29 / 04 / 2024

1988 yılında Arnavutköy'de kazıklı sahil yolu hizmete açılmış!

1988 yılında Arnavutköy'de kazıklı sahil yolu hizmete açılmış!

1988 yılında Kuruçeşme ile Arnavutköy arasında yapılan 720 çelik üstüne oturtulan kazıklı yol, Bedrettin Dalan tarafından hizmete açılmış. Bin 200 metre uzunluğunda inşa edilen yol 4 milyar liraya mal olmuş.



1988 yılında Arnavutköy de kazıklı sahil yolu hizmete açılmış!


SONU GÜZEL BİTEN KAVGA... Arnavutköy'de bir zamanlar vapurların geçtiği yalıların önüne yapılan kazıklı yolda ilk yürüyüşü Anakent Belediye Başkanı Dalan gerçekleştirdi, ''Yalı sahipleri önce tepki göstermişti, ama şimdi teşekkür ediyorlar'' dedi. Yalı sahibi Nedret Kalaycıoğlu da Dalan'ın kendisini ikna ettiğini söyledi...


İlk, kazıklı yolumuz 


Dalan tarafından hizmete açılan Kuruçeşme-Arnavutköy arasındaki 1200 metrelik yol, 7 ayda 4 milyar lira harcanarak tamamlandı. Anakent Belediye Başkanı, ikinci kazıklı yolun, haziran ayında Çayırbaşı-Sarıyer arasında hizmete gireceğini bildirdi...


Bülent DEMİR


   KURUÇEŞME-Arnavutköy arasında 720 çelik kazık üstüne yapılan ve yaklaşık 4 milyar liraya mal olan sahil yolu, dün törenle hizmete açıldı. 1200 metre uzunluğundaki kazıklı yolu baştan sona yürüyen Anakent Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, 7 ayda yapılan yolun trafiği az olsa rahatlatacağını belirtti.


1988 yılında Arnavutköy de kazıklı sahil yolu hizmete açılmış!


   Kazıklı yolun hizmete açılışı nedeniyle dün sabah Kuruçeşme'de bir tören yapıldı. Anakent Belediye Başkanı Bedrettin Dalan törende, 357 kilometrelik ana arter yol çalışması yaptıklarını, Üçüncü Boğaz Köprüsü ve diğer projelerin gerçekleşmesi ile İstanbul'un trafik sorununun tarihe karışacağını anlattı, yolun yapımı sırasında önce tepki gördüklerini belirterek şunları söyledi:

   ''Yolu, ikinci sınıf tarihi yalıları yıkmadan, 7 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Bu arada çeşitli spekülasyonlar yapıldı. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı. Ancak bu karar şekil yönündendi. Gerekli işlemleri tamamladık, İdare Mahkemesi'nin gerekli gördüğü tüm yasal işlemler yapıldı.''

   Dalan, yapımı süren Sarıyer-Çayırbaşı-Kocataş arasındaki sahil yolunun da Haziran ayında hizmete açılacağını, Kuruçeşme'deki kömür depolarının da önümüzdeki yaz kaldırılarak buraya park yapılacağını açıkladı. Dalan, önceleri yolun yapımına karşı çıkan ve yapımını durdurmak için dava açan yalı sahiplerinden Nedret Kalaycıoğlu ile de el sıkıştı. Nedret Kalaycıoğlu, Bedrettin Dalan'la görüştükten sonra ikna olduğunu söyledi.

    Kuruçeşme Parkı'ndan başlayan deniz üzerinde, 22 metre genişlik ve 1200 metre uzunluğundaki kazıklı yolun yapımı için yaklaşık 4 milyar lira harcandığı açıklandı. Denize çakılan 720 çelik boru üzerine oturtulan betonarme tabliyelerden oluşan yolda ikisi gidiş, ikisi dönüş toplam 4 şerit bulunuyor.


(1988 yılında Reşat Altın 155.150 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 21 Mart 1988 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön