04 / 05 / 2024

arsa satışlarında artış

arsa satışlarında artış

Düşük faiz 6 ayda tam 210 bin arsa sattırdı. Faiz oranları Gezi Parkı olayları sebebiyle artmasına rağmen, yıl genelinde devam eden düşüş trendi vatandaşı arsa yatırımına yönlendirdi...

ABD'de bekleyen konut satışlarında artış!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan verilere göre ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında yüzde 1,6 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösterdi.

Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

Konut satışlarının azaldığı şu günlerde arsa ve arazi satışlarında ibreler tersine döndü. Özellikle Marmara bölgesinde arsa satışları rekor kırdı. 

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

Isıtıcı satışlarında büyük artış! Simtech Km1714 quartz ısıtıcı ne kadar?

Ekim ayının ortasına geldiğimiz şu günlerde havalar hissedilir derecede serinlemeye başladı. Kasım ayıyla beraber sıcaklıkların oldukça düşmesi beklenirken, ısıtıcı satışlarında da artış başladı. Simtech Km1714 quartz ısıtıcı, özellikleriyle göz doldururken, fiyatı da merak konusu oldu.

Araba almak isteyenlere müjde üstüne müjde! Sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı!

Sıfır otomobil piyasasının en büyük sorunu olan stok durumu, artık ortadan kalktı. Ticaret Bakanlığı'nın devreye girmesi ile sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı. Ayrıca üstüne indirim ve kampanyalar yapıldı.

Otomotiv satışlarında rekor rallisi: Son 1 yılda yüzde 115,4 artı!

Otomotiv satışlarında rekor devam ediyor. 2023 Temmuz’da otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2022 Temmuz’a göre yüzde 115,4 yükselerek 112 bin 459 adet oldu.

Avrupa'da elektrikli otomobil satışlarında yükseliş hız kesmiyor!

Avrupa'da araç tescilleri Haziran ayında yüzde 19 oranında arttı. Araç satışlarında yükseliş serisi 11. aya ulaşırken, elektrikli otomobil satışları sadece Almanya’da yüzde 64 oranında artış gösterdi.

Otomotiv satışlarında yüzde 70,9'luk rekor artış!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verileri belli oldu. Bu kapsamda otomotiv satışlarında yüzde 70,9'luk rekor artış dikkat çekti. İşte detaylar...

İnşaat sektöründen seçim sonrası üretim ve satışları artırıcı politika çağrısı!

İnşaat sektörü temsilcileri seçim sonrasında yaptıkları açıklamalarda kredi faizlerinin düzenlenmesi ve yapısal reformların devreye alınması şeklinde isteklerini dile getirdi. Sektörde yabancıya konut satışlarında artış  öngörülüyor. 

Ev satışlarında artık açık artırma başladı! Bu sayede fiyatlar yükseliyor

Ev satışlarında açılan bu yeni dönem kamuoyuna duyurulmaya başlandı. Bu haberin konut satışında 'açık artırma' dönemi olduğu söylendi! Ev sahiplerinin bu teklif taktiği fiyatları çok daha fazla seviyelere yükseltti... 

Bungalov otel satışlarında yüzde 400'lük rekor artış!

Enuyguncom'dan yapılan açıklamaya göre, ilkbahar için bungalov otel satışlarındaki artış, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 400 arttı.

Beyaz eşya satışlarında toparlanma! Satışlar yüzde 9 arttı!

Türkiye'de yükselen enflasyona bağlı olarak beyaz eşya fiyatlarında artışlar devam ediyor. Buna karşın evlerin vazgeçilmez ürünlerinin satışlarında azalma olmadı. TÜRKBESD verilerine göre beyaz eşya satışları Ekim'de yüzde 9 arttı.

Yatırımcılar rotasını arsaya çevirdi! Arsa satışlarında rekor...

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların rotasını arsaya çevirmesine neden oldu. Yatırımlık arsa satışlarında yükseliş yaşandı. İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde ortalama konut satış fiyatının 1 milyon liraya ulaşması düşük bütçeli yatırımcının rotasını arsaya çevirdi..

arsa satışlarında artış Haberi

arsa satışlarında artış


Düşük faiz 6 ayda tam 210 bin arsa sattırdı. Faiz oranları Gezi Parkı olayları sebebiyle artmasına rağmen, yıl genelinde devam eden düşüş trendi vatandaşı arsa yatırımına yönlendirdi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, yılın ilk altı aylık döneminde yaklaşık 210 bin arsa satıldı. Arsa satışlarında ilk üç sırada İstanbul, Ankara ve Antalya yer aldı. 


2013 yılının ocak-haziran döneminde İstanbul'da 30 bin 947 adet arsa el değiştirirken aynı rakam Başkent Ankara'da 18 bin 676 oldu. Antalya'da ise 9 bin 773 arsanın sahibi değişti, İlk üç ilin ardından arsa satışlarında dikkat çeken şehirler ise Şanlıurfa, Gaziantep, Konya, Tekirdağ ve Hatay oldu, Gaziantep'te 7 bin, Hatay'da 4 bin 684, Şanlıurfa'da ise Gezi Parkı eylemlerinde yaşanan dalgalanma süreci hariç, yıl geneline bakıldığında düşük...