28 / 04 / 2024

arsa vergisi nereden ödenir

arsa vergisi nereden ödenir

Emlak vergisi, mesken ve işyeri sahiplerinin yanı sıra arsa sahipleri tarafından da ödeniyor. Peki, arsa sahipleri emlak vergisini internetten ödeyebilir mi? İşte arsa vergisi online ödeme işlemleri...

Arsa vergisi nasıl ödenir?

Arsa vergisi, arsalar için belediyeye ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. 1319 sayılı kanun gereğince, iki eşit taksit halinde ödenebilen arsa vergisi nasıl ödenir? İşte arsa vergisi..

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?

MTV vergisine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte “MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?” sorularının yanıtı!

TOKİ arsa başvuruları ne zaman, nasıl, nereden yapılacak ve arsa fiyatları kaç lira? TOKİ arsa başvuru şartları 2022

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 250 bin konut ve onunla birlikte 100 bin arsa satışa çıkacak. Arsa için başvuruda bulunmak isteyenler 2022 TOKİ arsa başvuruları ne zaman yapılacak, TOKİ arsa başvuruları nereden yapılacak ve arsa fiyatları ne kadar? sorularına yanıt bulmaya çalışıyor.

Arsa emlak vergisi 2021!

Arsa sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arsası olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arsa emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi ödeme tarihleri!

Ev sahiplerinin merakla beklediği 2019 emlak vergisi ödeme takvim belli oldu. Peki emlak vergisi nereden ödenir? İşte emlak vergisi ödeme tarihleri...

Arsa emlak vergisi 2019!

Arsa sahipleri, sahibi olduğu bu taşınmaz mal için her sene emlak vergisi ödemekle mükellef oluyor. Peki, arsa sahipleri 2019'da ne kadar emlak vergisi ödeyecek? 2019 arsa emlak vergisi ne kadar?

Emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

1 Kasım itibari ile emlak ve çöp vergisinin 2. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

Çevre temizlik vergisi nereden ve nasıl ödenir?

1 Kasım itibari ile başlayan ve 30 Kasım'da sona erecek olan çevre temizlik vergisi nereden ve nasıl ödenir? Kimler vergi mükellefi olur?

5 soruda arsa sahiplerinin emlak vergisi!

Arsa sahiplerinin emlak vergisi için 2. taksit ödeme dönemi devam ediyor. Peki, arsa sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? Vergiler nereye ödenecek?

Arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsa ve araziler emlak vergisi konusuna giriyor. Arsalar için ilk taksit ödemeleri en son 31 Mayıs'ta gerçekleşti. Peki, arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Arsa emlak vergisi 2017!

10 gün sonra 2017 yılı emlak vergisi ödemeleri başlıyor. Peki, arsa sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? İşte arsa emlak vergisi 2017..

Arsa emlak vergisi oranı 2016!

Arsalar için mal sahipleri emlak vergisini ödemekle mükellef oluyor. Vergi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar yapılıyor. Peki, arsa emlak vergisi oranı 2016 nedir?

arsa vergisi nereden ödenir Haberi

arsa vergisi nereden ödenir

Arsa vergisi online ödeme!

Emlak vergisi, mesken ve işyeri sahiplerinin yanı sıra arsa sahipleri tarafından da ödeniyor. Arsa için emlak vergisi 2 eşit taksitte ödenebiliyor.


Vergi ödemelerinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında ödeniyor.


Emlak vergisi ödemeleri bağlı olunan belediyeye yapılıyor. Farklı ilde yer alan arsalar için ödeme PTT havalesi ile veya online yapılabiliyor.


Arsa vergisi online ödeme e-belediye sistemi ile yapılabiliyor. İnternetten ödeme yapmak için vatandaşların belediyelerinin sitelerine girdikten sonra e-belediye sistemine giriş yapmaları gerekiyor.


Ardından sicil noları ya da T.C. kimlik numaraları girilerek online bir şekilde emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor.


E-belediye hizmeti kullanan belediyeler; 

Adana Büyükşehir Belediyesi  Emlak  Vergisi Sorgulama ve Ödeme

Adıyaman Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama ve Ödeme

Afyon Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama ve Ödeme

Aksaray Belediyesi Emlak...