02 / 05 / 2024

arsa üzerine prefabrik ev nasıl yapılır

arsa üzerine prefabrik ev nasıl yapılır

Prefabrik evler; fabrikalarda hazırlanmış birleştirilmesi yani montajının yapılmasından sonra ortaya çıkan yapı oluyor. Peki, bir arsa üzerine prefabrik ev nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Artan inşaat maliyetleri arsa sahiplerini prefabrik evlere yönlendirdi! Prefabrik evin maliyeti ne kadar?

Pandemiyle birlikte inşaat maliyetleri büyük artış eğilimine girdi. Bu durum, özellikle arsa sahibi vatandaşları sıfırdan ev inşaatı çilesi yerine, hızlı ve ekonomik bir çözüm olan prefabrik evlere yönlendirdi. 

Prefabrik evde kışın oturulur mu? Prefabrik ev çürür mü?

Prefabrik evler diğer betonarme yapılara göre çok kısa sürede arsa üzerine inşa edilmektedir. Peki Prefabrik evlerin özellikleri nelerdir? İşte detaylar!

Hisseli arsa üzerine ev yapılabilir mi?

Hisseli arsa, birden fazla kimsenin sahip olduğu arsa olarak ifade ediliyor. Hisseli arsa sahiplerine de hissedar deniyor. Peki, hisseli arsa üzerine ev yapılabilir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Reysaş GYO Gebze'den 4.7 milyon TL'ye arsa aldı!

Reysaş GYO, İmpa Yapı Endüstri ve Ticaret A.Ş. ve Timur Alperen Adan'a ait Gebze'deki arsa üzerine lojistik merkezi kuracak. Şirket arsa için 4 milyon 796 bin 796,20 TL ödedi.

Reysaş GYO Adana'dan 1.7 milyon TL'ye 2 arsa aldı!

Reysaş GYO, Adana'daki iki gayrimenkulü 1 milyon 761 bin TL bedel ile peşin olarak satın aldı. Söz konusu arsa üzerine 31 bin metrekarelik lojistik depo inşa edilecek.

Reysaş GYO Gebze'de 9.4 milyon TL'ye arsa aldı!

Reysaş GYO, Gebze'de bulunan Selim Keleş ve Süleyman Keleş'e ait 9 bin 364,62 metrekarelik ortak mülkiyetli arsa 9 milyon 488 bin 566 TL bedel ile peşin olarak satın alındı. Arsa üzerine 17 bin metrekarelik lojistik depo yapılması planlanıyor.

Mersin Mezitli'de anaokulu yapımı için arsa bağışı!

Mersin Mezitli Belediyesi'nce Akdeniz Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait arsa üzerine anaokulu inşaatı için arsa bağışlandı.

Arsa üzerine ev yapma maliyeti 2018!

Bir evin inşaat maliyet bedeli, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde bulunuyor. Peki, arsa üzerine ev yapma maliyeti 2018 ne kadar?

Reysaş GYO Kocaeli'de 11.9 milyon TL'ye arsa aldı!

Reysaş GYO, Kocaeli İli Çayırova İlçesi'ndeki arsayı 11 milyon 900 bin TL'ye satın aldı. Arsa üzerine Çayırova Kampüsü içerisindeki 13.Depo Binası olarak, 13 bin metrekarelik lojistik depo yapılması planlanıyor.

Arsa üzerine ev yapma maliyeti 2017!

Bir binanın inşaat metrekare bedelleri her sene, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit ediliyor. İşte arsa üzerine ev yapma maliyeti 2017..

Batman 200 Yataklı Devlet Hastanesi için arsa aranıyor!

Milli Eğitim Bakanlığından Milli Emlak'a devredilen 80 dönümlük arsa üzerine yapılması planlanan 200 yataklı Devlet Hastanesi için süreç belirsezleşti.

Bandırma'da konut ve arsa fiyatları yükseldi!

Bandırma’da Emlak Danışmanlığı yapan Varan Emlak’ın yetkilisi Hayri Varan "Bandırma’da emlak piyasası göz önüne alındığında yoğun bir talep var. Özellikle arazi ve boş arsa üzerine yoğun bir talep görüyoruz." dedi.

Arsa üzerine prefabrik ev nasıl yapılır?

Prefabrik evler; fabrikalarda hazırlanmış birleştirilmesi yani montajının yapılmasından sonra ortaya çıkan yapı oluyor. Peki, bir arsa üzerine prefabrik ev nasıl yapılır? İşte yanıtı..

arsa üzerine prefabrik ev nasıl yapılır Haberi

arsa üzerine prefabrik ev nasıl yapılır

Arsa üzerine prefabrik ev nasıl yapılır?

Prefabrik evler; parçaları fabrikalarda hazırlanmış ve montaj edileceği yere bu parçalar nakledilerek ve orada önceden planlandığı gibi parçaların birleştirilmesi yani montajının yapılmasından sonra ortaya çıkan yapı olarak ifade ediliyor.


Prefabrik evlerin ömrü en az 40 ila 70 yıl arasında değişiyor. Peki, bir arsanız olduğunu ve üzerine prefabrik ev yapmak istediğinizi düşünelim. Arsa üzerine prefabrik ev nasıl yapılır?


Arsa üzerine prefabrik ev yapmak..

Prefabrik evlerin yapılabilmesi için arsanın imarlı olması gerekiyor. İmarlı olmayan arazi ve tarlalar üzerine belli sınırlarda ev yapılabiliyor. 


İmarlı arsada prefabrik ev; Ruhsat işlemleri için arsanın bağlı olduğu belediyeye müracaat ediliyor. Prefabrik evin projesi ile belediyeye başvurulabiliyor.


İmarsız tarlada prefabrik ev; Tarla üzerine prefabrik ev yaptırmak için, tarlanın yola cephesi olması gerekiyor. Bu koşula sahip tarla üzerinde...