21 / 05 / 2024

Arsa vergisi emlak vergisi

Arsa vergisi emlak vergisi

Hürsel gazetesi köşe yazarlarından Şükrü Kızılot bugün ki köşesinde bir okuyucusunun Arsa vergisi üzerinden emlak vergisi istenebilir mi sorusunun cevabını yanıtlarken konu ile ilgili yasadan bahsetti...

Değerli konut vergisi açıklandı: 12 milyon 800 bin TL'den yüksek değerli eviniz varsa şimdi kontrol edin!

Değerli konut vergisi, emlak vergisinden farklı olarak vergi değeri belli bir tutarın üzerinde olan konutların vergilendirilmesini amaçlıyor. Peki değerli konut vergisini kimler öder? Şartları neler? İşte evi olanların bilmesi gereken o detaylar...

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Arsa emlak vergisi 2021!

Arsa sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arsası olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arsa emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Emlak Konut GYO'nun Beşiktaş’taki arsasına 500 milyon liralık proje!

İstanbul Beşiktaş’ta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nün riskli binasının bulunduğu arsa için ihale düzenlendi. 26 inşaat firmasının katıldığı ihalede kazanan Gökyol Taahhüt oldu. Firma 490 milyon liralık proje yaparak, arsa sahibi Emlak Konut GYO 245 milyon lira ödeyecek.

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Servet vergisi tartışmaları gündemde!

Ülkemizde de ilave bir servet vergisi getirilmesi gündeme geldi. Özel Servet Vergisi, servet unsurlarından ayrı ayrı alınıyor. ‘Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi (Bina Vergisi, Arazi Vergisi, Değerli Konut Vergisi) ’ bu kapsamda vergilendiriliyor.

Tapuda kamu adına istimlak şerhi bulunması nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Aileden miras olarak kalan bir arsa var. Emlakçı bize burayı almak isteyenler olduğunu söyledi, ama tapuya gittiğimizde kamu adına istimlak şerhi bulunduğu söylendi. Bu işte bir terslik yok mu?' sorusunu yanıtladı

Emlak Bank ucuz arsa bulamayan sektöre umut oldu!

Yeni kurulan EmlakBank, ucuz arsa bulamayan emlak sektörüne de umut oldu. EmlakBank yönetiminin Polonya modelini incelediğini belirten MESA Yönetim Kurulu Başkanı Boysanoğlu “Sistem Türkiye’de de hayata geçirilirse, bu tür problemler ortadan kalkar” şeklinde konuştu.

Gayrimenkul sahipleri dikkat!

Vergi mükellefleri için ilk vergi dönemi bugün itibariyle sona eriyor. Veraset ve İntikal Vergisi, Emlak Vergisi ile Çevre ve Temizlik Vergisi ödemelerinizi bugün mesai bitimine kadar ödemeyi unutmayın...

Vergi dönemine hazır mısınız?

2019 vergi dönemi başlıyor. Bu kapsamda Çevre Temizlik Vergisi, Kira Gelir Vergisi, Emlak Vergisi ve Değer Artış Kazancı Vergisi'nin 1. taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlayacak...

Arsa emlak vergisi 2019!

Arsa sahipleri, sahibi olduğu bu taşınmaz mal için her sene emlak vergisi ödemekle mükellef oluyor. Peki, arsa sahipleri 2019'da ne kadar emlak vergisi ödeyecek? 2019 arsa emlak vergisi ne kadar?

Ümraniye Yukarıdudullu'da 3.8 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul'un Ümraniye İlçesi'ne bağlı Yukarıdudullu Mahallesi'ndeki arsa Milli Emlak tarafından ihale ile satışa sunuluyor. İhale 6 Haziran'da yapılacak..

Ankara Sincan'da satılık arsa! 7,5 milyon TL'ye!

Ankara Sincan M.Kemal Mahalle'sinde yer alan arsa Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satılıyor. İhalesi 27 Şubat'ta gerçekleştirilecek arsanın tahmini satış bedeli 7 milyon 576 bin TL olarak açıklandı. 

Kadıköy Suadiye'de satılık arsa 7,9 milyon TL'ye!

İstanbul Kadıköy Suadiye Mahallesi'nde yer alan arsa, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 7 milyon 912 bin 500 TL'ye satışa sunuluyor. Arsanın ihalesi 30 Ocak 2018 tarihinde yapılacak. 

Arsa vergisi emlak vergisi Haberi

Arsa vergisi emlak vergisi

Belediye sınırları içindeki arazi Bir okuyucu m u z, Ankara'da bulunan arazisinin "Arsa Vergisi" oranı üzerinden emlak vergisi istendiğini belirterek, belediyenin bu uygulamasına isyan ediyor. Ardından da bize soruyor; "Olay doğru mu?" YASA NE DİYOR? 


Emlak Vergisi Kanunu'nun 12. 

maddesinde; - Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsaların Emlak Vergisi Kanunu hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi olduğu, - Belediye sınırları içinde belediyece parsellenmiş arazinin arsa sayılacağı, - Belediye sınırları içinde veya dışında bulunan parsellenmemiş araziden hangilerinin Emlak Vergisi Kanuna göre arsa sayılacağının Bakanlar Kurulu Kararı ile belli olacağı, hüküm altına alınmış. 

KARARNAME NE DİYOR? 

Devamı olan Karar'a baktığımızda; 11.03.1983 tarih ve 1 7984 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 83/6122 sayılı Arsa Sayılacak Parsellenmemiş Arazi Hakkında Karar'ın 1. 

maddesinin; - (a) fıkrasında, belediye ve mücavir alan...