07 / 05 / 2024

arsa ofisi genel müdürlüğü nerede

arsa ofisi genel müdürlüğü nerede

1969 yılında kurulan Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü hangi amaçla kurulmuştur, arsa ofisi nedir sorularının yanıtı haberimizde...

NEF, Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açıyor!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen basın toplantısında emlak sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulunurken hedef ve projelerini paylaştı. Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açan NEF, 2 yılda 3,5 milyon metrekarenin üzerinde arsa satışı yaptı.

Merkez Bankası Başkanı Erkan o ismi en yakınına atadı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 13 Haziran’da bankanın İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Gizem Uzuner'i görevden almıştı. Başkan Erkan, dün de beraber çalışacağı Başkanlık Ofisi Genel Müdürlüğüne kurum içinden Emine Aslı Üvez Meriç'i atadı.

52 Avrupa Arsa Ofisi İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

52 Avrupa Arsa Ofisi İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Simge Çatanak tarafındna kuruldu.

Yeşil Vadi Arsa Ofisi’nden 5 ilde taksitle arsa fırsatı!

Yeşil Vadi Arsa Ofisi, 24 aya kadar olan taksit imkanlarıyla Türkiye’nin beş ilinde isteyen kişileri arsa sahibi yapıyor. Peki, Yeşil Vadi Arsa Ofisi, hangi illerde arsa satıyor, kaç taksit yapıyor? İşte detaylar…

TMO'dan şok buğday, mısır fiyatı açıklaması! Buğday, mısır fiyatları hangi borsada kaç TL? 25 Ağustos 2022 fiyat listesi

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, TMO'nun ürün alım stratejisine ve bunun sağlayacağı katkılarla ilgili açıklamalar yaptı. Hangi borsada buğday, mısır ve arpa fiyatları kaç lira? İşte buğday, mısır ve arpa 25 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Yeşil Vadi Arsa Ofisi'nin cirosu BizDevAllStars ile yüzde 300 arttı! 

Yeşil Vadi Arsa Ofisi'nin cirosu BizDevAllStars ile yüzde 300 arttı. İşte BizDevAllStars ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Genç Ekin Gayrimenkul İnşaat Arsa Ofisi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Genç Ekin Gayrimenkul İnşaat Arsa Ofisi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 250 bin TL sermaye bedeli ile Sevil Genç tarafından kuruldu.

Candan Yüceer: Ormanlar arsa ofisi haline getirilmeye çalışılıyor!

CHP Milletvekili Candan Yüceer, kamu yararı ve zarureti kapsamında yapılaşmaya açılmaya çalışıldığını dile getirdi. 

Tapu Genel Müdürlüğü'nden arsa payı uyarısı!

Ev alıp satarken hayati öneme sahip olan 'Arsa payı' durumuna Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile ilgili genelge yayımlandı. Genelgede Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılan değişiklikler hakkında bilgi verildi. 

Konya'da 17.3 milyon TL'ye satılık 6 gayrimenkul!

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Konya Şube Müdürlüğü, Konya'da yer alan 6 adet gayrimenkulü 17 milyon 300 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Yozgat'ta 12.3 milyon TL'ye satılık 9 gayrimenkul!

Toprak Mahsulleri Ofisi Yerköy Şube Müdürlüğü mülkiyeti Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü mülkiyetindeki, Yozgat ili, Yerköy ilçesinde yer alan 9 gayrimenkulü  12 milyon 334 bin 400 TL'ye satıyor...

 Hisseli arsalarda dikkat edilmesi gereken 3 nokta!

Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul, alım-satım aşamasında sorunlara yol açan hisseli arsalarla ilgili ifraz işleminin nasıl yapılacağını, şufa hakkının ne olduğunu ve izale-i şuyu davasının ne zaman gerekeceğini anlattı.

Ticari imarlı arsaya ev yapılır mı?

Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul, hem ticari hem konut amaçlı kullanıma izin veren imar planlarına dikkat çekerek, “Bu tip arsalara konut yapılabilir. Nitekim alt katlarında dükkan, üst katlarında konut bulunan binalar bu kapsamda değerlendirilir” dedi.

arsa ofisi genel müdürlüğü nerede Haberi

arsa ofisi genel müdürlüğü nerede

Arsa ofisi nedir?

Arsa ofisi, arsa üretiminde söz konusu olan yetersizlik, bu konu üzerinde kamu yönetiminin merkezi bir kuruluş aracılığıyla müdahalesini gerektirmiştir. Bu nedenle 1969 yılında Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü kurulmuştur.


1164 sayılı Kanunla İmar İskan Bakanlığına bağlı olarak kurulan arsa ofisi, döner sermayeli olarak ve kamu tüzel kişiliğine sahip bir şekilde oluşturulmuştur. Arsa ofisi nedir sorusunu yanıtladıktan sonra, arsa ofisinin tarih boyunca hangi bakanlıklara bağlı olarak çalıştığına değinelim.


Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü, 

- Kuruluşundan 12.09.1989 tarihine kadar İmar ve İskân Bakanlığına;

- 12.09.1989 tarihinde Maliye ve Gümrük Bakanlığına;

- 28.05.1999 tarihinde Başbakanlığa;

- 28.06.2001 tarihinde de Devlet Bakanlığının bünyesindeki Konut Müsteşarlığına;

- 14.08.2003 tarihinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığına bağlanmıştır.


Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü nerede?

Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü

Adres: Bakanlıklar

Telefon: (0090) 312 480 08 10



Işıl Seren...