11 / 05 / 2024

arsa gabari hesaplaması

arsa gabari hesaplaması

Gabari kelimesi gayrimenkul alanında, yapılacak bir binanın belediyece öngörülen azami yüksekliği anlamını taşıyor. Peki, arsada gabari nasıl hesaplanır? İşte, arsa gabari hesaplama örneği..

Arsa payı nedir? Arsa payı nasıl hesaplanır?

Arsa payı hesaplama, genellikle arsa sahipleri ile müteahhitler arasında gerçekleştirilen bir durumdur. Ancak bazı durumlarda arsa payı hesaplaması, arsaların sahiplerinin başka mal sahipleri ile arasında da gerçekleşebilir.

Ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? Tapu masrafı 2022 hesaplaması!

Konut, arsa, arazi ve iş yeri alımları esnasında tapuda yapılan işlemler için bir takım ödemelerin yapılması gerekiyor. Peki, ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? İşte, tapu masrafı 2022 hesaplaması...

Tapu pay payda hesaplama nasıl yapılır?

Genellikle kat karşılığı inşaat yaptırmak isteyen kimseler arsa payı hesaplaması için sağlama yapmak isteyebiliyor. Peki, tapu pay payda hesaplama nasıl yapılır? Arsa payı nasıl hesaplanır?

İmar barışı arsa payı hesaplama 2021!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak sorunları engelliyor. İşte imar barışı arsa payı hesaplama 2021...

Arsa payı hesaplama 2021!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak sorunların önüne geçiyor. Peki arsa payı nasıl hesaplanıyor? İşte arsa payı hesaplama 2021...

Arsa payı hesaplama 2019!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak suistimallerin önüne geçebiliyor.

Arsa tapu harcı hesaplaması nasıl yapılır?

Tapu harcı bedeli satış bedelinin yüzde 2'si oranında tahsil ediliyor. Peki, arsa tapu harcı hesaplama nasıl yapılır? İşte cevabı...

İnşaat alanı hesaplaması nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde yapılacak binanın inşaat hesaplamaları TAKS oranları ile yapılıyor. Peki, inşaat alanı hesaplaması nasıl yapılır? İnşaat alan hesaplamasında hangi oranlar kullanılır?

Arsada gabari nasıl hesaplanır?

Gabari kelimesi gayrimenkul alanında, yapılacak bir binanın belediyece öngörülen azami yüksekliği anlamını taşıyor. Peki, arsada gabari nasıl hesaplanır? İşte, arsa gabari hesaplama örneği..

Arsa payı hesaplaması nasıl yapılır?

Bir gayrimenkulün kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulurken ana yapının bulunduğu parsel arsasından değerleme oranında arsadan verilen paya arsa payı deniyor. Peki, arsa payı hesaplaması nasıl yapılır?

Arsa değer artış kazancı hesaplama!

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında, birtakım vergisel sorumluluklar bulunuyor. Peki bir arsanın satışının yapıldığını farz edelim. Arsa değer artış kazancı hesaplaması nasıl yapılır? İşte arsa değer artış vergisi..

İnşaatta emsal hesaplaması nasıl yapılır?

Herhangi bir arsa üzerinde hayata geçirilecek projeler, arsa emsal değerine göre belirlenen boyutlarla şekil alıyor. Emsal arsa üzerine yapılacak inşaatın taban oturum alanının arsaya oranıdır. Peki, inşaatta emsal hesaplaması nasıl yapılıyor?

Tapuda gabari ne demek?

Emsal gabari, bilindiği üzere bir arsa üzerinde nasıl ve hangi boyutlarda inşaatın yapılacağına ilişkin değerleri söylüyor. Peki tapuda gabari ne demek? Tapuda gabari nasıl hesaplanır?

arsa gabari hesaplaması Haberi

arsa gabari hesaplaması

Arsada gabari nasıl hesaplanır?

Gabari kelimesi gayrimenkul alanında, yapılacak bir binanın belediyece öngörülen azami yüksekliği anlamını taşıyor. Gabari yüksekliğinin belediye tarafından onaylanması gerekiyor. Peki,  arsada gabari nasıl hesaplanır?


Yeni yapılacak bir binanın, bölgenin imar dairesinin ve belediyesinin onayladığı azami yüksekliğine gabari deniyor. Gabari, gayrimenkul, trafik ve aynı zamanda demiryolları üzerinde bulunan tünel ve köprülerin ölçülerine verilen isim olarak da karşımıza çıkıyor. 


Gabari kelimesi gayrimenkul alanında, yapılacak bir binanın belediyece öngörülen azami yüksekliği anlamını taşıyor. Eski binaların yıkılıp eğer yerine yeni bina yapılacaksa yeni yapılacak bina eski binanın yüksekliğini aşamıyor.   Buna Kontur Gabari deniyor. 


Gabari hesaplamaları nda; Gabari "H" olarak ifade ediliyor. Gabari boyutunu 0,5 kat farkını çıkarıp 3’e bölündüğünde binanın kat sayısı bulunmuş oluyor. Peki,  arsada gabari nasıl hesaplanır?


Arsada gabari hesabı.. 

Elinizde 1.000...