17 / 05 / 2024

Arsa vergisi hangi ayda ödenir

Arsa vergisi hangi ayda ödenir

Arsa vergisi, arsa sahipleri tarafından ödeniyor. 2014'te arsa vergisi nasıl hesaplanır? Peki vergi ödemesi ne zaman yapılır, arsa vergisinin ödeneceği aylar hangi aylardır? İşte yanıtı...

Arsa kredisi hangi bankalarda var? Arsa kredisi hesaplama 2024! Bankalar tek tek duyurdu!

Arsa yatırımı yapmak isteyenler, finansman sağlaması amacıyla arsa kredisini araştırıyor. Peki arsa kredisi hangi bankalarda var? İşte arsa kredisi hesaplama 2024!

EYT'liler dikkat! Hangi EYT'liler emlak vergisinden muaf? Bu kişiler emlak vergisi ödemeyecek...

EYT'liler 2023 yılında emekli olanlardan koşulları sağlayanlar bu yıl emlak vergisi ödemeyecekler. Peki Hangi EYT'liler emlak vergisinden muaf? Bu kişiler emlak vergisi ödemeyecek.

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) oranlarında güncellemeye gidildi ve 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ile mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için katına yükseltildi. Peki hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. Peki 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul'dan başlayan göç ve arsaya artan talep ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Motorlu taşıtlar vergisi ödenmezse ne olur? Motorlu taşıtlar vergisi hangi vergi dairesine ödenir?

Motorlu taşıtlar vergisi aracı olan çoğu kişinin ilgilendiği konuların başında gelmektedir. Bu yüzden de bazı detaylar merak edilmektedir. İşte Motorlu taşıtlar vergisine dair merak edilen detaylar!

TOKİ arsa kura çekimi takvimi 2023 açıklandı! TOKİ arsa kura çekimi bu ay hangi illeri kapsıyor?

TOKİ İlk Evim Arsa projesinin güncel takvimi belli oldu. Peki, TOKİ arsa kura çekimi bu ay hangi illeri kapsıyor? İşte detaylar...

TOKİ arsa kuraları belli oldu mu? 2023 il il arsa güncel kuralar hangi illeri kapsıyor?

Milyonlarca vatandaş "TOKİ arsa kuraları belli oldu mu? 2023 il il arsa güncel kuralar hangi illeri kapsıyor?" sorularını aratıyor. Peki, TOKİ arsa kura çekilişi ne zaman? İşte detaylar...

2023 TOKİ arsa kuraları hangi tarihte başlayacak? TOKİ arsa kura çekilişi ne zaman çekilecek?

Milyonlarca vatandaş "2023 TOKİ arsa kuraları hangi tarihte başlayacak? TOKİ arsa kura çekilişi ne zaman çekilecek?" sorusuna yanıt arıyor. Peki arsa kura çelişi başladı mı? İşte detaylar...

Ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi değişti! Ayçiçek fiyatı bugün hangi borsada kaç TL? 20 Ekim 2022 fiyat listesi!

Bazı ülkelerden ayçiçeği tohumu ithalatında gümrük vergisi oranı yüzde 5 şeklinde uygulanacak. Peki ayçiçek fiyatlarında son durum ne? Bugün ayçiçek hangi borsada ne kadar? İşte ayçiçek 20 Ekim 2022 fiyat listesi...

Yeşil Vadi Arsa Ofisi’nden 5 ilde taksitle arsa fırsatı!

Yeşil Vadi Arsa Ofisi, 24 aya kadar olan taksit imkanlarıyla Türkiye’nin beş ilinde isteyen kişileri arsa sahibi yapıyor. Peki, Yeşil Vadi Arsa Ofisi, hangi illerde arsa satıyor, kaç taksit yapıyor? İşte detaylar…

Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

Kira gelir vergisi, bir sene içerisinde konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir için ödeniyor. Bazı durumlarda vergi ödemesi yapılmıyor. Peki, hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

Arsa vergisi hangi ayda ödenir Haberi

Arsa vergisi hangi ayda ödenir

Arsa vergisi hangi ayda ödenir?

Arsa vergisi, arsa sahipleri tarafından ödeniyor. Peki vergi ödemesi ne zaman yapılır, Arsa vergisinin ödeneceği aylar hangi aylardır diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Arsa vergisi, emlak vergisi adı altında iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksit yılın ilk yarısında ödenirken, ikinci taksit ise yılın sonunda ödeniyor. Peki arsa vergisi hangi ayda ödenir?


Arsa vergisi ödenecek aylar..

Arsa vergisi 1. taksiti - Mart, Nisan ve Mayıs ayları

Arsa vergisi 2. taksiti - Kasım ayı.


İsteyen vergi mükellefleri vergi borcunu birinci taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor. Ancak bütün vergi borcunun ikinci taksit döneminde tek seferde ödenmesi gibi bir durum söz konusu değil.


Emlak vergisi nereye ödenir?

Vergi ödemeleri, söz konusu gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. 


Ancak gayrimenkul şehir dışında ise tüm belediyelerden PTT Havalesi veya...