03 / 05 / 2024

Arsa tapusu olmadan ev yapılabilir mi

Arsa tapusu olmadan ev yapılabilir mi

Babam 1980 yılında bir arsa satın almış ama tapusunu almamış. Bunun üzerine bir ev yaptık oturuyoruz. . Şimdi tapu sahipleri bizden yeniden para istiyor. Ne yapabiliriz? Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor..

TOKİ'den yeni arsa satışı! TOKİ, 49 ilde ucuza arsa satışına başladı!

TOKİ Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın duyurusu kapsamında 49 şehirde ucuza arsa satışında yapılacak başvuruların başladığını açıkladı. Devlet, ikamet şartı olmadan 49 ilde arsa satışı yapacağını açıkladı. 

Konut, iş yeri, arsa tapusu olanlar aman ödemeyi unutmayın! Emlak vergisinde geri sayım başladı! 

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs döneminde ödenmişti. İkinci taksit ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zamana kadar sürecek? 

Tapusu olmayan evin tapusu nasıl alınır? Arsa alırken tapuya kim başvurur?

Tapu nedir? Tapusu bulunmayan evin tapusu nasıl alınmaktadır? İşte bu konuda vatandaşların merak ettikleri!

Arsa niteliği ne demek? Niteliği arsa olan ev alınır mı?

Arsa tapusu olan vatandaşlar, birtakım sorulara yanıt aramaktadır. İşte arsa tapusuna dair merak edilenler!

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Tapusu olmayan ev satılır mı?

Tapu bilindiği üzere resmi bir belgedir. Peki bu belge olmadan herhangi bir işlem yapılabilir mi örneğin, “Tapusu olmayan ev satılır mı?” İşte merak edilen detaylar…

TOKİ 250 bin konut projesine 24 saat olmadan 224 bin başvuru geldi! Konut, arsa fiyatları resmen belli oldu! Şartlar ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ eliyle hayata geçirilecek olan sosyal konut projesine başvuru sayısının 224 bine ulaştığına dikkat çekti. Konut ve arsa fiyatları resmen belli oldu! Şimdi bakın!

İmar barışı arsa payı hesaplama 2021!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak sorunları engelliyor. İşte imar barışı arsa payı hesaplama 2021...

Arsa payı hesaplama 2021!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak sorunların önüne geçiyor. Peki arsa payı nasıl hesaplanıyor? İşte arsa payı hesaplama 2021...

Kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021?

Arsa üzerinde başlanacak inşaata yönelik mülkiyet hakkı olarak bilinen kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021? İşte tüm merak edilenler...

Kat irtifakı tapusu örneği 2021!

Kat irtifakı bir yapı yapılırken ya da yapımı planlanırken bina üstüne kat yapma iznini veren, o arsanın maliki veya paydaşları tarafından arsa payına bağlı olarak kurulan irtifak hakkıdır. İşte kat irtifakı tapusu örneği 2021...

Arsa ve arazi kurtları 'cin olmadan adam çarpmanın' peşinde!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Arsa ve arazi kurtları 'cin olmadan adam çarpmanın' peşinde" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 9 maddelik analizi...

Ortak arsa tapusu müstakil tapuya çevrilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '500 metrekare arsa üzerinde, 2 adet villadan bir tanesini satın aldım. Arsa komşumla ortak. Hukuki olarak ileride bir sorun olabilir mi? Müstakil tapuya çevirme imkanımız var mı?' sorusunu yanıtladı.

Arsa tapusu olmadan ev yapılabilir mi Haberi

Arsa tapusu olmadan ev yapılabilir mi

Babam 1980 yılında bir arsa satın almış ama tapusunu almamış. Bunun üzerine bir ev yaptık oturuyoruz. Çevremizde tapu almadan oturan 22 kişi daha var. Şimdi tapu sahipleri bizden yeniden para istiyor. Ne yapabiliriz?  İ.Y.  Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor..


Bir gayrimenkule sahip olmak demek tapusunu almak demektir. “Gayrimenkulü aldım ama tapusunu almadım” demek de “Bu yere sahip olmadım” demektir. Dolayısı ile babanız bu yeri almış gibi ama sahip olmamış. Hatta anlaşılan o ki tapusu birilerinin üzerinde. Yani sizler birinin malı üzerinde oturuyorsunuz. Hukuki durum bu. 


Tamer...