30 / 04 / 2024

artan inşaat kazaları

artan inşaat kazaları

Türkiye'de artan iş kazları ve bu kazlarda yaşan ölümler ve yüksek maliyetleri nedeniyle sigorta şirketleri, kimya, inşaat, boya sektörlerini ve HES'leri ve çalışanlarını sigortalamaktan çekiniyor.

Artan inşaat maliyetleri arsa sahiplerini prefabrik evlere yönlendirdi! Prefabrik evin maliyeti ne kadar?

Pandemiyle birlikte inşaat maliyetleri büyük artış eğilimine girdi. Bu durum, özellikle arsa sahibi vatandaşları sıfırdan ev inşaatı çilesi yerine, hızlı ve ekonomik bir çözüm olan prefabrik evlere yönlendirdi. 

İş ilanı sayısı en çok inşaat sektöründe arttı!

Kariyernet'in İstihdam Endeksi'nin 2023 yıl sonu verilerine göre iş ilanı sayısı en çok artan pozisyon grubu inşaat oldu.

İnşaat malzemelerindeki artış ihaleleri vurdu! 63 milyonluk ihale 5 yılda 719 milyon liraya çıktı!

Türkiye'de artan inşaat malzemelerindeki artış geçmiş dönemde başlayan inşaat çalışmalarına büyük darbe vurdu. 2018'de 63 milyona ihale edilen Artvin’deki öğrenci yurdunun maliyeti 5 yılda 719 milyon liraya yükseldi. 

Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü aktivitesi Ağustos'ta hız kesti!

Birleşik Krallık'ta, artan faiz oranları ve ekonomideki yavaşlama nedeniyle ağustosta inşaat sektörü aktivitesinin Ağustos ayında hız kestiği belirtildi.

İnşaat sektörü 5 çeyrektir üst üste daralıyor!

TÜİK tarafından açıklanan 2022 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren artan girdi maliyetleri inşaat sektörünü zorlamaya devam ettiğini söyledi.

Avrupa'da inşaat krizi! Şirketlerin yarısından fazlası projeleri durdurdu!

Belçika'da faaliyet gösteren inşaat şirketinin yüzde 53'ü, tedarik sorunları ve artan maliyetler nedeniyle projelerini askıya alma kararı aldı.

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

İnşaat sektöründe canlanma için girdi maliyeti sorununun çözülmesi şart!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), 2022'nin ilk İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda sektörde “reel” biçimde büyümeye dönüş için inşaat yatırımlarında canlanmaya ve öngörülemez düzeyde artan girdi maliyetlerinin yarattığı sorunun çözümündeki ihtiyaca işaret edildi.

İnşaat maliyetleri ve ev fiyatları daha da artacak!

İnşaat maliyetlerinin gelecek aylarda daha da artması öngörülüyor. Peki konut fiyatları artan inşaat maliyetlerinden nasıl etkilenecek?

İnşaat malzemeleri satıcıları fiyatlara çözüm bekliyor!

İnşaat sektöründe fiyat tartışmaları devam ediyor. Artan inşaat malzemeleri fiyatları, inşaat malzemeleri satıcılarını da zor duruma düşürdü...

İzmir'deki artan inşaat maliyetlerine müteahhitlerden tepki!

İzmir'de büyük depremin ardından inşaat malzemesi fiyatlarında yaşanan artışlar müteahhitleri zor duruma soktu. Müteahhitler artan fiyatlara tepki gösterdi.

Müteahhitlerden artan maliyetler için yeni öneri! 

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, artan inşaat maliyetlerine yönelik yapılabilecek çözümleri anlattı. 

Artan malzeme fiyatları inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Müteahhitler hayata geçireceği yeni projeler için ruhsatlarını alıyor fakat artan malzeme fiyatları nedeniyle inşaat süreci çok daha bir şekilde temkinli ilerliyor. 

artan inşaat kazaları Haberi

artan inşaat kazaları


Türkiye'de artan iş kazları ve bu kazlarda yaşan ölümler ve yüksek maliyetleri nedeniyle sigorta şirketleri, kimya, inşaat, boya sektörlerini ve HES'leri ve çalışanlarını sigortalamaktan çekiniyor.Sigortacılar, yaygın olan kaçak işçi çalıştırma nedeniyle işverenlerin, SGK koşuluna bağlı olan mali mesuliyet sigortası ve ferdi kaza sigortasını da yaptırmaktan kaçındıklarına dikkat çekiyor.DHA'nın sorularını yanıtlayan Çağatay Sigorta ve Reasürans Brokerliği Kurucusu ve Genel Müdürü Taner Çağatay, hidro elektrik santralleri, boya başta olmak üzere, inşaat, plastik, kimya, kozmetik gibi sektörlere reasürans desteği sağlanmasında ve teminat altına alınmasında zorluklar yaşandığına dikkat çekti.Çağatay, son zamanlarda artan kazalar sonucunda oluşan hasarla ilgili sigorta şirketlerinin yüklü ödemeler yaptığına dikkat çekerek, "Son 3 senedir bu sektörüler de sigorta şirketlerini çekingenlikler var. Yeteri kadar yangın tedbirlerinin alınmaması en önemli sebeplerden birisi....