02 / 05 / 2024

arsa tapusuna şerh

arsa tapusuna şerh

Tapu şerhi, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapu kütüğünde konulabiliyor. Peki, arsa tapusuna şerh koyulur mu? Şerh nasıl koyulur?

Arsa niteliği ne demek? Niteliği arsa olan ev alınır mı?

Arsa tapusu olan vatandaşlar, birtakım sorulara yanıt aramaktadır. İşte arsa tapusuna dair merak edilenler!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya şerh edilir mi?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ya da sahipleri ile müteahhit ya da müteahhitler arasında imzalanabiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya şerh edilir mi? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya nasıl şerh edilir?

Arsa tapusuna şerh koyulur mu?

Tapu şerhi, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapu kütüğünde konulabiliyor. Peki, arsa tapusuna şerh koyulur mu? Şerh nasıl koyulur?

Arsa tapusu bina tapusuna nasıl çevrilir?

Bir arsa üzerinde inşaat işleri devam eden ya da inşaatı tamamlanan yapılar, arsa tapulu olabiliyor. Peki, bina inşa edildikten sonra arsa tapusu bina tapusuna nasıl çevrilir?

Satış vaadi şerhi tapu harcı!

Satış vaadi sözleşmesi, ilerideki yapılacak satış işleminin taahhüdü niteliğinde olan bir ön sözleşme oluyor. Bu sözleşme ilgili taşınmazın tapusuna şerh edilebiliyor. Peki, satış vaadi şerhi tapu harcı ne kadar?

Arsa tapulu daire alınır mı?

Arsa tapusuna sahip olan evler henüz tamamlanmamış veya inşaat çalışmaları tamamlanmış ancak iskan belgesi alınmamış oluyor. Peki, arsa tapulu daire alınır mı?

İpotekten kurtarma işlemi nasıl yapılır?

İpotek ile bir taşınmaz mal alacaklıya olan borcun güvencesi olabiliyor. Bunun için taşınmazın tapusuna şerh konuluyor. Peki, ipotekten nasıl kurtarılır? İpotekten kurtarma işlemi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Tapuya şerh nasıl yapılır?

Şerh ile taşınmaz mal sahibinin tapusuna, haklarını kısıtlamak adına tapu kütüğüne yazılan kişisel haklar ve temlik hakları yazılabiliyor. Peki, tapuya şerh nasıl yapılır? Şerh için gerekli belgeler nelerdir?

Aile konutu şerhi talebi!

Bir mesken tapusu üzerine, aile konutu şerhi konması; eşlere birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Aile konutunun tapusuna şerh konulabilmesi için, tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. İşte aile konutu şerhi talebi dilekçesi...

Arsa payı düzeltme davası süresi!

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bina yıkılıp toprak tapusuna dönüldüğünde tescil işlemi sırasında hatalı arsa payı sorunu yaşanabiliyor. Malikler hatalı arsa payı için dava açabiliyor. İşte, arsa payı düzeltme davası süresi!

Arsa payı düzeltilmesi dava dilekçesi!

Özellikle kentsel dönüşüm kapsamında bina yıkılıp toprak tapusuna dönüldüğünde bu tescil işlemi sırasında hatalı arsa payı sorunu ortaya çıkabiliyor. Bunun üzerine malikler dava açabiliyor. İşte, arsa payı düzeltilmesi dava dilekçesi!

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya şerhi!

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ve inşaatı yapmayı taahhüt eden yüklenici arasında imzalanan bir sözleşmeye çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya şerh işlemi nasıl yapılır?

Arsa tapusu ev tapusuna nasıl çevrilir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmamış; Yapılmakta veya ileride yapılacak olan bir yapıda kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, inşaatı bittiği halde kat mülkiyeti olmayan arsa tapusu ev tapusuna nasıl çevrilir?

arsa tapusuna şerh Haberi

arsa tapusuna şerh

Arsa tapusuna şerh koyulur mu?

Tapu şerhi, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapu kütüğünde koyulabiliyor. Konulması istenen şerh için bazı belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Ayrıca harç ödemeleri de yapılıyor.


Taşınmazın bina ancak tapusunun arsa tapusu olması halinde de şerh konulabiliyor. Tapuya konulan şerhler için ödenecek harç, şerhin türüne göre değişkenlik gösteriyor. 


Tapuya kira şerhi koymak istediğinizi düşünelim. Bu durumda temin edilmesi gereken belgeler ve ödenmesi gereken harç bedeli nedir?


Gerekli belgeler;

- Kiralanan yerin tapu senedi  

- Kira sözleşmesi

- Taraf/Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı,

- İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.

- Kiracı ya da kiralayan taraflardan herhangi biri şirket ise şirket evrakları (Şirkete ait tapuda işlem yapmak için alınan yetki belgesi aslı, imza sirkülerinin aslı, vergi levhası fotokopisi)


Tapu...