16 / 05 / 2024

arsa rant vergisi

arsa rant vergisi

Taşınmaz mallar üzerinden gelir elde edilmesi sonucunda, "Rant vergisi" için çalışmalar yapılmaya başlandı. Peki, rant vergisi ne demek? Rant vergisi ne zaman ve nasıl ödenecek?

Erhan Usta'dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis'te yaptığı açıklamasında önemli bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Erhan Usta'nın o açıklaması...

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Arsa emlak vergisi 2021!

Arsa sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arsası olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arsa emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İmarda ‘değer artış payı’ dönemi!

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere imar planlarında parsel bazlı değişiklik yapılarak yaratılan arsa rantı artık devlete ödenecek..

Arsa emlak vergisi 2019!

Arsa sahipleri, sahibi olduğu bu taşınmaz mal için her sene emlak vergisi ödemekle mükellef oluyor. Peki, arsa sahipleri 2019'da ne kadar emlak vergisi ödeyecek? 2019 arsa emlak vergisi ne kadar?

Şehirlerin beton yığınları haline gelmesini istemiyoruz!

Şehirlerin beton yığınları haline gelmesini istemediklerini ve kibir kulelerine izin vermeyeceklerini ifade eden Temel Karamollaoğlu, "Şehirlerde arsa rantını sadece arsa sahipleri kullanacak, buna da söz veriyorum." dedi.

İmarda yeni rant vergisi tartışması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İmar Yasası’nda değişiklik öngören yasa taslağı tartışma yarattı. AK Parti Kocaeli Milletvekili ve İmar Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, "Kamunun aldığı harç çok azdı şimdi gerçek değer artışını alacak" dedi...

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

İmar Kanunu'nda kritik değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı ‘şehirlerde rant vergisi’ planı tekrar gündeme geldi. Taslağa göre, imar planında yapılan değişikliklerde arsada değer artışı olursa fark devlete ödenecek.

Arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsa ve araziler emlak vergisi konusuna giriyor. Arsalar için ilk taksit ödemeleri en son 31 Mayıs'ta gerçekleşti. Peki, arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Arsa emlak vergisi 2017!

10 gün sonra 2017 yılı emlak vergisi ödemeleri başlıyor. Peki, arsa sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? İşte arsa emlak vergisi 2017..

Gecekondu değil, mühendis eli değmiş binalar yıkılıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yüksek Onur Kurulu Üyesi Erkan Karakaya, “Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi” hakkındaki kanunun amacından çok arsa rantını artırarak kentte yık­yapı teşvik ettiğini söyledi.

Arazi ve arsa rantları mutlaka vergilendirilmeli!

Gaziantep Güneş Gazetesi'nin köşe yazarlarından Yaşar Erkent bugün köşesinde arsa rantı konusuna yer verdi. İşte yazının detayları..

arsa rant vergisi Haberi

arsa rant vergisi

Rant vergisi ne demek?

Rant, Bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelire deniyor. Gayrimenkullerin üzerinden gelir elde edilmesi sonucunda, "Rant vergisi" için çalışmalar yapılmaya başlandı.


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yaptığı açıklamaya göre, imar değişikliği nedeniyle değeri artan bir gayrimenkul için artan değerin bir kısmı vergi olarak ödenecek. 


“Kentsel rantların daha fazla kamuyla paylaşılması için çalışma yapılıyor. Mesela bir eviniz var ve imar değişikliği nedeniyle değeri 100 bin TL’den 200 bin TL’ye çıktı. Bu artan değerin bir kısmı şeffaf kurallar çerçevesinde kamuyla paylaşılmalı. Bu hem kamu için yeni kaynak, hem de adil bir düzenleme olur.” 


Uzun bir süredir gündemden düşmeyen gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amaçlayan rant vergisi; 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında resmiyet kazandı. 


Rant...