21 / 05 / 2024

Arsa alan değerlenirmi

Arsa alan değerlenirmi

Bursa merkezli Çalımlıoğlu Gayrimenkul'ün Başkanı Harun Çalımlıoğlu, küçük girişimcinin, yatırım yaparken nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Birleşerek arsa alan yerli alıcılarla konut kooperatifi yeniden canlanabilir!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul piyasasında giderek daralan pazar emlakçıların da yabancı müşteri portföylerini dış pazarlara yönlendirmesine neden oldu. Birleşerek arsa alan yerli alıcılar da neredeyse unutulan “konut kooperatifi” seçeneğini yeniden canlandırabilir. 

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

Arsa fiyatları katlandı! Yabancı ve gurbetçiler durmadan arsa alıyor!

Geçen sene ilk defa arsa ve tarla satışları konutu geçti. Yerlilerin yanı sıra yabancı ve gurbetçiler de arsa alımlarını hızlandırdı. Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan geçen sene arsa alan kişilerin yüzde 10'unu gurbetçilerin oluşturduğunu belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Borsa bir oyun alanı değildir!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa'nın sağlıklı işlemesi, firmaların sağlıklı finansmana erişiminin en önemli itici gücü olacağını belirterek'' Borsa bir oyun alanı değildir'' dedi.

Boğaziçi Arsa Lapseki'de imarlı arsa satışları başladı! 1 milyon 600 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Boğaziçi Arsa Lapseki, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne 15 dakika mesafede, boğazın kalbinde hayata geçiriliyor. Peki Boğaziçi Arsa Lapseki'de arsa büyüklükleri ve fiyatlar ne kadar? 

Yeni Evim Kampanyası'nda değişiklik! Artık arsa sahipleri de konutlarını satabilecek! Şimdi bakın!

16 Ocak 2023 tarihinde hayata geçirilen Yeni Evim Kampanyası'nda önemli bir değişikliğe gidildi. Artık arsa sahipleri de konutlarını satabilecek! Şimdi bakın!

Belediyeden satılık arsa! İzmir'de imarlı arsa fırsatını kaçırmayın! 

İzmir İli Tire Belediye Başkanlığı, İzmir Tire Turan Mahallesi'nde yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 17 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşümde arsa payı değiştirilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kentsel dönüşüme giren binalarda arsa payı değişikliğini kaleme aldı.

Elazığ depreminde hasar gören Cenk Apartmanı'nın arsa alanı düşürüldü!

Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde ağır hasar gören ve ardından yıkılan binanın arsa alanı imarı Yeşilyurt Belediyesi tarafından 518 metrekareden 208’e düşürüldü.

Koronavirüs sonrası Çanakkale’de arsa, Didim'de yazlık arandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınından sonra satılık arsa aramaları Çanakkale'de yüzde 509, satılık prefabrik ev aramaları İzmir'de ise yüzde 163 arttı

Emlak Konut Kayabaşı 7. Etap arsa satışı ihalesi 31 Ekim'de!

Emlak Konut Başakşehir Kayabaşı'nda toplam arsa alanı 48 bin 674 metrekare, toplam inşaat alanı ise 52 bin 693 metrekare büyüklüğe sahip olan arsasını 31 Ekim'de arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulü ile satışa çıkarıyor...

Sit alanlarında koruma alanı değişikliği meclis gündeminde!

Sit alanı ilan edilen ovalarda koruma alanı değişikliğine gidilip gidilmediği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nef Çekmeköy'de ticari alanlara garantili kira desteği!

NEF imzası ile 35 bin metrekarelik arsa alanı üzerinde hayata geçirilen Nef Çekmeköy'deki ticari alanlar 1 günlüğüne 2 Mart Cumartesi günü satışa çıkarılıyor. Nef Çekmeköy'de ticari alanlara garantili kira desteği veriliyor.

Arsa alan değerlenirmi Haberi

Arsa alan değerlenirmi

Harun Çalımlıoğlu, "Yatırımcı, internet veya kulaktan dolma bilgilerle edindiği veriler doğrultusunda yatırım yapmaktan ziyade, sağlam kaynaklardan edindiği haberler doğrultusunda, risk içermeyen alternatiflere yönelmeli" dedi. 



Bu bölgelere dikkat... 

Türkiye'nin batısındaki projelerin ülkeye değer kazandırdığını kaydeden Harun Çalımlıoğlu şöyle konuştu: "İstanbul ile bağlantılı otoban projesi Bursa'dan geçiyor. Bursa Yenişehir'e kurulan ' Otomotiv Test Merkezi, Çanakkale Biga'ya kurulması planlanan Kimya İhtisas Bölgesi ülkeye değer katacak. Başta İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Manisa, Afyon olmak üzere değerlenen bölgelere yatırım yapın." 



Ne dolar ne altın 

Birikimlerin toplanabileceği en doğru yatırımın toprak olduğunu kaydeden Harun Çalımlıoğlu; "Ne dolar ne borsa ne de altın. Hiçbir yatırım ürünü toprak kadar kazandırmıyor. Toprağa yatırım yapmanız, bölgeye göre değişmekle beraber arazinizin değerini üçle, dörtle, beşle çarpma imkanı verecek. Diğer yatırım araçlarındaki belirsizlikten kaynaklı dalgalanmaya karşılık...