18 / 07 / 2024

Asansörler risk altında

Asansörler risk altında

Türkiye’de 400 bin asansör kullanıldığını belirten AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Targıt "Bir yılda denetimi yapılan toplam 152 bin 278 asansörün yüzde 64'ü yüksek riskli çıktı" dedi.

Bakan Özhaseki: Türkiye'de 6 milyon bağımsız bölüm risk altında!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 6 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu söyledi.

Acele eden kaybeder! Altında büyük atak geliyor: İslam Memiş açıkladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Aralık ayına işaret ederek yatırımcıları risk değerlendirmesine karşı tavsiyede bulundu. Altında yeni rekorları işaret eden Memiş, acele edenin de kaybedebileceğini ifade etti.

Türkiye'nin risk primi 500 puanın altına düştü: Dolar, Euro, gram altında son dakika! 

Borsa, yeni kabine sonrası haftaya yüzde 2'nin üzerinde primle başlarken, yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Türkiye'nin CDS'i ise, 500 puanın altına indi ve seçim öncesine döndü. İşte dolar, Euro, gram altında son dakika gelişmeleri... 

Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Uzmanların senelerdir uyarılarda bulunduğu büyük İstanbul depremi yeniden gündemde. Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Altında fırın olan binalar büyük risk altında! İstanbul'da tam 4 bin binayı fırınlar eritiyor!

Mega kent İstanbul’da altında fırın olan binalar büyük risk altında. Bilim insanları fırınların ısısıyla beton ve demirin yapısının bozulduğunu belirtirken, İstanbul’da binaların altındaki toplamda 4 bin fırının yönetmeliğe uygun yapılmadığı belirtildi.

Yatırımcılar dikkat! Borsa, dolar ve gram altında neler olacak?

Bu hafta dolar, borsa ve altında nasıl bir seyir izlenecek? Geçtiğimiz hafta 83 bin yatırımcının çıktığı Borsa İstanbul'da hangi sektörler öne çıkacak?

Yüzde 66'sı risk altında!

Bugün Siirt'te meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan korkutan açıklama geldi. Bakanlık, Türkiye'de 24 bin 500 kilometre uzunluğunda canlı fay hattı bulunduğunu ve ülke topraklarının ise yüzde 66’sının deprem riski altında olduğunu söyledi. 

Antalya'da 1999 öncesi yapılan 40 bin bina risk altında!

Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ramazan Özçelik, Antalya’da birinci derece deprem bölgesinde 290 bin kişinin yaşadığını  ve 1999 öncesi yapılan 40 bin binanın risk altında olduğunu söyledi...

Osmanlı Arşivi Külliyesi risk altında mı?

Osmanlı Arşivleri Bâb-ı Âli'deki tarihi binasından alınarak Kağıthane'deki Milli Arşiv Sitesi'ne taşınmıştı. Dere yatağı yakınlarında yer aldığı için risk altında olan Osmanlı Arşivi Külliyesi'ndeki 100 milyon belge ve 370 bin defterden oluşan tarihi belgeleri kurtarmak için “susuzlaştırma” ihalesi

Erzurum'da risk altındaki alanların dönüşümü sağlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Erzurum'da 6 ayrı noktada, aynı anda projeler yapacağız. Toplamda bin 400 bağımsız bölümü içeren konutlarla vatandaşlarımızın risk altında bulunan alanlarının dönüşümünü sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı...

İstanbul’daki 1.8 milyon binanın yüzde 60’ı risk altında!

17 Ağustos’tan günümüze kadar olası depreme karşı alınan tedbirlerin yetersizliğine değinen Prof. Dr. Naci Görür, “İstanbul’daki 1.8 milyona yakın binanın yüzde 60’ı risk altında. Sadece yüzde 1’i yıkılsa ve her binada bir kişi hayatını kaybetse bile 18 bin insan yapar” şeklinde konuştu.

İstanbul'un sahil şeridi risk altında!

Jeofizik uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu, İstanbul için kritik deprem uyarılarında bulundu. Gündoğdu, İstanbul'un sahil şeridinin tamamında risk olduğunu söyledi.

Mehmet Özhaseki: Yüzbinlerce bağımsız konut risk altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Türkiye'de yüzbinlerce bağımsız birim ve konut risk altında. İşte bunları zamanında yapanlar niye hiç suçu üzerine almıyorlar? İstanbul'a ihanet ederken acaba kendileri hiç suçluluk hissetmiyorlar mı?" dedi.

Asansörler risk altında Haberi

Asansörler risk altında

Asansör ve Yürüyen Merpen Sanayicileri Derneği (AYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Targıt, Türkiye’deki asansörlere ilişkin verileri paylaştı. Targıt, bir yılda kontrolü yapılan 152 bin 278 asansörün sadece 44 bin 329'unun risksiz görülüp yeşil etiket alabildiğini yüzde 64'ünün yani 96 bin 542 asansörün ise yüksek riskli çıktığını bildirdi. Targıt, her yıl ortalama 20-25 bin asansörün hizmete girdiği Türkiye'de 400 bin asansör olduğunu kaydetti. 


BİN KİŞİYE 5 ASANSÖR 


Dünyada her yıl 875 bin yeni asansörün hizmete girdiğini anlatan Targıt, "Dünya genelinde şu anda 12 milyon asansör çalışıyor. Bunların neredeyse yarısı Avrupa, Rusya ve Ortadoğu'nun içinde bulunduğu bölgede yer alıyor. 7,2 milyar nüfusa sahip dünyada 2014 yılında her bin kişiye 1,6 asansör düşerken, Türkiye'de her bin kişiye 5 asansör düşüyor" diye konuştu. Targıt, Türkiye'de...