05 / 05 / 2024

arnavutköy imar barışı başvuruları

arnavutköy imar barışı başvuruları

İmar Barışı ile 13 milyon konutun imar ve iskan sıkıntısı sona eriyor. Düzenlemeye kısa sürede büyük ilgi gösteren Arnavutköylüler, başvurularını Arnavutköy Belediyesi’nde yapıyor.

İmar barışı mağdurlarından eylem: Yıkım değil çözüm istiyoruz!

Muğla’daki imar barışı mağdurları yeni bir eylem gerçekleştirdi. Büyükşehir, Menteşe belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan mağdurlar yıkım değil çözüm istediklerini söyledi

İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

10 ili etkileyen depremlerin ardından imar barışı konusu yeniden tartışmaya açıldı. İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

İmar barışı bekleyenler aman dikkat! 2023 yılında imar barışı çıkacak mı? Hemen bu detaylara bakın!

İmar barışı bekleyenler aman dikkat... 2023 yılında imar barışı çıkacak mı? Hemen bu detaylara bakın...

Arnavutköy'deki 67 bin metrekarelik alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Yeşilbayır Mahallesi 247 ve 62 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. İşte  67 bin metrekarelik alanın imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Arnavutköy'de 754 bin metrekarelik askeri alanın imar planları değişti!

Arnavutköy'de TOKİ'ye ait it 754 bin metrekare büyüklüğünde askeri alan imara açıldı. Yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

Arnavutköy  Taşoluk Mahallesi  1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Arnavutköy İlçesi, Taşoluk Mahallesi, 5864 ada, 1 parsele ilişkin kreş  1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

İmar barışı uzayacak mı? 2020 yılında imar barışı olacak mı?

İmar barışı uzatılacak mı sorusu, kendilerine verilen süreçte bu imkandan yararlanamayan vatandaşların araştırdığı konu oldu. Peki, imar barışı uzayacak mı? İşte, 2020 yılında imar barışının olup olmayacağıyla ilgili tüm merak edilenler...

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

Avukat Enver Alcan yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı! 

Avukat Enver Alcan, yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı.Villası için 229 bin lira ödeme yaptı. Ödediği parayı evin eski sahibi Mehmet Hattat’tan almak için dava açtı.

İmar barışında süre yıl sonuna kadar uzatılsın!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, imar barışı süresinin yıl sonuna kadar uzatılıp taksit kolaylığıyla imar barışından 30 milyar TL’lik hedefin yakalanabileceğini kaydediyor.

Arnavutköy İmrahor Mahallesi imar planı askıda!

Arnavutköy İlçesi, Bolluca Deresi ve Yakın Çevresi ile İmrahor Mahallesi, Revizyon Nazım İmar Planına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 18.05.2018 tasdik tarihli imar planı askıya çıkarıldı.

İmar barışı inşaat sektöre can suyu olacak!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, bu yıl en çok konuşulan konulardan birinin imar barışı olduğunu söyleyrek, uygulamanın inşaat sektörüne can suyu olacağını söyledi.

arnavutköy imar barışı başvuruları Haberi

arnavutköy imar barışı başvuruları

Arnavutköy Belediyesi'nde yer alan habere göre, kamuoyunda 'İmar Barışı' olarak bilinen, 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenleme kapsamında Yapı Kayıt Belgesi için başvurular, Arnavutköy Belediyesi’nde alınıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması planlanıyor. Düzenleme, 31 Aralık 2017'den  önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsıyor. Başvurular 8 Haziran tarihi itibariyle başladı ve 31 Ekim tarihine kadar sürecek. 

“Devlet, Halkına Sahip Çıkıyor”

Arnavutköy Belediyesi, kendi bünyesinde çalışan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen personellerle vatandaşların başvurularını yapıyor. Mevcut düzenleme sayesinde yaklaşık 50 senedir süren soruna çözüm üretilmesi vatandaşları memnun etti. Devletin...