02 / 10 / 2024

arsaların vergilendirilmesi

arsaların vergilendirilmesi

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu taşınmaz mallar için ödenen bina vergisi ile arazi vergisi ile ilgili esasları belirliyor. Peki, arsalar için emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte arsalarda emlak vergisi oranı 2014..

Belediyelerden iki şehirde satılık 14 arsa! İmarlı arsaları kaçırmayın!

Sakarya ve Erzurum’da yer alan toplamda 14 arsa satışa çıkarıldı. Arsaların satış ihaleleri 13 Eylül ve 19 Eylül’de yapılacak. 

Belediyeler acilen kamu arsalarını imara açıp maliyetine konut üretmeli! 

Son zamanlarda barınma sorunu sık sık gündem oluyor. Gaziantepli tiyatrocu, komedyen, oyuncu Orhan Uslu, konu ile ilgili konuştu ve "Belediyeler acilen kamu arsalarını imara açıp maliyetine konut üretmeli" dedi. İşte o açıklama...

Milli Emlak’tan Eskişehir ve Muğla’da satılık arsalar! İki büyükşehirde KDV'den muaf arsa fırsatını kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Eskişehir ve Muğla’da yer alan arsalar için satış ihalesi düzenliyor. KDV'den muaf şekilde satışa çıkarılan arsaların satış ihaleleri 16 Eylül ve 20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Ankara ve Bursa’da satılık 9 arsa! İki büyükşehirdeki imarlı arsaları kaçırmayın!

Ankara ve Bursa’da yer alan arsalar satışa çıkarıldı. Küçük sanayi alanı, konut alanı, depolama alanı, gelişme konut alanı imarlı arsaların fiyatları 1 milyon 425 bin 450 TL’den başlıyor.

Milli Emlak’tan İzmir ve Muğla’da satılık arsalar! KDV’den muaf arsaları kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü İzmir Çeşme ve Muğla Milas’ta yer alan arsaları satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış ihaleleri 28 Ağustos ve 16 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

1942'de İstanbul Belediyesi Taksim'deki mezarlık arsalarını ihaleden satmış!

1942 yılında İstanbul Belediyesi, Pangaltı Mahallesi'nin Şehit Muhtar Sokağı'nda belediyeye ait olan mezarlık arsalarını satışa çıkarmış.

Belediyelerden Temmuz 2024 müjdesi! İki şehirdeki arsalar peş peşe satışa çıktı! Taksitle arsa fırsatını sakın kaçırmayı

Aydın ve Kayseri’de yer alan arsalar için satış ihalesi düzenleniyor. Arsaların satış ihaleleri 19 Temmuz ve 23 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

1945 yılında beş bin metreden büyük arsaların kamulaştırılması gündeme gelmiş!

1945 yılında 5 bin metreden büyük arsaların kamulaştırılarak vatandaşın arsaları ellerinden alınarak, şehirden kendilerine bir ev verileceği gündeme gelmiş 

1939 yılında Milli Emlak'a ait arsaların satılması yasaklanmış!

1939 yılında Milli Emlak'a da ait olduğu bilinen arsaların satılmamasına karar verilmiş. 

Bursa’da imarlı 24 arsa satılacak! Arsaların fiyatları belli oldu!

Bursa ili, Mustafakemalpaşa ilçesinde yer alan tam 24 adet arsa satışa çıkarıldı. Arsaların depolama alanı olarak kullanıldığı ve 24 Kasım’da kapalı teklif usulüyle satılacağı öğrenildi.

Vakıf GYO Ankara Etimesgut arsalarının yaklaşık değeri 55.5 milyon TL!

Vakıf GYO Ankara Etimesgut arsalarının değeri belli oldu. Bu kapsamda Etimesgut arsalarının KDV dahil toplam değeri 55 milyon 539 bin 782 TL oldu.

TOKİ, Sakarya'da 40 adet arsayı satışa çıkardı! Arsaların başlangıç fiyatı 200 bin TL!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Sakarya'da 40 adet arsayı satışa çıkardığını duyurdu. Kentte satışa çıkarılan arsaların başlangıç fiyatı 200 bin TL oldu.

Halk GYO Antalya Arsalar'ının 2023 yıl sonu değeri yaklaşık 600 milyon TL!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Antalya'daki arsalarının değerini açıkladı. Bu kapsamda 3 adet arsanın toplam değeri belli oldu.

arsaların vergilendirilmesi Haberi

arsaların vergilendirilmesi

Arsalarda emlak vergisi oranı 2014!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu taşınmaz mallar için ödenen bina vergisi ile arazi vergisi ile ilgili esasları belirliyor. Kanun kapsamında yer alan bilgilere göre, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi tüm taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor.


Emlak vergisi, tüm taşınmazlarda farklı oranlarda hesaplanıyor. Ayrıca, büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Buna göre arsalarda emlak vergisi oranı nedir?


Emlak vergisi arsa/arazi oranları..

Büyükşehirde arsa oranları:Binde 6

Büyükşehirde arazi oranları:Binde 2 

Normal yörede arsa oranları:Binde 3

Normal yörede arazi oranları:Binde 1


Arsa emlak vergisi hesaplama örneği..

Büyükşehirde olmayan bir arsanın emlak vergisi hesabı:

Arsa değeri: 50 bin TL

Vergi oranı: Binde 3

Emlak vergisi: 150 TL


Büyükşehirde bir arsanın emlak vergisi hesabı:

Arsa değeri: 50 bin TL

Vergi oranı: Binde 6

Emlak...