11 / 05 / 2024

Arnavutköy sahil yolu

Arnavutköy sahil yolu

1988 yılında Kuruçeşme ile Arnavutköy arasında yapılan 720 çelik üstüne oturtulan kazıklı yol, Bedrettin Dalan tarafından hizmete açılmış. Bin 200 metre uzunluğunda inşa edilen yol 4 milyar liraya mal olmuş.

1987 yılında Arnavutköy sahil yolu inşaatında usulsuzluk olduğu iddia edilmiş!

1987 yılında Arnavutköy'de sahil yolu trafiğini rahatlatmak için yapılan 2 gidiş ve 2 geliş olmak üzere 4 şeritli, 1.2 kilometre uzunluğundaki kazıklı yol ihalesinin yasaya aykırı olduğu iddia edilmiş.

1941 yılında Kasımpaşa- Halıcıoğlu sahil yolu inşaatı 80 bin liraya yapılmış!

1941 yılında Kasımpaşa-Halıcıoğlu sahil yolu projeleri İstanbul Belediyesi tarafından hazırlanmış. Söz konusu proje için 80 bin liralık bütçe hazırlanmış.

Arnavutköy'ün ilk bisiklet yolu Hadımköy'de inşa edilecek! 

Arnavutköy Belediyesi ilçe geneline bisiklet yolu kazandırmak için düğmeye bastı. Belediye Hadımköy'de 3 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu inşa edecek. 

Arnavutköy 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Arnavutköy ilçesi, Çilingir Yolu, Terkos Yolu Arası ( İmar Yolları ) Yol, Kavşak Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu 2022'de tamam!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu'nda devam eden Gebze merkez arasındaki kısmın 2022 yılında tamamlanacağını kaydetti. 

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'na ilişkin "Metro projemiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Yapımını bakanlığımıza devir ettiğimiz Metro projesini yakından takip ediyoruz. İnşallah 2023 yılına yetişe

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde 5 tünel ve 2 viyadük daha açılacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Mersin ile Antalya'yı bağlayan Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde bu yıl 5 tünel ile 2 viyadüğü daha açacaklarını söyledi.

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin akıbeti mecliste!

Akdeniz Sahil Yolu Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çelik, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Arnavutköy 1/5000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Arnavutköy İlçesi, Çilingir Yolu Mehmet Akif Caddesi Arası Yol, Kavşak Revize Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Akdeniz Sahil Yolu Projesi 2019'da açılacak!

Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nde sona yaklaşıldı. 2019 yılı Aralık ayında bitecek projede 39,8 km uzunluğunda 34 adet tünel yapılıyor.

Akdeniz Sahil Yolu inşaatında son durum!

Mersin ve Antalya'yı birbirine bağlayacak olan Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında, Mersin'in Anamur ilçesinde inşası tamamlanan viyadük ve tünel trafiğe açıldı.

Erciş'in sahil yolu projesine 1 milyon liralık destek!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Erciş Belediyesi tarafından yürütülen ‘Sahil Yolu’ projesine 1 milyon liralık destek müjdesi verdi.

Akdeniz Sahil Yolu 2020'de tamamlanacak!

Akdeniz Sahil Yolu projesi etap etap tamamlanırken Mersin-Antalya arasını 5 saate indirecek. Akdeniz Sahil Yolu projesinin 2020 yılında tamamlanması planlanıyor.

Bebek Aşiyan Kazıklı Sahil Yolu projesinde çalışmalar başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Bebek Aşiyan Kazıklı Sahil Yolu doldurmada çalışmalara başladı. Proje kapsamında 143 araçlık otopark da yer alıyor.

Arnavutköy sahil yolu Haberi

Arnavutköy sahil yolu



SONU GÜZEL BİTEN KAVGA... Arnavutköy'de bir zamanlar vapurların geçtiği yalıların önüne yapılan kazıklı yolda ilk yürüyüşü Anakent Belediye Başkanı Dalan gerçekleştirdi, ''Yalı sahipleri önce tepki göstermişti, ama şimdi teşekkür ediyorlar'' dedi. Yalı sahibi Nedret Kalaycıoğlu da Dalan'ın kendisini ikna ettiğini söyledi...


İlk, kazıklı yolumuz 


Dalan tarafından hizmete açılan Kuruçeşme-Arnavutköy arasındaki 1200 metrelik yol, 7 ayda 4 milyar lira harcanarak tamamlandı. Anakent Belediye Başkanı, ikinci kazıklı yolun, haziran ayında Çayırbaşı-Sarıyer arasında hizmete gireceğini bildirdi...


Bülent DEMİR


   KURUÇEŞME-Arnavutköy arasında 720 çelik kazık üstüne yapılan ve yaklaşık 4 milyar liraya mal olan sahil yolu, dün törenle hizmete açıldı. 1200 metre uzunluğundaki kazıklı...