08 / 05 / 2024

arsa kredisi alabilir miyim

arsa kredisi alabilir miyim

Arsa kredisi, bankaların arsa sahibi olmak isteyen ancak elinde yeterli nakit parası bulunmayan tüketicilerine verdiği kredidir. Siz de, "Arsa kredisi alabilir miyim?" diyenlerdenseniz, işte yanıtı..

Arsa kredisi hangi bankalarda var? Arsa kredisi hesaplama 2024! Bankalar tek tek duyurdu!

Arsa yatırımı yapmak isteyenler, finansman sağlaması amacıyla arsa kredisini araştırıyor. Peki arsa kredisi hangi bankalarda var? İşte arsa kredisi hesaplama 2024!

TEB tüketici faiz kredisi nasıl alınır? TEB 1,55 tüketici faiz oranı için sonuç öğrenebilirsiniz!

Tüketici kredileri gittikçe popülerleşen ekonomik unsurlardan biri. Bu noktada TEB tüketici kredilerinde avantajlı faiz oranları sunuyor. Banka müşterileri %1,55 oranında faizlerle ihtiyaç kredisi alabilir. TEB tüketici faiz kredisi almak ve tüketici faiz oranı sonucu için detaylar haberimizde...

Halkbank'tan flaş açıklama geldi. Halkbank müşterileri acil olarak baksın

Halkbank'tan müşterileri için önemli bir kedi paketi geldi. Halkbank 120 ay vadeli arsa kredisi verecek. Maksimum 10 milyon TL verilecek. İşte detaylar...

PTT’den emekliye  kredi piyangosu! Hemen başvuran tam 80 bin TL’yi cebine koyuyor!

Fatura tahsilatından destek ödemelerine pek çok işlemin yapılabildiği PTT’den uygun faizlerle kredi çekme imkanı da bulunuyor. Özellikle 2,69’dan başlayan faiz oranlarıyla emeklilere verilen uygun kredilerden pek çok kişi habersiz. Peki PTT’den nasıl kredi çekilir? Kimler PTT kredisi alabilir?

Kamu bankalarından uygun faiz oranlarıyla arsa kredisi!

Fiyat indirimlerinin oluştuğu güz döneminde birikimi olan vatandaşlar gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünüyorlar. Bu kapsamda kredi ihtiyacı olan vatandaşlar için her türlü gayrimenkul alımlarına özel kredi fırsatı sunuluyor.

Asgari ücretle çalışan en fazla ne kadar konut kredisi alabilir?

2020 yılında yapılan asgari ücret tespit komisyonu toplantılarının ardından asgari ücret 2 bin 324 liraya yükseldi. Bankalar da asgari ücretli müşterilerinin kullanacağı en yüksek kredi tutarını belirledi.

Kimler faizsiz konut kredisi alabilir?

Faizsiz konut kredisi almak için gereken şartlar neler? Kimler faizsiz konut kredisi alabilir? İşte cevabı...

5 soruda arsa kredisi! Yatırımcılar dikkat!

Arsa kredisi, arsa almak isteyen kişilere finansman sağlamak üzere oluşturulmuş avantajlı bir kredi ürünüdür. İmarlı ya da imarsız arsa alımı için kullanılan krediler için birçok bankanın sunduğu ödemeler bulunuyor. 

Kimler konut kredisi KDV iadesi alabilir?

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar ile konutta yüzde 18 uygulanan KDV'lerin yüzde 8'e çekilme kararı alındı. Kimler konut kredisi KDV iadesi alabilir?

Müteahhit kentsel dönüşüm kredisi alabilir mi?

Kentsel dönüşümde evi veya işyeri yıkılan hak sahiplerine bazı finansal destekler sunuluyor. Kentsel dönüşüm kredisi, devlet destekleri arasında yer alıyor. Peki, müteahhit kentsel dönüşüm kredisi alabilir mi?

Arsa tapulu eve konut kredisi verilir mi?

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler, bankaların konut kredisi kullanabiliyor. Konut kredisi için bazı koşullar aranıyor. Peki, arsa tapulu eve konut kredisi verilir mi? Verilmez mi?

Arsa ipoteği karşılığı konut kredisi nedir?

Konut, arsa ve arazi almak için ya da nakit ihtiyacı için bankalardan kredi çekilebiliyor. Kredi koşulları, kredi türüne ve bankaya göre farklılık gösterebiliyor. Peki, arsa ipoteği karşılığı konut kredisi nedir?

Miras kalan ev için konut kredisi alabilir miyim?

Konut kredisi, mesken alımlarında bankalardan kullanılan uzun vadeli ve düşük faiz oranlı kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, miras kalan ev için konut kredisi alabilir miyim, diyorsanız işte yanıtı...

arsa kredisi alabilir miyim Haberi

arsa kredisi alabilir miyim

Arsa kredisi alabilir miyim?

Arsa kredisi, bankaların arsa sahibi olmak isteyen ancak elinde yeterli nakit parası bulunmayan tüketicilerine verdiği kredi olarak karşımıza çıkıyor.


Arsa kredilerinin sunduğu imkanlar ve kredi koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Ortalama arsa kredi imkanları ve koşulları şu şekilde sıralanıyor:


Aranan şartlar:

- Alınacak olan arsanın belediye sınırları içerisinde ve imarlı olması gerekiyor. 

- Bazı bankalarda, satın alınan arsanın imarlı olmaması halinde teminata başka bir gayrimenkulün (imarlı arsa, konut, işyeri) ipoteği alınabiliyor. 

- Krediye konu arsa üzerine ipotek tesis edilerek kullandırılıyor ve ayrıca bir kefil alınıyor.

- Gerekli görülmesi halinde ek teminat isteniyor.


Sunulan imkanlar:

-Arsa kredisi vadeleri kimi bankalarda 36 aya kadarken; bazı bankalarda ise, 120 aya kadar çıkabiliyor. 


-Kredi miktarı ise, arsa değerinin yüzde 50'sine; bazı bankalarda ise 60'ına kadar çıkabiliyor.


Yukarıda da görüldüğü üzere...