05 / 05 / 2024

Asansör sektörü büyüyecek mi

Asansör sektörü büyüyecek mi

Değişen şehir yapısı, kentsel dönüşümle birleşti; asansör ve yürüyen merdivenlere talep arttı. Kendi ekonomisini yaratan sektörün ilerleyen dönemde çok daha iyi noktalara geleceği öngörülüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

Tasarruf finansman sektörünün 2023 sektör büyüklüğü hedefi 75 milyar lira!

Fuzul Tasarruf Finansman AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal yaptığı açıklamada tasarruf finansman sektörünün 2023 büyüklük hedefinin 75 milyar Türk Lirası olduğunu söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 75 zabıta memuru alacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere; 75 zabıta memuru alınacak. Peki 75 zabıta memuru alımı için şartlar ne? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü büyümeye devam edecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında iyi bir performans ortaya koyan inşaat sektörü, 2021 ve sonraki yıllarda da büyümeyi sürdürecek.

Zehra Zümrüt Selçuk: İnşaat sektörü büyümeye önemli katkı sağlıyor!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İnşaat sektörü önemli çünkü ekonomide lokomotif sektörlerden birisi. İnşaat sektörünün büyümeye önemli katkı sağladığını görüyoruz" dedi.

İnşaat sektörü 2021'de temkinli büyüyecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs yeni meslekleri ortaya çıkardı. 2021 istihdam piyasasında ise inşaat sektörü temkinli büyümeye devam edecek.

2020'de Almanya'da sadece inşaat sektörü büyüdü!

Pandemi etkisi altında geçen 2020 yılı Almanya ekonomisini olumsuz anlamda etkiledi. Ülkede sadece inşaat sektöründe büyüme yaşandı.

Porland, yurt dışında perakende de büyüyecek!

Bir Türk markası olarak İngiltere'de yüzde 8'lik pazar payına sahip olan Porland, yurt dışında perakende de büyüyecek.

Gayrimenkul sektörü büyümeye devam edecek!

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, gayrimenkul sektörünün 2021'de büyümeye devam edeceğini belirtti. 

İnşaat sektöründe büyük atılım!

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaat, son 25 yılda şaha kalktı. 1999 Marmara depreminin ardından inşaat ve konut sektörü büyük bir dönüm noktası yaşadı. Markalı konut, kentsel dönüşüm, sosyal konut, yabancıya satış gibi gelişmelerde sektör şahlandı.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile sektör büyüyecek, istihdam artacak!

8 maddeden meydana gelen ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’ yapı sektörü ile yapı malzemeleri sektörünün yeni yol haritasını da çizdi.

İnşaat sektöründe 2020 büyüme hedefleri!

2019'da 41 büyük holdingten 12'si yüzde 3-35 büyüme beklediğini açıklamıştı. 2020'de ise salgın ortamında 36 holdingten sadece 4'ü büyüme 2'si ise sıfır büyüme bekliyor.

Asansör sektörü büyüyecek mi Haberi

Asansör sektörü büyüyecek mi

Son yıllarda artan konut yapımı, asansör imalatını hızlandırdı. Kentsel dönüşüm hareketinin ivme kazanmasıyla birlikte, sadece asansörde değil yürüyen merpende de gelişimin önü açılmış oldu. Türkiye’de asansör sektörü; aksam imalat, montaj ve bakım-onarım olmak üzere üç ana dalda faaliyet gösteriyor. Aksam imalatı, makine imalatının uzmanlık alanlarından biri olarak değerlendirilirken, montaj işleri; mühendislik ve müteahhitlik hizmetlerini kapsıyor. Bu noktada Türkiye, yurt dışında montaj, paket asansör satışı gibi alanlarda da varlık göstermeye başladı. Öte yandan, özellikle depreme dayanım konusu kapsamında hidro-


lik asansör başlığı büyük ilgi görüyor ve bu tip asansörlerin tanıtım faaliyetleri giderek yoğunlaşıyor. Avrupa Birliği'ne uyum çerçevesinde Türkiye’de start alan belgelendirme faaliyetleri; gelişime katkıda bulunurken yetişmiş eleman sayısında da artış gözlemleniyor.


1 milyar dolar ekonomik hacim


Geçmişe bakıldığında, Türkiye’de asansör ihtiyacının 1950'li yıllara...