08 / 05 / 2024

asansörde kaçı uygunsuz çıktı

asansörde kaçı uygunsuz çıktı

2016'nın ilk 6 ayında denetlenen asansörlerin yüzde 46,33’ünün uygunsuz olduğu tespit edildi.

Halkbank’tan Jet Luck yarışması! Asansörde 50 saniyede iş fikrini anlatıp jüriyi ikna edenlere nakit para ödülü!

Halkbank kendi işini kurmak isteyenlere yönelik Jet Luck adlı bir yarışma düzenlediğini açıkladı. Banka’nın genel müdürlük binasındaki asansörlerde düzenlenen yarışmada, 50 saniyede iş fikrini başarıyla anlatıp jüriyi ikna edenler nakit ödül kazanacak.

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

Giriş katta oturanlar asansör giderlerini ödemek zorunda mı? 

Zemin katta oturan kişiler, asansör kullanmadıklarını belirtse de genel olarak asansör gideri ödemelerinden kaçınamıyorlar. Fakat bu durum binanın yönetim planlarına göre değişebiliyor. Peki zemin katta oturan kişiler asansör giderlerini ödemek zorunda mı? Asansör giderlerinden muaf tutulur mu?

Özel sektörde maaşlara ne kadar zam yapılacak? Son dakika rakamları verildi! Şimdi yeni zam oranlarına bakın!

Asgari ücret zammının belli olmasından sonra 'Özel sektörde maaşlara yüzde kaç zam yapılır?' sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Peki özel sektörde maaşlara ne kadar zam yapılacak? 

Hangi sektörde ve pozisyonda kim kaç para alıyor? İşte 2023 maaş tablosu

Asgari ücret, memur maaşları, emekli aylıkları derken özel sektörde yapılacak zamlar dört gözle bekleniyor.

İnşaat sektöründe büyük deprem! Demir fiyatları yerle bir oldu! 1 ton demir kaç TL? 12 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi olan demir fiyatlarına büyük indirim geldi. Gelen indirim sektörde deprem etkisi yaratırken demir fiyatları yerle bir oldu. Peki 1 ton demir fiyatı kaç TL? İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 12 Kasım 2022 demir fiyat listesi...

Marcel Group Bodrum projeleriyle sektörde ilke imza atacak!

Sektörde bil ilk olarak Bodrum'da yer alan bütün konut projelerinin satış ve pazarlama hazırlığını eksiksiz yapıp 800 km mesafede başka bir bölgede ve tek bir çatı altında alıcıya sunmayı hedefleyen Marcel Group, İstanbul'da ofis açtı.

Denetlenen her 3 asansörden 1'i uygunsuz çıktı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre; geçtiğimiz yıl toplam 7 bin 944 asansör denetlenirken bunların 2 bin 610'u uygunsuz olduğu belirlendi. Bu dönemde asansörlerdeki uygunsuzluk oranı yüzde 32,85 olarak açıklandı. 

Güvensiz asansörlere 1.9 milyon lira ceza!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, asansörlere yönelik denetimlerinde 2019'un ilk yarısında uygunsuz bulunan 928 asansör için 1 milyon 885 bin 136 lira para cezası uyguladı.

Asansörde de müteahhitlik gibi dünyada ikinci olmalıydık!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yurt dışında müteahhitlik sektöründe olduğu gibi asansörde de ikinci olmaları gerektiğini söyledi...

606 asansöre 4.7 milyon para cezası uygulandı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 606 uygunsuz asansör için 4 milyon 736 bin 653 lira idari para cezası uygulandığını belirtti.

Yeni imar yönetmeliğinde asansör maddeleri!

1 Ekim 2017 itibari ile yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği ile binalardaki asansör zorunluluğu değişti mi? Kaç katlı binalarda asansör yapılması zorunlu olacak?

MULTI asansör sistemi mimariyi etkileyecek!

MULTI asansör sistemi, geleneksel asasör kalıbını değiştiriyor. MULTI asansör ile sadece yukarı-aşağı değil, başka yönlere götürebilecek. Sistemin ilk müşterisi Avrupalı mimari firması OVG olacak.

asansörde kaçı uygunsuz çıktı Haberi

asansörde kaçı uygunsuz çıktı

2016'nın ilk 6 ayında denetlenen asansörlerin yüzde 46,33’ünün uygunsuz olduğu tespit edildi. 



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yılın ilk 6 ayında sanayi ürünleri için yaptığı denetim raporunu açıkladı. Buna göre, 2016 yılının ilk 6 ayında toplam 67 bin 628 farklı modelde sanayi ürünü denetleyen Bakanlık, bunlardan 24 bin 356’sını uygunsuz buldu. 496 farklı ürün teste gönderilirken,145 ürün hakkında da toplatma kararı verildi. Ayrıca, 3 bin 147 ürünün uygunsuzluğunun düzeltilmesi için sure veren Bakanlık, bu ürünler için toplam 5 milyon 50 bin TL idari para cezası verdi. 


3.3 MİLYON CEZA 


En çok idari para cezası uygulanan ürün grubu da asansörler oldu. Bakanlık, uygunsuz asansörler için 3 milyon 329 bin TL idari para cezası verdi. Denetlenen ürünlerde ortalama uygunsuzluk oranı yüzde 36 olarak...