21 / 05 / 2024

artvin Mençuna Şelalesi

artvin Mençuna Şelalesi

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Arhavi ilçesinde yer alan Çifte Köprü ve Mençuna Şelalesi'nin turistik olarak geliştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Artvin'deki Mençuna Şelalesi'nin ulaşım sorunu mecliste!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Arhavi ilçesinde yer alan Çifte Köprü ve Mençuna Şelalesi'nin turistik olarak geliştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Artvin'deki Halis Yılmaz Köprüsü sorun yaratıyor!

Artvin Yusufeli, Erzurum Karayolu'nun Deriner Barajı'nın inşaatı sırasında yapılan Halis Yılmaz Köprüsü bu Karayolu'nun bağlantı köprüsü olarak kaldı. Yaşanan onca kazaya rağmen herhangi bir düzenleme yapılmayan Köprü problem oluşturmaya devam ediyor

Artvin Çoruh Park projesinde son aşamaya gelindi!

Barajlar ve HES’ler nedeniyle zor günler geçiren, anılarını sular altına gömen Artvin halkının yaşadığı üzüntüleri bir nebze olsun gidermesi ve bir nebze olsun kayıplarını karşılaması için gündeme getirilen Çoruh Park hayali gerçek oluyor

Tortum Şelalesi eşsiz manzarasıyla görenleri büyülüyor!

Erzurum’un Uzundere ilçesindeki Tortum Şelalesi, 22 metrelik genişliği, 48 metre yüksekliği ve eşsiz manzarasıyla görenleri büyülüyor. Tortum Şelalesi’nin suları, eriyen kar suları nedeniyle özellikle mayıs-temmuz döneminde gür akıyor.

Alanbaşı Havza Trafo Merkezi Projesi için Artvin Yusufeli'de kamulaştırma yapılacak!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü'ne ait “154 kV Alanbaşı Havza Trafo Merkezi Projesi” için Artvin Yusufeli'de kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Artvin Şavşat'ta Küplüce, Tepeköy, Kurudere köyleri için acele kamulaştırma kararı!

Şavşat Hidroelektrik Santrali yapımı kapsamında Artvin Şavşat'a bağlı Küplüce Köyü, Tepeköy ve Kurudere Köyü'nde proje güzergahına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Isparta'da yeni imara açılan alanlar sınırlı!

Altın Emlak Isparta Temsilcisi Rıza Konak, 350 bin nüfuslu olan ve nüfus artışının hızlı gerçekleşmesine ve yoğun talep bulunmasına rağmen Isparta'da yeni imara açılan alanların çok sınırlı olduğuna işaret etti.

Adem Kuyumcu: Engelli vatandaşların tatil yapabileceği tesisler yok denecek kadar az!

Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, engelli vatandaşların tatil yapabilecekleri tesislerin yok denecek kadar az olduğuna dikkati çekerek, maddi imkanı olmasına rağmen çok sayıda engellinin tatil yapamadığını belirtti.

TOKİ göçmen soydaşlara ait 37. ödeme listesini açıkladı!

TOKİ tarafından göçmen soydaşlara ait 37. ödeme listesi açıklandı. İşte TOKİ tarafından göçmen soydaşlara yapılan ödemeleri gösteren o liste. Göçmen soydaşlara ait tüm ödemeler listesi...

Denizli Güney Şelalesi heyelanın ardından ziyarete açıldı!

Denizli Valisi Abdülkadir Demir tarafından alınan bilgiye göre Denizli’nin Güney ilçesindeki Güney Şelalesi, çökmesinin ardından heyelan bölgesinde yapılan düzenlemelerle şelalenin suyu tekrar eski yerine verilerek, ziyarete açıldı.

İsrafil Kışla Artvin turizmi ile ilgili çalışmalarını anlattı!

Ak Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla Turizm'in Geliştirilmesiyle ilgili Çalışmalarını anlattı. Kışla 'İlimizin kalkınması, yaşam standardının yükseltilmesi ve göçün önlenmesinde olmazsa olmazlarımızdan biri de turizm' dedi.

Artvin Yusufeli Barajı dünyanın 3. en yüksek gövdeli barajı olacak!

Türkiye’nin en yüksek gövdeli, dünyanın 3. en yüksek gövdeli barajı olacak olan Artvin’in Yusufeli Barajı ve HES’inin inşaatı sürüyor. Çoruh Nehri üzerinde yapılan, temeli geçtiğimiz yıl Şubat ayında atılan barajın 2018 yılında tamamlanması bekleniyor.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun plancıları meslekten men edildi!

İstanbul'un Üçüncü Köprüsü Yavuz Sultan Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projelerinin imar planını yapan şehir plancıları Ahmet Özdal ve Arzu Özdal, TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından meslekten men edildi.

artvin Mençuna Şelalesi Haberi

artvin Mençuna Şelalesi


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Arhavi ilçesinde yer alan Çifte Köprü ve Mençuna Şelalesi'nin turistik olarak geliştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan önergesindeki soruları Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya iletti.


Bayraktutan önergesinde "Artvin ili Arhavi ilçesinde tarihi Çifte köprü ve Mençuna şel alan bölge Turizminin en hareketli olduğu güzergahlardandır. 2007 yılında Arhavi Belediye Başkanlığının öncü girişimleri neticesinde Turizme kazandırılma noktasında tanıtım ve ulusal organizasyonlar yapılması bölgenin yıldızlaşmasına vesile olmuş, yapılan birçok tanıtımla adından her geçen gün söz ettirmeye başlamış, Artvin Valiliği ve bağlı kuruluşlarının destekleriyle de bugünlere gelmesinde büyük katkı sağlamıştır." dedi.


"Ancak Çifte Köprü’ye ve Mençuna Şelalesi’ne yerli ve yabancı turistlerin her geçen gün daha da ilgi göstermesi söz konusu güzergahın yetersiz kalmasına sebep olmuştur." diyen Bayraktutan...