03 / 05 / 2024

arsa tapusu üzerine kredi çekmek

arsa tapusu üzerine kredi çekmek

Taşınmaz mal satın almak isteyen ya da nakite ihtiyaç duyan kimseler bankadan kredi çekebiliyor. Peki, arsa tapusu üzerine kredi çekilir mi? Arsa tapusu ile kredi nasıl çekilir?

Arsa niteliği ne demek? Niteliği arsa olan ev alınır mı?

Arsa tapusu olan vatandaşlar, birtakım sorulara yanıt aramaktadır. İşte arsa tapusuna dair merak edilenler!

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

İmar barışı arsa payı hesaplama 2021!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak sorunları engelliyor. İşte imar barışı arsa payı hesaplama 2021...

Arsa payı hesaplama 2021!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak sorunların önüne geçiyor. Peki arsa payı nasıl hesaplanıyor? İşte arsa payı hesaplama 2021...

Ortak arsa tapusu müstakil tapuya çevrilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '500 metrekare arsa üzerinde, 2 adet villadan bir tanesini satın aldım. Arsa komşumla ortak. Hukuki olarak ileride bir sorun olabilir mi? Müstakil tapuya çevirme imkanımız var mı?' sorusunu yanıtladı.

Arsa payı hesaplama 2019!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak suistimallerin önüne geçebiliyor.

Kat mülkiyeti tapusu nasıl alınır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir bina yapıldıktan sonra oturma müsaadesi alınır ve kat mülkiyeti kurulur. Ama daireler hala arsa tapusu olarak görülüyor. Bu tapuları bina tapusu olarak değiştirme mecburiyeti var mı? Değiştirilmezse ne olur? ' sorusunu yanıtladı.

Kilis'te 12 milyon 993 bin metrekarelik arsa tapusu OSB’ye tescil edildi!

Hazineye ait 12 milyon 993 bin metrekarelik arsanın tapusu Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesine devrildi.

Arsa tapusu ifraz işlemleri!

İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem arsa ve arazilerde yapılabiliyor. Peki, arsa tapusu ifraz işlemleri nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Arsa tapusu için gerekli belgeler!

Arsa tapusu devir işlemleri, arsanın bulunduğu ilçenin tapu müdürlüğünde yapılıyor. Arsa tapusunun devri için hem alıcıdan hem de satıcıdan bazı belgeler isteniyor. Peki, arsa tapusu için gerekli belgeler nelerdir?

Arsa tapusu iki kişi üzerine olur mu?

Bir arsanın mülkiyet hakkının kime ait olduğu, arsa tapusu üzerinden görülebiliyor. Peki, bir arsanın birden fazla sahibi olabilir mi? Arsa tapusu iki kişi üzerine olur mu?

Arsa tapusu bina tapusuna nasıl çevrilir?

Bir arsa üzerinde inşaat işleri devam eden ya da inşaatı tamamlanan yapılar, arsa tapulu olabiliyor. Peki, bina inşa edildikten sonra arsa tapusu bina tapusuna nasıl çevrilir?

Arsa tapusu üzerine kredi çekilir mi?

Taşınmaz mal satın almak isteyen ya da nakite ihtiyaç duyan kimseler bankadan kredi çekebiliyor. Peki, arsa tapusu üzerine kredi çekilir mi? Arsa tapusu ile kredi nasıl çekilir?

arsa tapusu üzerine kredi çekmek Haberi

arsa tapusu üzerine kredi çekmek

Arsa tapusu üzerine kredi çekilir mi?

Banka ve diğer kredi kuruluşları, konut, arsa ve arazi satın almacak tüketicileri için ya da nakite ihtiyacı olan tüketicileri için kredi paketleri oluşturuyor.


Kredi başvurusunun ardından bazı kriterlere bakılarak kredi sonucu ilgilisine bildiriliyor. Bu sonuç kredi onayı olabildiği gibi, kredi reddi de olabiliyor.


Peki, arsa tapusu üzerine kredi çekilir mi? Arsa tapusu üzerine kredi nasıl çekilir?


Mesken almak isteyenler ya da ihtiyaç sahipleri kredi kullanmak için sahip oldukları arsayı ipotek edebiliyor. Kredi koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösterebiliyor.


Vakıfbank

Kendinize ya da 3. bir şahsa ait arsayı ipotek göstererek alınabilir.

Belirli ve düzenli bir geliri olan (ticari nitelikli müşteriler hariç) ve istihbaratı olumlu olan gerçek kişilere kullandırılır.

Kredi kullanan kişiye, Hayat Sigortası yapılır.

Kredinin limiti ipotek alınacak gayrimenkulün ekspertiz değerinin %75’i ile sınırlıdır.


Ziraat...