13 / 05 / 2024

asansör sektörü büyüme

asansör sektörü büyüme

İnşaat sektörünün kentsel dönüşüm ve ilçelerde örnek yerleşim birimleri oluşturma projelerine paralel olarak önemli bir aşama kaydeden asansör sektörü, gözünü büyümeye dikti.

İnşaat sektöründen destek talebi: Sektör büyüyor ancak kayıplar telafi edilemiyor! 

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından yayınlanan inşaat sektörü analizi raporuna göre, 2024 yılının ilk çeyreğinde sektörün yüzde 7,8 oranında büyüme kaydettiği belirtildi. Ancak inşaatçılar destek taleplerini yineledi. İşte ayrıntılar...

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

IMF Başkanı Georgieva'dan flaş açıklama: Orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalıyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, özellikle imalat sektöründe faaliyetin yavaşladığını vurgulayarak, "İleriye bakıldığında, orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

İnşaat sektöründe süper büyüme beklentisi!

Dünyanın farklı bölgelerinden inşaat sektörü temsilcileri, küresel inşaat sektörünün gelecek dönemde hızlı bir büyüme sürecine gireceğine ve inşaat malzemelerine olan talebin bütün dünyada artacağına dikkat çekiyor. 

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

Yılın ilk çeyreğin büyüme rakamlarını yorumlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, inşaat yatırımları ile büyümenin hızlanacağını dile getirdi.

İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı!

Türkiye İMSAD Ocak 2021 Sektör Raporu yayınlandı. Rapora göre, 2020 yılında ipotekli konut satışlarının payı yeniden önemli ölçüde arttı ve yüzde 38,2 oldu. İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı

İnşaat malzemesi sektöründe 2021’de yüzde 6-7 büyüme bekleniyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 2020 yılında dalgalı bir grafik izleyen sektörde 2021'de yüzde 6-7 büyüme öngördüklerini belirtti.

2021'de konutta büyüme hedefi yüzde 3.40!

2021 bütçesi çerçevesinde kamu yatırım büyümesinde konutta yüzde 3.40, özel sektör yatırımı kapsamında da konutta yüzde 3.16 büyüme hedefleniyor.

2020'de Almanya'da sadece inşaat sektörü büyüdü!

Pandemi etkisi altında geçen 2020 yılı Almanya ekonomisini olumsuz anlamda etkiledi. Ülkede sadece inşaat sektöründe büyüme yaşandı.

Büyüme rakamları, yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkiliyor!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, dün açıklanan sektör bazlı büyüme rakamları ve inşaat sektöründeki büyüme hacminin yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkilediğini söyledi.

İnşaat sektöründe 2020 büyüme hedefleri!

2019'da 41 büyük holdingten 12'si yüzde 3-35 büyüme beklediğini açıklamıştı. 2020'de ise salgın ortamında 36 holdingten sadece 4'ü büyüme 2'si ise sıfır büyüme bekliyor.

Büyüme rakamları inşaat sektörünün ok gibi fırlayabileceğini gösteriyor!

İNDER Başkanı Durbakayım, "İnşaat sektörünün iyice gerilen yay pozisyonunu aldı. 2019 itibarıyla açıklanan büyüme rakamları, inşaat sektörünün önümüzdeki dönemler için hazırlandığını göstermektedir" dedi...

asansör sektörü büyüme Haberi

asansör sektörü büyüme

Başta TOKİ olmak üzere bir çok firmanın süren inşaatları ile 300 bin asansörün bulunduğu Türkiye'de sayı daha da artacak. 

Şu anda Türkiye asansör sektöründe 2 binden fazla firma faaliyet gösteriyor. 

Yıllık ortalama 20 bin asansörü kullanıma geçiren sektör, bunu 50 bine çıkarmayı planlıyor. 


Müteahhitlik firmalarının makine işletmeleriyle ortaklığa giderek asansör parçaları imal ettiğine dikkat çeken uzmanlar, dikey yapılaşmanın artmasıyla 18 farklı muayene kuruluşuyla anlaşma yaparak yıllık kontrollere başladı. 


500 milyon euroluk büyüklüğe ulaşan sektörün sorunu ise sert rekabet. Sektörde olması gerekenden daha fazla firma olduğu tespitini yapan sektör temsilcileri bu yüzden genel kalitenin düşmesinden endişe ediyor. 


Yüksek katlarla hayatımıza girenTasansörlerde kazaları engellemek için, gerekli bakımları yapmak ve asansörleM&enetimlerini aksatmamak büvü'k^ofıem taşıyor s on yıllarda yüksek katlı binaların artmasıyla birlikte, asansörler de en önemli ihtiyaçlardan...