03 / 05 / 2024

Arnavutluk depremi hasar

Arnavutluk depremi hasar

Arnavutluk'ta 26 Kasım 2019'da yaşanan depremin neden olduğu hasarın yaklaşık 1 milyar avro olduğu belirlendi...

Büyük Marmara depremi 7.5 şiddetinde bekleniyor: En büyük hasar kıyılarda olacak! 30 milyon kişiyi etkileyecek!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve olabilecekleri, en kötü senaryoyu paylaştı. İşte o açıklamalar....

Beklenen Marmara depremindeki hasar, Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçer: En az 7.2 büyüklüğünde olacak!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremi ile ilgili son dakika değerlendirmelerinde bulundu ve beklenen Marmara depremindeki hasarın Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçeceğine dikkat çekti. 

Avcılar'da Marmara Depremi'nin 22. yılında 1500'üncü bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi nedeniyle hasar alan İstanbul Avcılar'da hasar gören 1500'üncü binanın yıkımı gerçekleşti.

Kocaeli'de depremde hasar gören 3 bina yıkıldı!

Kocaeli Karayakuplu ve Belen mevkisinde 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde hasar gören 3 bina yıkıldı...

Kocaeli'de 1999 Marmara Depremi'nde hasar gören bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 3 katlı bina Başiskele Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Erzincan'da hasar görüp tadilat yapılmayan binalar gözden geçirilmeli!

Erzincan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Mengi Erzincan depremi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Depremde ağır ve orta hasar gören yapılar üzerinde envanter çalışması yapılıp yapı stoklarının kontrol edilmesi gerekiyor." dedi.

İstanbul depremi: 48 bina ağır, 150 bin bina orta hasar görecek!

İzmir depreminin yıkıcı etkisinden sonra dikkatler yeniden İstanbul’a çevrildi. İstanbul’da olası 7 ve üzeri şiddette bir depremde hasarın ne olacağı sürekli tartışılan konulardan. 48 bin binanın çok ağır veya ağır, yaklaşık 150 bin binanın ise orta seviyede hasar göreceği öngörülüyor...

İstanbul depreminde 14 bin bina ağır hasar görecek!

Beklenen büyük İstanbul depremi artık kapıda. Olası bir depremde İstanbul'da 14 bin binanın ağır hasar göreceği belirtiliyor. Depremle ilgili birçok farklı senaryo var. Peki İstanbul'da beklenen büyük deprem için neler yapılıyor? 

İzmir depremi Kuşadası’nda 386 yapıya hasar verdi!

Dün Ege Denizi'nde meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Kuşadası Belediyesi'ne 386 yapı için hasar başvurusu yapıldı.

Arnavutluk'ta depremde hasar gören bina patlayıcı ile yıkıldı!

Bölge Koruma Milli Müfettişliği (IKMT) tarafından, Arnavutluk Dıraç'ta 26 Kasım 2019'ta meydana gelen depremde ağır hasar alan ve yaşanamaz ilan edilen 12 katlık bina patlayıcıyla yıkıldı.

Elazığ'da hasar gören binalar işlem yapılmadan mı yıkıldı?

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'nın yaptığı açıklamada, Elazığ Depremi’nde hasar gören binaların işlem yapılmadan yıktırıldığı belirtildi.

Arnavutluk'taki depremin neden olduğu zarar yaklaşık 1 milyar avro!

Arnavutluk'ta 26 Kasım 2019'da yaşanan depremin neden olduğu hasarın yaklaşık 1 milyar avro olduğu belirlendi...

Arnavutluk depremi İstanbul depremini tetikler mi?

Balkan ülkesi Arnavutluk, bu sabah 05.54'te 6.4 büyüklüğünde meydana gelen bir deprem ile sarsıldı. Peki, yaşanan depremin Türkiye'ye etkisi olacak mı? Deprem uzmanları ne diyor? İşte yanıtı...

Arnavutluk depremi hasar Haberi

Arnavutluk depremi hasar

Arnavutluk'ta 26 Kasım 2019 tarihinde yaşanan depremin neden olduğu hasarın yaklaşık 1 milyar avro olduğu açıklandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakanlıklar Arası Sivil Acil Durum Komisyonu Başkanı, Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Bledi Çuçi, başkent Tiran'da, AB'nin Tiran Büyükelçisi Luigi Soreca, Birleşmiş Milletler (BM) Arnavutluk Daimi Koordinatörü Brian J. Williams ve diğer yetkililerin katılımıyla deprem sonrası ihtiyaç değerlendirme raporunu açıkladı.

Çuçi, raporun AB kurumları, Dünya Bankası ve BM ajanslarının standart ve dünyada doğal afetlerde kullanılan metodolojiye uygun hazırlandığını belirtti. 

Çuçi, "Uzmanların hesaplamalarına göre depremin neden olduğu hasar toplam 985 milyon 74 bin 906 avro. Uluslararası dostlarımız ve ortaklarımızdan gelen büyük katkı ve muazzam dayanışma olmasaydı Dıraç, Leş ve Tiran'daki durumla başa çıkmak kolay olmayacaktı." ifadelerini kullandı.

Raporun, 60'ı yabancı uzmanlardan oluşan...