhanesi'nde bakım ve onarım çalışması yaptı...

Büyükada Rum Yetimhanesi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

1964 yılında kapısı kilitlenen Büyükada Rum Yetimhanesi'nde özellikle kış aylarında olumsuz hava koşullarının da etkisiyle tahribat artıyor. Çatısında çökmelerin olduğu tarihi yapı, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Teröristlerin yıktığı Ermeni Klisesi'ni Türkiye onardı!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından, Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütü YPG/PKK’dan temizlenen Tel Abyad’da teröristlerin mevzi oluşturduğu ve zarar verdiği Ermeni Kilisesi’nin temizlenip yeniden elden geçirildiği açıklandı.

Tel Abyad’daki Ermeni Kilisesi onarılıyor!

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Tel Abyad'da teröristlerin mevzi haline getirdiği ve zarar verdiği Ermeni Kilisesi'nin temizlenerek yeniden elden geçirildiğini bildirdi...

Beşiktaş'taki Musevi yetimhanesi özel okul olacak! 

Beşitaş'ta bulunan anıtsal yapı niteliğinde tescilli Musevi Yetimhanesi'nin özel okul olması için hazırlan plan değişikliğini koruma kurulu onay verdi. 

Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek!

Sivas'ta 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı sınırlarında bulunan Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek.

Büyükada Rum Yetimhanesi'nin çökme tehlikesi var!

Europa Nostra ve Avrupa Yatırım Bankası Büyükada Rum Yetimhanesi ile ilgili kapsamlı bir rapor yayımlandı. 

Tarihi Ortaköy Yetimhanesi özel okula dönüşüyor!

İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki Yıldız Mahallesi’ndeki tarihi Ortaköy Yetimhanesi özel okula dönüşecek. Tartışmalı plan teklifi İmar Komisyonu’ndan geçti.

armen Ermeni Yetimhanesi Haberi

armen Ermeni Yetimhanesi

Kamp Armen’in yaklaşık 1000 metrekare alan üzerinde, bir bölümü yıkık halde bulunan eski kamp binası tamamen yıkıldı. 2015'te Ermeni cemaatine iade edilen Kamp Armen'in mülkiyetini elinde bulunduran Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi ve Mektebi Vakfı Başkanı Kirkor Ağabaloğlu, "Kamp Armen'in iade edilen bölümünde ilk çalışmalar başlatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş'ın talimatıyla zabıta yıkım ekipleri tarafından ricalarımız doğrultusunda yıkım işlemi gerçekleşti" dedi. 


Yıkılan alandaki molozların da birkaç gün içinde temizleneceğini aktaran Ağabaloğlu, "Bu süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/5000 plan, Tuzla Belediyesi tarafından da 1/1000'lik planların onaylanmasının ardından, proje çalışmaları tamamlanarak, inşaat çalışmalarına başlanacaktır. Her iki belediyeye de desteklerinden dolayı minnettarız. Bu destekler, iyi bir eser ortaya çıkarmamız konusunda bizi cesaretlendirmektedir" diye konuştu. 


YETİMHANE ÖZELLİĞİ KORUNACAK

Kamp Armen'in yetimhane özelliğini yitirmeden...