10 / 05 / 2024

arsaya nasıl numara verilir

arsaya nasıl numara verilir

Arsalar nasıl numaralandırılır?: Aynı sokakta bir arsa üzerine inşa edilen binalardan sonra gelen, önceden numara almış binalar mevcut ise, arsaya tahsis edilen numara, üzerine inşa edilen binalardan birincisine verilir...

Tarla nasıl arsaya dönüştürülür?

Tarla nasıl arsaya dönüştürülür? Tarla arsaya dönüştürülebilir mi? İşte merak edilen soruların detayları!

Tapunun imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Arsaya yatırım yapmak isteyen kimseler genellikle imarlı arsa satın almak istiyor. Peki, tapunun imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar...

Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki pay paylaşımı nasıl olmalı?

Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş bugünkü yazısında ''Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki dengeli oran (yüzde) yani arsaya karşılık, daire-dükkan paylaşımı nasıl olmalıdır?'' sorusunu yanıtladı.

Hisseli arsamı nasıl satarım?

Bir arsaya birden fazla kimse sahipse arsa, hisseli arsa olarak nitelendiriliyor. Hisseli arsada herkes eşit hakka sahip oluyor. Peki, satış nasıl yapılır? "Hisseli arsamı nasıl satarım?" diyorsanız işte yanıtı..

Apartman iç kapı numaraları nasıl verilir?

Bir sokakta her binaya kesirsiz ve harfsiz bağımsız bir numara verilir. Meydan, bulvar, cadde, sokak ve küme evlerde birden fazla binaya aynı numara verilemez. Peki, apartman iç kapı numaraları nasıl verilir?

Adres kodu nasıl öğrenilir?

Adres kodu ülke sınırları içindeki tüm konutlara ait 10 haneli özel bir numara olarak karşımıza çıkıyor. DASK ve kira gelir beyannameleri gibi birçok iş ve işlemde gerekli olan adres kodu nasıl öğrenilir?

Arsaya ev yapma izni nasıl alınır?

Ruhsatsız olarak yapılabilecek yapılar hariç, tüm bina inşaatlarında belediyeden veya valiliklerden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, arsaya ev yapma izni nasıl alınır? İnşaat ruhsatı alırken istenen belgeler nelerdir?

Arsa tevhit işlemi nasıl yapılır?

Arsa tevhid işlemi, aynı mal sahibine veya sahiplerine ait birden fazla taşınmazların yeni bir numara altında birleştirmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, arsa tevhit işlemi nasıl yapılır?

Ticari imarlı arsaya ev nasıl yapılır?

İmar mevzuatı gereğince, ticaret ve hizmetler sektörüne ilişkin yapılar yapılabilen alanlar ticari imarlı arsa olarak ifa ediliyor. Peki, ticari imarlı arsaya ev yapılır mı? Ticari imarlı arsaya ev nasıl yapılır?

İmarlı arsa için kredi nasıl alınır?

İmarlı arsa sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayanlar için kredi seçeneği var mıdır? Bankalar imarlı arsaya kredi verir mi? İmarlı arsa için kredi nasıl alınır?

Zemin etüdü nasıl yapılır?

Bir arsaya ait yer altı tabakalarının durum, konum, gibi özelliklerini deprem karşısında göstereceği tepkiyi tespit etmek için zemin etüdü çalışmaları yapılıyor. Peki, zemin etüdü nasıl yapılır?

İnşaatta emsal hesaplaması nasıl yapılır?

Herhangi bir arsa üzerinde hayata geçirilecek projeler, arsa emsal değerine göre belirlenen boyutlarla şekil alıyor. Emsal arsa üzerine yapılacak inşaatın taban oturum alanının arsaya oranıdır. Peki, inşaatta emsal hesaplaması nasıl yapılıyor?

Bina yapma kredisi nasıl alınır?

Boş bir arsanıza bina yapmak istediğinizi ve ancak bina yapabilecek kadar yeterli sermayeye sahip olmadığınızı farz edelim. Bu durumda bankalar boş arsaya bina yapım kredisi verir mi? Bina yapma kredisi nasıl alınır?

arsaya nasıl numara verilir Haberi

arsaya nasıl numara verilir

Arsalar nasıl numaralandırılır?

26245 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelikte arsaların numaralandırılmasına ilişkin esaslara da yer veriliyor. Yönetmeliğe göre, aynı sokakta bir arsa üzerine inşa edilen binalardan sonra gelen, önceden numara almış binalar mevcut ise, arsaya tahsis edilen numara, üzerine inşa edilen binalardan birincisine verilir.


Arsaların numaralanmasına ilişkin yönetmelik kapsamında bulunan diğer esaslar şu şekilde sıralanıyor:

             

- Bir sokak üzerinde arsalar mevcut ise;

Parsellenmiş arsaların her birine bu Yönetmeliğin 27 nci maddesinde belirtilen esaslara göre birbirini takip eden, bağımsız bir numara verilir. Birden fazla sokak veya caddeye cephesi olan arsalara, her sokak veya caddeden bağımsız bir numara tahsis edilir.

           

Parsellenmemiş arsaların her birine, cephesi civardaki parsel cepheleri ile kıyaslanarak, arsanın...