13 / 05 / 2024

artvin Pınarlı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği

artvin Pınarlı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği

İstanbul’da yaşayan Artvinliler, memleketlerinde yaşanan doğa katliamını ve verdikleri mücadeleyi konuştu. Artvin’e bağlı Pınarlı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla düzenlenen ‘Doğa ve yaşam’ paneline çok sayıda kişi katıldı.

Theta Group Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Theta Group Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de Çağlar Pınarlı ve Emel Selin Doğan ortaklığında kuruldu.

Elite İnşaat Mimarlık Mühendislik Turizm Limited Şirketi İstanbul Ümraniye Şubesi açıldı!

Elite İnşaat Mimarlık Mühendislik Turizm Limited Şirketi İstanbul Ümraniye Şubesi 50 bin TL sermaye bedeli ile Çağlar Pınarlı tarafından açıldı. 

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 62’si tamamlandı!

Türkiye'nin deniz dolgusuna yapılan 2'nci havalimanı Rize- Artvin Havalimanı'nın yüzde 62’si tamamlandı. Projenin 29 Ekim 2020'ye kadar tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor...

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 52’si tamamlandı!

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı Rize- Artvin Havalimanı'nın yüzde 52’si tamamlandı. Projenin kısa süre içerisinde tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor.

Artvin Arhavi'deki ağaç evlere talepler arttı!

Artvin'in Arhavi ilçesinde inşaat mühendisi Osman Kaba, ıhlamur ağaçlarının gövdesine yerden 10 metre yükseklikte, 30 metrekarelik ev inşa etti. Çelik halat üzerine kurulan asma köprü ile çıkılıp inilen ev dikkatleri üzerine çekiyor.

Antalya şehir hastanesine sonunda kavuşuyor!

Antalya yıllardır hayalini kurduğu şehir hastanesine sonunda kavuşuyor. Daha önce Pınarlı bölgesine düşünülen şehir hastanesi için artık yasal hiçbir engel kalmadı. 1000 kişi kapasiteli olacak olan şehir hastanesinin kapasitesi 1500’e çıkartıldı.

İzmir Tüp Geçit Projesi'ne onay çıkmadı!

Hükümetin, İzmir Tüp Geçit Projesi'ne belediyelerden de onay çıkmadı. Meslek odalarının hazırladığı ve olumsuz görüşlerin yer aldığı raporun ardından; Karşıyaka, Balçova, Çiğli ve Narlıdere belediyeleri de Bakanlığa olumsuz görüş sundu.

Aksu Belediyesi çarpık yapılaşmayı önlemek için halk oylaması yaptı!

Aksu Belediyesi, Pınarlı ve Cihadiye Mahallerinde yer alan Maliye Hazinesine kayıtlı tapulama harici arazilerde bulunan işgallerden doğan çarpık yapılaşmayı önleme ve düzenleme maksadıyla halk oylaması gerçekleştirdi.

Antalya Aksu'nun imar sorunları çözülüyor!

Aksu Belediyesi Toplantı Salonunda Cihadiye ve Pınarlı Mahallelerinin mülkiyet ve imar sorunları ile ilgili yapılan toplantıların ikincisi gerçekleştirildi.

Artvin Arhavi'de OSB kurulacak mı?

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Arhavi ilçesine organize sanayi bölgesi yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

Artvin Cerattepe'de şantiyeyi gezmeye izin çıkmadı!

Artvin Cerattepe mevkiinde şantiye kuran maden şirketinin çalışma yapıp yapmadığını görmek için bölgeye gitmek isteyen 7 kişilik heyete Artvin Valiliği'nden izin çıkmadı.

Körfez Tüp Geçit Projesi, Narlıdere'nin önemini arttıracak!

Körfez Tüp Geçit Projesi'nin hayata geçirilmesiyle Narlıdere'nin öneminin daha da artacağına dikkat çeken Münir Tanyer, BulutOrman Evleri'nin de ilçeye prestij kazandıracağını vurguladı.

Artvin'in içme suyu sorunu çözülecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Artvin İçme Suyu Projesi ile yılda yaklaşık 7,9 milyon metreküp temiz suyu Artvinlilerin hizmetine sunacağız" ifadesini kullandı.

artvin Pınarlı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Haberi

artvin Pınarlı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği

İstanbul’da yaşayan Artvinliler, memleketlerinde yaşanan doğa katliamını ve verdikleri mücadeleyi konuştu. Artvin’e bağlı Pınarlı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla düzenlenen ‘Doğa ve yaşam’ paneline çok sayıda kişi katıldı.  


Derneğin Şirinevler’de bulunan lokalinde düzenlenen ve moderatörlüğünü Dernek Başkanı Yücel Özcan’ın yaptığı panele konuşmacı olarak, Derelerin Kardeşliği sözcüsü Alimerdan Aymelek,  Avukat Halis Yıldırım ve Gazetemiz Ekonomi Editörü Bülent  Falakaoğlu katıldı.


Köylerini bırakıp İstanbul’a göç etmek zorunda kaldıkmlarını belirten Pınarlı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yücel Özcan, “Bizler oraları terk ettik ama oraları rant alanına çevirmek isteyenler orada. Atalarımızın yaşadığı  yerleri sahipsiz bırakmayacağınız” diye konuştu.


Artvin'de son zamanlarda yaşanan sel felaketlerine dikkat çeken Özcan, “Bu yaşanılanlar doğal süreçler değildi. Şavşat deresinde bentlerin kırılmasından dolayı ölümler yaşandı. Borçka’da büyük bir sel felaketi yaşandı....