14 / 05 / 2024

arnavutluk Namazgja Camisi

arnavutluk Namazgja Camisi

Arnavutluk'un en büyük camisi Namazgja Camisi'nin inşaatına Başbakan Berişa'nın katıldığı törenle başlandı...

Şanlıurfa Döşeme Camisi’nin restorasyonu tamamlandı!

Şanlıurfa Balıklıgöl’de bulunan ve 5 yıldır kapalı olan caminin bir kısmı, İtalya’dan, Yunanistan’dan ve Arnavutluk’tan gelen ekipler tarafından restore edildi. Döşeme Camisi ramazan ayında ibadete açılacak...

Namazgah Camisi yıl sonu ibadete açılacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da hayata geçirilen Balkanlar'ın en büyük camisi, "Namazgah Camisi" yıl sonu ibadete açılacak.

Arnavutluk'taki Ethem Bey Camisi restore ediliyor!

Arnavutluk Tiran'da yer alan tarihi Ethem Bey Camisi'nin restorasyonu, TİKA tarafından başlatıldı.

Namazgah Camisi'nin inşaatı 2018'de tamamlanacak!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yaptırdığı Namazgah Camisi, Balkanlar'ın en büyük camisi olacak.

Arnavutluk Namazgah Camii 2018'de açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temeli atılan, Arnavutluk Tiran'da yapımı süren Balkanlar'ın en büyük camisi, Namazgah Camii, 2018'in sonunda bitmiş olacak...

Arnavutluk Namazgah Camisi'ndeki çalışmalar tam gaz!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Arnavutluk'un başkenti Tiran'da inşa edilen Balkanlar'ın en büyük camisi olacak Namazgah Camisi'ndeki çalışmalar aralıksız sürüyor.

Dünyanın en büyük camisi Arnavutluk'ta inşa edilecek!

Arnavutluk'un başkenti olan Tiran'ın merkezi için planlanan cami projesi burada ve dünyada yaşayan bütün müslümanları heyecanlandırdı.

Arnavutluk Namazgah Camii inşaatında son durum!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Arnavutluk'un başkenti Tiran'da inşa edilen Balkanlar'ın en büyük camisi olacak Namazgah Camisi'ndeki çalışmalar aralıksız sürüyor.

Arnavutluk'daki Lezha Merkez Camisi'ni TİKA yeniledi!

Arnavutluk'da bulunan Lezha Merkez Camisi'nin tadilatına Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) destek verdi. 1997 yılında inşa edilen camide eskiyen malzemeler temin edilerek yetkililere teslim edildi

Elbasan Hünkar Camisi restore edildi!

Arnavutluk'ta yaşayan Müslümanlar, komünizm döneminde tahrip edilen Osmanlı dönemine ait eserlere sahip çıkıyor. Elbasan Hünkar Camisi'nin restorasyon çalışmalarının şehirdeki Müslümanların yardımları sayesinde tamamlandığını vurguladı.

Arnavutluk'taki Kurşunlu Camisi restore edilecek!

Arnavutluk'un İşkodra kentindeki cami 20 yıldır zaman zaman sular altında kalıyor. TİKA camiyi restore etme kararı aldı...

Arnavutluk'ta Osmanlı camisi inşa ediliyor!

Arnavutluk'ta Osmanlı camisi inşa ediliyor. Arnavutluk'un İşkodra kenti yakınlarındaki Trush beldesinde "Osmanlı" camisi inşa ediliyor. Osmanlı mimarisine uygun olarak yapılan caminin şubat ayı içerisinde açılması planlanıyor.

Bosna Hersek'teki tarihi Alaca Camisi yeniden yapılıyor!

Bosna Hersek'in Foça kentinde, 1992 yılında şehri işgal eden Sırp birlikleri tarafından yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yeniden inşa edilecek tarihi Alaca Camisi'nde inşaat çalışmaları başladı.

arnavutluk Namazgja Camisi Haberi

arnavutluk Namazgja Camisi

     Arnavutluk'un en büyük camisi olacak Namazgja Camisi'nin başkent Tiran'daki inşaatına başlandı. 

     Temel atma törenine törene, Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, Arnavutluk Müslüman Cemiyeti Başkanı Selim Muca, Tiran Büyükşehir Belediye Başkanı Lulezim Başa, bakanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

     Törende konuşan Berişa, Hazreti Muhammed'in doğum gününün tüm Arnavutluk vatandaşları için önemli bir gün olduğunu vurgulayarak, "Bu anlamlı günde, ülkenin en büyük camisinin inşaatı başladı. Bu, çok büyük bir olaydır" dedi. 

     Belediye Başkanı Başa da camiyi Arnavutluk Müslüman Cemiyeti ile birlikte inşa edeceklerini söyledi. "Tiran, farklı dinlere ait insanların bir arada yaşadığı en güzel örneklerden biridir" diyen Başa, kente son yıllarda katedraller de inşa ettiklerini hatırlattı. 

     Törende ayrıca, Berişa, Muca ve Başa caminin inşasıyla ilgili anlaşma...