07 / 05 / 2024

arsa ofisi ne demektir

arsa ofisi ne demektir

1969 yılında kurulan Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü hangi amaçla kurulmuştur, arsa ofisi nedir sorularının yanıtı haberimizde...

İlk evim arsa tapuları ne zaman verilecek? TOKİ’den yanıt geldi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İlk Evim İlk Arsam kampanyasında kuralar çekildi ve hak sahipleri belirlendi. TOKİ’den arsa almaya hak kazanan vatandaşlar tapuların ne zaman verileceği ile ilgili araştırmalar yaparken, TOKİ’den yanıt geldi...

Konuta erişim zorlaştı: Beyaz yakadan, mavi yakaya herkes toprak alıyor! Bunlara aman dikkat edin!

Konuta erişim zorlaşınca beyaz yakadan, mavi yakaya, orta gelirli herkes toprak yatırımına yöneldi. Peki imarlı arsa fiyatları ne kadar? Arsa alacaklar nelere dikkat edilmeli?

1929 yılında Beyoğlu'nda arsa fiyatları ne kadardı?

İstanbul Belediyesi 16 Ocak 1929'da Beyoğlu'ndaki 2 adet arsayı satılığa çıkarmış. Peki, 1929 yılında Beyoğlu'nda arsa fiyatları ne kadardı?

NEF, Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açıyor!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen basın toplantısında emlak sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulunurken hedef ve projelerini paylaştı. Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açan NEF, 2 yılda 3,5 milyon metrekarenin üzerinde arsa satışı yaptı.

TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak?

TOKİ arsa satışına dair şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. Bu kapsamda TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

TOKİ arsa kurası ne zaman çekiliyor? TOKİ 2023 arsa kura çekimi sonuçları belli oldu mu?

TOKİ arsa kura çekim tarihine dair sorular sorulmaya devam ediliyor. Peki “TOKİ 2023 arsa kura çekimi sonuçları açıklandı mı?” İşte detaylar!

2023 TOKİ arsa başvuru sonuçları il il açıklandı mı? TOKİ arsa çekimi ne zaman yapılacak?

TOKİ arsa kura başvuru sonuçlarının ne zaman yapılacağı merakla sorgulanıyor. Peki, 2023 TOKİ arsa başvuru sonuçları il il açıklandı mı? TOKİ arsa çekimi ne zaman yapılacak? İşte detaylar... 

TOKİ arsa kura tarihleri belli oldu mu? TOKİ arsa kuraları ne zaman çekilecek? Başvuru yapanlar hemen bakın!

TOKİ "İlk Evim Arsa" projesi kapsamında kuraların ne zaman çekileceği merak ediliyor. Peki TOKİ arsa kura tarihleri belli oldu mu? TOKİ arsa kuraları ne zaman çekilecek? Başvuru yapanlar hemen bakın!

TOKİ arsa başvurusu ne zaman açıklanacak? TOKİ arsa çekilişi ne zaman açıklanacak?

TOKİ arsa kurası ne zaman yapılacağı sorusunun yanıtı merakla takip ediliyor. “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde konut kurası mart ayına kadar sürecek. Peki TOKİ arsa çekilişi ne zaman yapılacak? İşte detaylar!

52 Avrupa Arsa Ofisi İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

52 Avrupa Arsa Ofisi İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Simge Çatanak tarafındna kuruldu.

Kayseri TOKİ çekilişi hangi kanalda? TOKİ Kayseri arsa kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ 'İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi'nde kuralar il il çekilmeye devam ediyor. TOKİ Kayseri kura çekilişleri de merakla araştırılmaktadır. İşte TOKİ Kayseri kuralarına dair merak edilen detaylar!

TOKİ arsa çekilişleri ne zaman? TOKİ arsa kurası ne zaman çekilecek? TOKİ arsa çekilişi ne zaman açıklanacak?

TOKİ arsa çekilişinin ne zaman yapılacağı yeniden gündeme geldi. TOKİ arsa başvurusu yapan vatandaşlar, TOKİ arsa kura çekilişlerinin ne zaman yapılacağını araştırıyor. İşte detaylar!

TOKİ arsa kura sonuçları ne zaman açıklanıyor? TOKİ arsa kuraları ne zaman?

TOKİ arsa başvurularının 15 Kasım’da sona ermesinin ardından, gözler TOKİ arsa kura çekim tarihlerine çevrildi. Noter huzurunda yapılacak olan kura çekiminin ardından tahsis süreci de başlamış olacak.

arsa ofisi ne demektir Haberi

arsa ofisi ne demektir

Arsa ofisi nedir?

Arsa ofisi, arsa üretiminde söz konusu olan yetersizlik, bu konu üzerinde kamu yönetiminin merkezi bir kuruluş aracılığıyla müdahalesini gerektirmiştir. Bu nedenle 1969 yılında Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü kurulmuştur.


1164 sayılı Kanunla İmar İskan Bakanlığına bağlı olarak kurulan arsa ofisi, döner sermayeli olarak ve kamu tüzel kişiliğine sahip bir şekilde oluşturulmuştur. Arsa ofisi nedir sorusunu yanıtladıktan sonra, arsa ofisinin tarih boyunca hangi bakanlıklara bağlı olarak çalıştığına değinelim.


Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü, 

- Kuruluşundan 12.09.1989 tarihine kadar İmar ve İskân Bakanlığına;

- 12.09.1989 tarihinde Maliye ve Gümrük Bakanlığına;

- 28.05.1999 tarihinde Başbakanlığa;

- 28.06.2001 tarihinde de Devlet Bakanlığının bünyesindeki Konut Müsteşarlığına;

- 14.08.2003 tarihinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığına bağlanmıştır.


Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü nerede?

Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü

Adres: Bakanlıklar

Telefon: (0090) 312 480 08 10



Işıl Seren...