04 / 05 / 2024

arsama konteyner izni

arsama konteyner izni

Konteyner, sağladığı bir çok avantajlar sebebiyle en çok tercih edilen hazır yapılar arasında yer alıyor. Bir arsanız olduğunu ve konteyner koymak istediğinizi düşünelim. "Arsama konteyner koyabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

Konteyner için imar izni gerekli mi?

İmar Kanunu gereğince binaların inşası için ruhsat alınması zorunlu oluyor. İnşaatın bitme günü, ruhsatı alınan yapıya kullanma izninin verildiği tarih oluyor. Peki, konteyner için imar izni gerekli mi?

Arsama konteyner koyabilir miyim?

Konteyner, sağladığı bir çok avantajlar sebebiyle en çok tercih edilen hazır yapılar arasında yer alıyor. Bir arsanız olduğunu ve konteyner koymak istediğinizi düşünelim. "Arsama konteyner koyabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kapıcının yıllık izni ne kadar?

Anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği gibi görevlerden sorumlu görevliye deniyor. Peki kapıcının yıllık izni nasıl düzenlenir? Kapıcının yıllık izni ne kadar?

Suriyeliler için Kilis'te iki katlı konteyner evler yapılıyor!

Ülkelerindeki iç karışıklıklardan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Kilis Öncüpınar ’da, Birleşmiş Milletler ( BM ) standartlarında kurulan konteyner kentte genişleme çalışmaları devam ediyor.

Sedef Adası'nda 4 dönüm araziye daha imar izni!

Sedef Adası'nda 4 dönüm araziye imar izni geldi. Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’in kardeşi Saddam Bin Abdülaziz’in Sedef Adası’nda 2011 yılında aldığı dört dönüm arazi için bakanlıktan imar izni çıktı

Bafa Gölü'nde RES izni!

Bafa Gölü'nde RES izni çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bafa Gölü'nün hemen güneyindeki tamamı ormanlık arazide rüzgar enerji santrali (RES) kurulması için imar planına onay verdi.

AVM kuruluş izni nasıl alınacak?

AVM Yasası ile yeni AVM veya mağaza kuruluşu nasıl olacak? Yeni AVM için izin nereden alınacak? AVM kuruluş izni Belediyeden mi alınacak valilikten mi? Büyük Mağazalar Değerlendirme Kurulu olumlu rapor vermezse ne olur?

Ev tadilat izni nasıl alınır?

Dairesinde tadilat yapmak isteyen maliklerin, kimi tadilatlarda belediyeden izin almaları gerekirken; kimi tadilatlarda ise ilgili apartman sakinini bilgilendirmek yeterli oluyor. Peki, ev tadilat izni nasıl alınır?

Nihat Hatipoğlu'nun Sultanahmet'teki binasının Koruma Kurulu izni var mı?

Nihat Hatipoğlu’nun Sultanahmet’teki Aya Sultan Oteli ve bitişiğindeki binasıyla ilgili Koruma Kurulu izni olmadığı ortaya çıktı. Otel, Tarihî Yarımada’da olduğu için Koruma Kurulu kararı şart..

Evim Prefabrik & Konteyner ikinci fabrikasını İzmir'de açtı!

Evim Prefabrik & Konteyner konfor ve güvenliğini bir arada sunarak, kısa sürede her isteğe cevap verebilecek yapılar üretiyor "Siz hayal edin biz yapalım" sloganıyla hareket ediyor.

Bina oturma izni nasıl alınır?

Ruhsatlı bir inşaatın, inşaat çalışmalarının bitmesi halinde yapıda oturumun başlaması için belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, bina oturma izni nasıl alınır? İşte oturma izni alma işlemleri..

Bina oturma izni dilekçe örneği!

İnşaat çalışmaları biten bir yapı için alınması gereken bina oturma izni, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeden bir dilekçe ile müracaat edilerek alınıyor. Peki, bina oturma izni dilekçesi nasıl yazılır?

Yapı kullanma izni alınmazsa ne olur?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgileri ve tapu kaydı gibi bilgilerin yer aldığı belgeye yapı kullanma izni belgesi deniyor. Peki, Yapı kullanma izni alınmazsa ne olur?

arsama konteyner izni Haberi

arsama konteyner izni

Arsama konteyner koyabilir miyim?

Fabrikalarda üretilen modüler yapılardır, konteynerler fabrikada tüm kullanım yerleri hazırlanıp gideceği yerde sadece düzgün bir zemin üzerine yerleştirilip elektrik ve gerekirse dıştan su bağlantısı ve giderler bağlanmak suretiyle kullanılmaya başlanabilen hızlı çözümler üreten yapılar konteyner ev olarak karşımıza çıkıyor.


Konteyner, sağladığı bir çok avantajlar sebebiyle en çok tercih edilen hazır yapılar arasında yer alıyor. Peki, konteyner için izin alınır mı?


Bir arsanız olduğunu ve üzerine konteyner koymak istediğinizi düşünelim. "Arsama konteyner koyabilir miyim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


3194 sayılı İmar Kanununun 5. maddesine göre; Yapı; karada ve suda, daimi veya muvakkat, resmi ve hususi yeraltı ve yerüstü inşaatı ile bunların ilave, değişiklik ve tamirlerini içine alan sabit ve müteharrik tesisler olarak ifade ediliyor.


Bina ise; kendi başına kullanılabilen, üstü örtülü ve...