12 / 05 / 2024

ARTVİN yusufeli

ARTVİN yusufeli

Artvin Yusufeli, Erzurum Karayolu'nun Deriner Barajı'nın inşaatı sırasında yapılan Halis Yılmaz Köprüsü bu Karayolu'nun bağlantı köprüsü olarak kaldı. Yaşanan onca kazaya rağmen herhangi bir düzenleme yapılmayan Köprü problem oluşturmaya devam ediyor

Artvin Yusufeli'de Yöresel Mimari projeleri tamamladı!

Yöresel mimarinin Yusufeli yeni yerleşim yerinde uygulanması için akademisyen ve uzmanlardan yardım alan Yusufeli Belediyesi, yeni yerleşim yeri konut projelerini tamamladı.

Artvin Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri ihalesi yarın! 106 konutluk yeni projesi geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Artvin Yusufeli projesinin ihalesi yarın yapılacak. Söz konusu projede 106 konut yer alacak.

TOKİ Artvin projesi yarın ihaleye çıkıyor! Yusufeli'ne tam 106 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Artvin projesinin ihalesi yarın yapılacak. Söz konusu projede 106 konut yer alıyor.

Türkiye'nin dev projeleri peş peşe hizmete alınıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı'ndan sonra Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos Devlet Yolu'nun 70 kilometrelik kısmının bu hafta içinde hizmete alınması hedefleniyor.

Yusufeli yeni yerleşim birimi için sayılı günler kaldı!

Yusufeli barajının yapımı nedeniyle yerleşim bölgedeki yerleşim birimi yeni yerlerine taşınmak için gün sayıyor. İlçe 150 yılda yedinci kez taşınacak. 

Artvin'de yüksekten düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Artvin Yusufeli'de viyadük inşaatında çalışan inşaat işçisi hayatını kaybetti...

Yusufeli ilçesinin taşınma tarihi belli oldu!

Artvin Yusufeli ilçesi, Yansıtıcılar mevkiisinde yer alan 150 hektarlık alanda 3 bölgede tekrar yapılıyor. Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, taşınmaların Eylül ya da Ekim ayında başlayacağına dikkat çekti.

Yusufeli 7’nci kez taşınıyor! Taşınma yazın başlayacak!

Yusufeli Barajı nedeniyle sular altına gömülecek ilçede taşınma başlıyor. Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, yeni yerleşim yerine taşınma süreci ise yazın başlayacağını açıkladı.

Artvin Yusufeli yeni yerleşim yeri inşasında sona geliniyor!

Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak olan Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yeri inşasında son aşamaya gelindi.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Artvin Dereiçi'nde evleri yananlar için inşa edilecek konutların projesi hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Artvin'in Yusufeli ilçesi Dereiçi köyünde hayata geçireceği konutların projesi hazırlandı.

Artvin Yusufeli'de 21 binada 52 konut inşa edilecek!

Artvin Yusufeli'nin 176 haneli, 400 nüfuslu Dereiçi köyünde, 17 Mart günü bir evde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak bitişikteki evlere sıçramıştı. Bölgede 21 binada 52 konut inşa edilecek...

Yusufeli'nde yanan 60 evin yerine yenileri inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Yusufeli'nde yanan 60 evin yerine yenilerinin yapılacağını söyledi.

Artvin Yusufeli için acele kamulaştırma kararı!

Artvin ili, Yusufeli ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ARTVİN yusufeli Haberi

ARTVİN yusufeli

Bira anlamda İran'a, Ortaasya'ya bağlantı yolu da olan uluslararası bu yolun başlangıç köprüsünün bu kadar kötü olması sürücüleri ve vatandaşları çileden çıkarıyor. Köprünün yapılış şekli, giriş ve çıkışı oldukça hatalı ve tehlikeli olduğu için, birçok araç kaza yapma tehlikesi ile karşılaşıyor. 

Özellikle bu yolu bilmeyen yabancı sürücüler için bu köprü tam bir ölüm köprüsü oluyor. Bu köprüde meydana gelen kazada Yusufeli'nden gelen bir kamyon köprü girişinde Çoruh'a uçtu ve Kamyon sürücüsü hayatını kaybetmişti. 


Kazanın ardından özellikle yerel basın bu köprünün biran önce karayolları standardına getirilmesi gerektiği, bunun için biran önce çalışma başlatılması gerektiği yazıldı. Ancak köprü ile ilgili hiçbir çalışma olmadığı gibi, önümüzde yapılacak projeler içinde de yer almıyor. 


Halis Yılmaz Köprüsü Deriner Barajı İnşaatı Servis Köprüsüydü! Halis Yılmaz Köprüsü Deriner Barajı'nın...