28 / 04 / 2024

Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü aktivitesi Ağustos'ta hız kesti!

Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü aktivitesi Ağustos'ta hız kesti!

Birleşik Krallık'ta, artan faiz oranları ve ekonomideki yavaşlama nedeniyle ağustosta inşaat sektörü aktivitesinin Ağustos ayında hız kestiği belirtildi.



Birleşik Krallık'ta, artan faiz oranları ve ekonomideki yavaşlama sebebiyle Ağustos ayında inşaat sektörü aktivitesinin yavaşladığı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, S-P Global/CIPS tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verisinin bu senenin ağustos ayında 50,8 seviyelerine kadar gerilediği kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, söz konusu açıklamada, buna rağmen Ağustos'ta inşaat sektörü İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi verisinin ekonomistlerin 50,5 şeklinde seviyesinde olan beklentisinin üzerinde gerçekleştiği bildirildi.

Yine paylaşılan bilgilere göre, Birleşik Krallık'ta geçen ay (temmuz) inşaat sektörü PMI verisi 51,7 seviyelerinde tespit edilmişti.

Yapılan son dakika açıklamasında değerlendirmelerine yer verilen S-P Global Piyasa Araştırmaları Direktörü Tim Moore, son dönemlerde konut inşasında, salgın dönemindeki kapanmalar hariç, 2009 yılının başından bu yana görülen en sert düşüşlerin yaşandığını hatırlattı.

Birleşik Krallık ta inşaat sektörü aktivitesi Ağustos ta hız kesti!

Verilen bilgilere göre, İngiltere Merkez Bankası (BoE), 2021 yılının aralık ayından bu yana 14 defa faiz artırarak faiz oranını yüzde 0,1'den 5,25 seviyelerine yükseltmişti.

Uzmanlara göre, faiz oranlarında yaşanan artışlar, konut kredileri maliyetlerini yükselterek konut sahibi olmak isteyenlerin satın alım kararlarını ertelemesine sebep oluyor.

İNGİLTERE'DE KONUT FİYATLARINDA 14 YILIN EN SERT DÜŞÜŞÜ

Konut finansman kuruluşu Nationwide tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, İngiltere'de konut fiyatlarının bu senenin Temmuz ayında yıllık bazda yüzde 3,8 azalma göstererek, 2009'un Temmuz ayından bu yana en sert düşüşünü gösterdiği belirtilmişti.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, İngiltere'de  konut fiyatlarının bu senenin Temmuz ayında aylık bazda yüzde 0,2 azaldığı kaydedilirken, söz konusu bu düşüşle ülkede ortalama bir konutun fiyatının yaklaşık olarak 260 bin 828 sterlin seviyesine gerilediği bildirilmişti.

Yapılan açıklamada değerlendirmeleri yer alan Nationwide Başekonomisti Robert Gardner, son aylarda politika faizlerinde yaşanan artışın ev sahibi olma planı yapan tüketicilerin karar vermesini giderek daha zor hale getirdiğini kaydetmişti.

İngiltere konut satışlarında sert düşüş! Pandemiden beri en düşük seviye

İngiltere'de okullar beton sorunu nedeniyle kapatılıyor: Gaz beton riski nedir?

İngiltere'de konut fiyatları düşüşünü 4. aya taşıdı! 


Geri Dön