07 / 05 / 2024

arsayı müteahhite veren kdv mi ödeyecek

arsayı müteahhite veren kdv mi ödeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı "Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 178 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İzmirlilere müjde! Buca Metrosu'nun ilk etabı Haziran 2026’da açılacak!

İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Buca Metrosu ile ilgili bir müjde veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer Buca Metrosu'nun ilk etabının 2026 yılının Haziran ayında açılacağını söyledi.

AK Parti Ankara adayı Turgut Altınok'tan başkente yeni metro müjdesi!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) başkan adayı Turgut Altınok, sanayi ve ticarette hak ettiği yerde olmayan başkent Ankara için dev projesini duyurdu. İşte havalimanı için yeni bir metro müjdesi veren Turgut Altınok'un o açıklamaları...

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

İstanbul'a 'Yarısı Bizden' müjdesi! Bakan Özhaseki tarih verdi!

İstanbulluya ‘Yarısı Bizden’ müjdesi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 1 Aralık'ı işaret etti. İşte detaylar...

Evde bakım maaşı alanlara yeni destek uygulaması: Ek 1500 TL daha dağıtılacak!

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar için sevindirici bir haber geldi. Hükümet, evde bakım hizmeti veren kişilere ek olarak 5.855 TL'ye kadar destek sağlama kararı aldı. İşte ayrıntılar...

Evde bakım maaşı alanlar için ek destek: 1500 TL bakım desteği verilecek!

Evde bakım maaşı alanlar için müjdeli haber: Devlet, evde bakım hizmeti veren kişilere ek olarak 5.855 TL'ye kadar destek sağlayacak. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den İzmir'e 759 konutluk yeni proje müjdesi! Tarih belli oldu!

250 bin yeni konut müjdesi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir projesinin ihale tarihini açıkladı.

Ankara Sincan’a TOKİ müjdesi! Tam 393 konut!

Dar gelirli kişiler için 250 bin yeni konut inşa müjdesi veren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Sincan Projesi’nin ihalesini yarın saat 15.00'te gerçekleştirecek...

Bakan Kurum'dan TOKİ için büyük müjde! İşte tarih...

İnşası beklenen TOKİ konutları için müjde veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "13 Eylül Salı günü itibarıyla çok daha büyük bir adım atarak cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayçiçeğinde alım fiyatı üreticiyi üzdü

Ayçiçeği alım fiyatı açıklandı. Açıklanan rakamlar bu yıl çayır tırtılı ile büyük bir mücadele veren üreticide hayal kırıklığı yarattı.

Emeklilerden sonra çalışanlara da promosyon müjdesi! Ziraat vermişti, İş Bankası çok kısa bir süre önce açıkladı

Emekli vatandaşların yanı sıra çalışan vatandaşlar için de promosyon müjdesi gelmeye devam ediyor. Çalışanlara promosyon müjdesini veren son banka ise İş Bankası oldu. Gelin bu kampanyanın detaylarına bakalım.

İnşaat sektöründe fiyat farkı krizi! Müteahhitler zararına mı üretim yapıyor? 

Türkiye Resmi Sektör İnşaat Müteahhitleri İşveren Sendikası Başkanı Servet Arslan, fiyatı farkı sisteminin çöktüğü iddiasını gündeme getirerek, acilen sürdürülebilir bir sisteme geçilmesi talebinde bulundu. 

Evini müteahhide verenler dikkat! Resmen açıklandı, sakın gözden kaçırmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde arsasını müteahhite veren kişilerin karşılaştığı minimum parsel alanı sorununu kaleme aldı.

arsayı müteahhite veren kdv mi ödeyecek Haberi

arsayı müteahhite veren kdv mi ödeyecek

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 7104 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 178 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, hayırseverlerce bağışlanmak üzere yapılan okul, sağlık tesisi, 100 yatak kapasitesinden az olmamak üzere öğrenci yurdu ile çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzurevi, bakım ve rehabilitasyon merkezi, ibadethaneler, Diyanet İşleri Başkanlığı denetimine tabi yaygın din eğitimi veren tesisler, gençlik merkezleri ile gençlik ve izcilik kampı inşası dolayısıyla bağışta bulunacaklara yapılan teslim ve hizmetler KDV'den istisna tutulabilecek.

Arsasını müteahhide veren vatandaş, bunun karşılığında sadece aldığı konut veya iş yerleri için KDV ödeyecek. Fazla veya yersiz hesaplanan ve Hazineye ödenen vergi, işlemi yapan mükellefe iade edilecek. İadenin yapılabilmesi için...