30 / 04 / 2024

Asansörlerde kazaları önlemek için

Asansörlerde kazaları önlemek için

Mitsubishi Electric’in kat arasında kalma riski tarih oluyor. Elektrik kesintisi, deprem gibi durumlarda Back-Up Sistemi’nin devreye girmesi ile asansörler en yakın katta duruyor ve yolcuların asansörden tahliyesi sağlanıyor.

Halkbank’tan Jet Luck yarışması! Asansörde 50 saniyede iş fikrini anlatıp jüriyi ikna edenlere nakit para ödülü!

Halkbank kendi işini kurmak isteyenlere yönelik Jet Luck adlı bir yarışma düzenlediğini açıkladı. Banka’nın genel müdürlük binasındaki asansörlerde düzenlenen yarışmada, 50 saniyede iş fikrini başarıyla anlatıp jüriyi ikna edenler nakit ödül kazanacak.

Yeni inşa edilecek yapılarda o zorunluluk kalktı!

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği'ne göre asansörlerde bodruma inme zorunluluğu kaldırıldı.

Binalardaki tehlike! Asansörler alarm veriyor!

Türkiye’de son 10 yıl içerisinde asansör kazaları sonucunda 152 kişi yaşamını yitirdi. Peki kazalar neden oluyor. Birçok konut ve iş yerinde hangi tip asansörler kullanılıyor? Bu asansörler denetleniyor mu? İşte tüm merak edilenler...

Türkiye'de asansör kazaları neden arttı?

Ülke genelinde son 10 yıl içerisinde asansör kazalarında artış yaşandı. Bu sürede asansör kazaları nedeniyle 152 kişi hayatını kaybetti.

Depreme karşı binalarda da etiket olsun önerisi!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar yaptığı açıklamada "Tıpkı asansörlerde olduğu gibi binalara da kırmızı, mavi ve yeşil etiketler verilirse insanlar binalarının durumunu öğrenmiş olur." diye konuştu.

Asansörlerde yeni uygulama başlıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Asansör Periyodik Kontrolleri İçin Yetkilendirilecek A Tipi Muayene Kuruluşlarına Dair Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İş kazalarının yüzde 98'i önlenebilir!

3 bin liralık bir ağ, inşaattan düşen işçinin hayatını kurtarırken işvereni de yıllar sürecek davadan, maddi tazminat ve vicdan azabından kurtardı. Kazaları önlemek bu kadar kolay. Araştırmalara göre kazaların yüzde 98’i önlenebilir

Kahramanmaraş’ta apartman asansörlerinin yüzde 80’inin tehlikeli!

Kahramanmaraş Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hacı Ali Özal, işçi ölümleriyle gündeme gelen asansör kazalarıyla ilgili olarak gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Özal, Kahramanmaraş’ın apartman asansörlerinin yüzde 80’inin tehlikeli olduğunu belirtti.

İnşaatlarda yaşanan asansör kazaları mecliste konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İnşaatlarda meydana gelen asansör kazalarına ve alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı..

Fi Yapı asansör kazası cezasına tepki!

Yük asansörünün 20. kattan düşmesi sonucu 3 işçinin ölümü için bilirkişi “neredeyse tüm iş güvenliği kuralları çiğnenmiş” dedi. Rapora rağmen 2’si tutuklu 7 sanığa trafik kazalarında uygulanan maddeden ceza istenmesi tepkiyle karşılandı...

Siverek Belediyesi'nden asansör bakım duyurusu!

Siverek Belediyesi her yıl onlarca insanın yaralanmasına, hatta ölmesine sebep olan asansör kazalarını en aza indirgemek için vatandaşlara yılda bir defa asansörlerin muayenesinin yaptırılması duyurusunda bulundu.

Ünye Belediyesi ile TSE asansör protokolü imzaladı!

Ünye Belediyesi, Yaşanan asansör kazalarının önüne geçilmesi ve vatandaşların sağlıklı bir şekilde yaşaması için Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği TSE ile protokol imzaladı.

Bayrampaşa'da Asansör Mevzuatı Semineri düzenlendi!

Asansör kazalarının önüne geçmek için çalışmalara devam eden Bayrampaşa Belediyesi, ‘Asansör Mevzuatı’ semineri düzenledi, Asansör Mevzuatı seminerinin açılış konuşmasını Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sırakaya yaptı...

Asansörlerde kazaları önlemek için Haberi

Asansörlerde kazaları önlemek için

Japonya’nın en büyük asansör üreticisi olan Mitsubishi Electric’in asansör üretiminde uyguladığı Back-Up Sistemi’yle, ciddi ölçüde can kayıplarına yol açan asansör kazalarının büyük oranda önüne geçiliyor.

VVVF Invertör Kontrol Teknolojisi’ni gerçekleştiren ilk marka olan Mitsubishi Electric, en düşükten en yüksek hızlara invertör uygulayan bu sistemle, voltaj ve frekans değişimiyle hız kontrolünü ayarlayarak, daha yumuşak bir seyir sağlıyor. Mitsubishi Electric asansörlerinin sahip olduğu yedek kontrol yazılımı ile asansörün kat arasında kalmasının önüne geçilirken, kontrol panelinde arıza olması durumunda ikinci bir Back-Up Sistemi ile yolcuların asansörden tahliyesi sağlanıyor.

Mitsubishi Electric Türkiye yetkilileri, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük ilgiyle karşılanan asansörlerinde Back-Up Sistemi’nin standart bir özellik olduğunu belirterek şu açıklamada bulundular: “Asansörlerimiz, sektöründe en problemsiz ve arıza oranı en düşük asansörler arasında gösteriliyor. Mitsubishi...