18 / 05 / 2024

Arsa satmanın kolay yolu

Arsa satmanın kolay yolu

Arsanızı kolayca satabilmeniz için öncelikle bölgesinde uzman bir emlak ofisinle anlaşmanız gerekir. Emlak komisyonculuğu bölgesel yapılan bir iş olduğundan, başka bir şehirdeki veya uzak bir ilçedeki emlak ofisinin arsanızı satma şansı çok zayıf.

Orman arazisine cephe arsa almanın avantajları ve dezavantajları!

Artan konut fiyatları arsa ve arazilere olan talebi de artırırken pek çok kişi de arsa yatırımları ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, orman arazisine cephe bir arsa satın almanın avantajlarını ve dezavantajlarını paylaştı.

Uzmanı açıkladı: Ev, araba ve arsa fiyatları altın bazında çakıldı! 

Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Gram altın 2 bin 500 lira seviyelerini geçti. Altın fiyatlarındai yükseliş devam ederken gözler konut, arsa ve araba fiyatlarına çevrildi. Konut ve arsa fiyatlarının ne olacağı erak edilirken uzmanlardan açıklamalar gelmeye başladı. 

Arsa payı inşaat sektörünü zorluyor, uygun fiyatlı konut bulmak imkansız!

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’deki konut piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Küpeli, arsa payının yüksek olmasının inşaat sektörünü zorladığını belirtti.

Nef Arsa Dikili ön lansmanda! Metrekaresi 10 bin 500 TL'den başlayan altyapısı hazır parseller! 

Nef Arsa Dikili'de ön lansman süreci ile beraber satışlar başladı. Peki Nef Arsa Dikili'de parsel büyüklükleri ve fiyatları ne kadar? İşte Nef Arsa Dikili ile ilgili merak edilenler...

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

4 bin TL'ye arsa alma fırsatı Milli Emlak'tan! Bu fırsatı kaçırmayın! 

4 bin TL’ye arsa satın alma fırsatı Milli Emlak’tan geldi. Bu şaşırtıcı cazip fırsat sudan ucuz fiyata arsa sahibi olma imkânı sunuyor. Özellikle de düşük fiyata yatırım yapmak isteyenler bu arsa ilanına mutlaka bakmalı! Altın fiyatına geleceği garanti almak isteyenler bu haberi mutlaka okumalıdır.

2023 TOKİ Mersin müstakil arsa sonuçları isim listesi! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

2023 TOKİ Mersin İlk Evim Arsa kura çekilişi tüm hızıyla devam ederken, TOKİ Mersin ilinde Anamur, Aydıncık, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke Tarsus ilçelerinde müstakil arsa kurasını 13 Nisan Perşembe günü çekildi. Peki, TOKİ Mersin müstakil arsa kura sonuçları nasıl öğrenilir? İşte merak

Arsa kuralarını bekleyenlere müjde! il il tarih tarih açıklandı

TOKİ'nin çok geniş kapsamlı başlattığı İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinde arsa kuralarını bekleyenlerin heyecanı yarından itibaren diniyor. Konut kiralarının akabinden arsalara geçilmesi kuraya girecek insanlar tarafından heyecanla takip ediliyor. İşte detaylar

TOKİ 2022 arsa başvuruları 10 gün sonra başlıyor! Ucuz arsa arayanlar dikkat!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Sosyal Konut Projesi kapsamında satışa çıkacak olan arsa sayısının 250 binden 1 milyona yükseleceğini açıkladı. Ucuz arsa arayanların radarına giren TOKİ 2022 arsa başvuruları 10 gün sonra başlıyor.

Gayrimenkul yatırımı arsaya kaydı! İşte arsa fiyatlarının en çok arttığı iller

Emlakjet sitesinin verilerine göre Ağustos ayında en çok arsa arandı. Eylül ayında da arsa aramaları zirveye çıkarken kullanıcıların yüzde 55'i karlı olduğunu düşündükleri için yüzde 29'u konut pahalı olduğu için arsayı tercih ediyor.

N Kolay, elektrikli araç devi Xev Yoyo ile güçlerini birleştiriyor!

Aktif Bank’ın dijital bankası N Kolay, elektrikli araç devi Xev Yoyo ile güçlerini birleştirmek için düğmeye bastı. İşte detaylar...

Vakıf Gayrimenkul GYO 125 milyon TL'ye AC Yapı'dan Arsa satın aldı!

Vakıf Gayrimenkul GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 125 milyon TL'ye AC Yapı'dan arsa satın aldığını duyurdu.

TOKİ resmen açıkladı! Yüzde 25 peşinat ve 36 ay taksitle arsa satışı yarın başlıyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 27 ildeki 349 arsa yarın ve 30 Haziran'da satışa sunuluyor. İstanbul, İzmir ve Ankara'dan da arsaların yer aldığı satışla ilgili tüm detaylar belli oldu...

Arsa satmanın kolay yolu Haberi

Arsa satmanın kolay yolu

Arsanızı kolayca satabilmeniz için öncelikle bölgesinde uzman bir emlak ofisinle anlaşmanız gerekir. Emlak komisyonculuğu bölgesel yapılan bir iş olduğundan, başka bir şehirdeki veya uzak bir ilçedeki emlak ofisinin arsanızı satma şansı çok zayıf. Bölgesel uzmanlıkta yeterli değil tabi ki.


Arsa, arazi konusunda uzmanlaşmış bir emlak ofisi olması gerekiyor. Çünkü daire ve arazi piyasası apayrı iki pazardır. Daire konusunda uzman bir emlak komisyoncusu binlerce daire satmış olduğu halde bir tane bile arsa satamadığını biliyoruz. Tam terside olabiliyor.Bu yüzden hem bölgesinde hem de konusunda uzman bir emlak müşaviri ile çalışırsanız, arsanızı kısa süre ve doğru fiyata satabilirsiniz. 


İkinci önemli konu ise arsanızın zeminin temiz olmasıdır. Arsayı olduğundan küçük gösterebilecek otlar, dikenler temizlenmelidir. Üzerinde ağaçlar varsa budanmalıdır. Kadastroya müracaat edilerek arsanın sınırları tespit ettirilmeli,...