04 / 05 / 2024

arsa kullanım izni 2017

arsa kullanım izni 2017

Mülkiyeti kamudan yatırımcılara devredilen taşınmazların, açılan davalar sonucu devletin tasarrufuna bırakılmasına karar verilen kısımları için taşınmazın rayiç bedelinin binde 5'i üzerinden 49 yıla kadar doğrudan kullanma izni verilebilecek

Biten konut sayısında 13 yıl önceye dönüldü: 2023'te 533 bin konuta kullanım izni verildi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2023'te kullanım izni verilen konut sayısı 533 bin olarak gerçekleşti. Bu sayı, 2010 yılındaki 430 binden sonra en düşük seviye oldu. İşte konut piyasasındaki son durum...

Müşterek arsa nedir? Müşterek arsa satışı nasıl yapılır?

Müşterek arsa, gayrimenkul alanında karşılaşılan önemli terimlerden biridir. Özellikle de TOKİ konut projesiyle duyulmaya başlayan bu arsa, belirli bir arsa kullanımını ifade eder. Peki müşterek arsa nedir ve müşterek arsa satışı nasıl yapılır? İşte bu önemli terimle ilgili detaylar...

Metaverse'den arsa alanlar dikkat!  Perakende kullanımına dikkat edenler kazanacak!

Metaverse üzerinden arsa alımında yönelik Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt açıklamalarda bulundu. 

Binada otopark kullanım hakkı nasıl belirlenir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e 18 bağımsız bölümlü 2 dükkan aldığını belirten okuyucu, dükkanlarına ait 4 otopark olmasına rağmen kullanım izni verilmediğini söyledi. Projenin uygun hale getirilmesi için mahkemeye başvuran okuyucu başka ne yapabileceğini sordu.

Yapı kullanım izni alan vilların tapu değeri arttı!

Yapı kullanım izni alan 3 bin 119 villanın tapu değeri 578,2 milyon lira oldu. Birim başına düşen fiyat 185 bin lira olarak hesaplandı. Uzmanlar ise villa fiyatlarının 2-3 milyon dolardan başladığını söyledi.

Ortak kullanım alanları satılabilir mi?

Kat maliklerinin oy birliği ile aldığı karar sonucu, apartman yönetimi tarafından kat malikleri adına ortak kullanım alanları kiraya verilebiliyor. Peki, ortak kullanım alanları satılabilir mi?

Ortak kullanım alanları kiraya verilir mi?

Ortak kullanım alanı; 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, ortak kullanım alanları kiraya verilir mi?

Ortak kullanım alanları kimler tarafından ve nasıl kullanılır?

Taşınmazlarda bağımsız bölümlerin harici olarak maliklerin kullanımına ayrılan alanlara ortak kullanım alanı deniyor. Peki, ortak kullanım alanları kimler tarafından ve nasıl kullanılır? İşte, Ortak kullanım alanlarının kullanımı..

Ortak kullanım alanları nelerdir?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlara ortak kullanım alanı deniyor. Peki, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıklanan ortak kullanım alanları nelerdir?

Ortak kullanım alanları nasıl kullanılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda taşınmazlarda bulunan ortak kullanım alanları ile ilgili hususlara yer veriliyor. Peki, ortak kullanım alanları nasıl kullanılır? İşte, ortak kullanım alanlarının kullanımı!

Site ortak alan kullanım hakkı!

Ana gayrimenkul kapsamında ortak kullanıma ayrılan alanlar, "ortak alanlar" olarak tanımlanıyor. Ortak kullanım alanları ile ilgili tasarruf işlemi tüm kat maliklerini ilgilendiriyor. İşte, site ortak alan kullanım hakkı!

Apartmanlarda ortak alan kullanımı!

Bir anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan alanları bulunuyor bu alanlara apartman ortak alanı deniyor. İşte, apartmanlarda ortak alan kullanımı!

Ortak alan kullanım hakkı devri!

Taşınmazlarda bağımsız bölümlerin harici olarak maliklerin kullanımına ayrılan ortak kullanım alanları bulunuyor. Kat maliki haklarını başkaları için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse ne yapılabilir? İşte, ortak alan kullanım hakkı devri!

arsa kullanım izni 2017 Haberi

arsa kullanım izni 2017


Mülkiyeti kamudan yatırımcılara devredilen taşınmazların, açılan davalar sonucu devletin tasarrufuna bırakılmasına karar verilen kısımları için taşınmazın rayiç bedelinin binde 5'i üzerinden 49 yıla kadar doğrudan kullanma izni verilebilecek.


Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Değişiklikle yönetmeliğe, "Hükmen devletin hüküm ve tasarrufu altında bırakılan yerlere ilişkin işlemler" başlığıyla yeni bir madde eklendi. Böylece, mülkiyeti kamu kurum ve kuruluşlarına veya kamu iktisadi teşebbüslerine aitken Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen miktar veya tutarda yatırım, ihracat, ek istihdam ve üretim yapılması amacıyla bedelsiz olarak mülkiyeti yatırımcılara devredilen taşınmazların, açılan davalar sonucunda mahkemelerce devletin hüküm ve tasarrufu altında bırakılmasına karar verilen kısımları üzerinde yatırımcılar lehine, mahkeme kararının kesinleştiği tarihten geçerli olmak üzere taşınmazın rayiç bedelinin...