17 / 05 / 2024

arsa tahsis iptal kararı nedir

arsa tahsis iptal kararı nedir

İzmirli Levent İsmail Şentürk’ün inşaat halindeki kereste fabrikasının arsa tahsisinin iptaliyle çıkan tartışma büyüdü. İTOB yöneticileri Mustafa Sivridağ ve Caner Keşoğlu, “Taahhütler zamanında yerine getirilmediği için karar alınmıştır” dedi...

MHP'li üyeler itiraz etti, arazi tahsisi iptal edildi!

Elazığ İl Özel İdaresine ait olan 54 bin 540 metrekare alanın 5 bin 100 metrekarelik kısmının, ‘hizmet alanı’ ismi altında Elazığ Belediyesi'ne tahsis edildiği ortaya çıkmıştı. MHP’nin itirazları sonrasında arazi tahsisi iptal edildi.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

TOKİ arsa kura sonuçları ne zaman açıklanıyor? TOKİ arsa kuraları ne zaman?

TOKİ arsa başvurularının 15 Kasım’da sona ermesinin ardından, gözler TOKİ arsa kura çekim tarihlerine çevrildi. Noter huzurunda yapılacak olan kura çekiminin ardından tahsis süreci de başlamış olacak.

Nüve inşaat ne demek?

TOKİ arsa başvurusu şartları arasında "Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2 yılda nüve kısmının tamamlanması" ifadesinin yer almasıyla nüve inşaat ne demek? sorusu da sıkça aratılır oldu. Peki Nüve inşaat ne demek?

Ankara Tren Garı yerleşkesinin imar planları iptal edildi

Ankara Medipol Üniversitesi’ne tahsis edilen TCDD'ye ait arazinin imar planı değişikliği iptal edildi.

Emlak Konut GYO Ankara Çankaya Oran ihalesi iptal edildi!

Emlak Konut GYO tarafından Ankara Çankaya Oran Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi iptal edildi.

Emlak Konut GYO Çanakkale Kepez ihalesi iptal edildi!

Emlak Konut GYO Çanakkale Kepez Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi iptal edildi.

 Bomonti Fabrikası'nın  Diyanet'e tahsis işlemi iptal edildi!

İstanbul 12'inci idare Mahkemesi, yıkılan Bomonti Fabrikası'na ait depoların  Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilme kararını iptal etti.

Mahkeme, AOÇ alanına dair plan değişikliklerini iptal etti!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yaptığı açıklamada, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan ve TEBA Vakfı’na tahsis edilen toplamda 555 bin metrekarelik alana ilişkin plan değişikliklerinin mahkeme kararıyla iptal edildiğini duyurdu.

Emlak Konut GYO Ankara Çayyolu 2. Etap ihalesi iptal edildi!

Emlak Konut GYO tarafından Ankara Çankaya Çayyolu 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin ihalesi iptal edildi. 

13 şehir hastanesinde ruhsat süreci tamamlanmadan inşaat başladı iddiası!

Sayıştay raporlarına göre Türkiye’nin farklı şehirlerinde yer alan 13 şehir hastanesinde arsa tahsis ve ruhsat süreçleri bitirilmeden yapım işine start verildi. Buna rağmen tamamlanamayan hastaneler için “süre uzatımı ödemesi” de gerçekleştirildi.

Memiş Kütükcü: Bedelsiz arsa tahsisi uygulaması ticarete can suyu olacak!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, OSB'lerde arsa tahsis uygulamasının ticaret açısından can suyu niteliğinde olacağını dile getirdi.

Togo'ya büyükelçilik konutu için arsa tahsis edildi!

Togolu mevkidaşı Dussey'le ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Togo'ya büyükelçilik konutu inşa edilmesi için arsa tahsis edileceğini dile getirdi.

arsa tahsis iptal kararı nedir Haberi

arsa tahsis iptal kararı nedir

İzmir Ticaret Organize Sanayi Bölgesi'nden, İzmirli Levent İsmail Şentürk’ün inşaat halindeki kereste fabrikasının arsa tahsisinin iptal edilmesiyle ilgili açıklama geldi.

Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre; Sanayici İsmail Şentürk’ün inşaat halindeki kereste fabrikasının arsa tahsisi iptal edilmişti. İzmir Ticaret Organize Sanayi Bölgesi'nden olayla ilgili açıklama geldi.

BÖYLE ŞEY GÖRMEDİM

İTOB Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Sivridağ ile Caner Keşoğlu, OSB kanunu kapsamında tahsis edilen parselin inşaatını 16 yıl boyunca tamamlanmadığını, 2010'dan bu yana aidat ve parsel borçları tahsil edilemediğinden de ilgili yönetmelik kapsamında tahsis iptal kararı alındığını açıkladı. Yapılan açılmanın ardından Şentürk ise, "Benim inşaatım yüzde 90 seviyelerinde. Ben İTOB'un kurucu üyelerindenim ve 50 yıllık ticaret hayatımda böyle bir şey görmedim" dedi.

ZAMANINDA BİTİRMEDİ

İşaatın 16 yıl boyunca tamamlanmadığına vurgu yapan Sivridağ ile Keşoğlu,...