17 / 05 / 2024

Asansörlere hava yastığı takılıyor mu

Asansörlere hava yastığı takılıyor mu

Asansör kabinlerine taşıtlardaki gibi hava yastığı sistemi yerleştirilmesinin, olası kazalarda can kaybını önleyebileceği bildirildi.ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Karakılçık konuyu değerlendirdi.

Toyota açıkladı! Toyota 1,1 milyon aracını geri çağırdığını duyurdu...

Toyota Motor, sensördeki kısa devrenin hava yastıklarının tasarlandığı gibi açılmamasına neden olabileceği şüphesi ile dünya genelinde 1 milyon 120 bin aracı geri çağıracağını açıkladı. İşte haberin detayları...

O binalardaki asansörlere 'Karekod' uygulaması! Asansör kazanlarına son verecek yeni uygulama geliyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarındaki asansörlere ''karekod'' uygulaması için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...

Bütçe dostu Dacia Jogger Haziran ayı fiyatları ne oldu! 

Dacia Jogger, güvenlik konusunda önemli özelliklere sahiptir. ABS (Anti Blokaj Fren Sistemi), ESP (Elektronik Stabilite Programı), hava yastıkları ve hız sınırlayıcı gibi güvenlik önlemleriyle donatılmıştır. Peki 18 Haziran 2023 fiyat listesi nedir?

Modern bir tasarıma sahip Skoda Octavia %1,99’a varan kredi imkanı ile bayilerde

Güvenlik özellikleri açısından  oldukça iyi donatılan Skoda Octavia. Standart olarak ABS, ESP, çekiş kontrolü, hava yastıkları ve otomatik acil frenleme sistemi bulunur. Peki 04 Mayıs 2023 fiyat listesi nedir?

Fiyat/performans ürünü olan Seat İbiza olanaklarını kaçırmayın! Acil frenleme sistemi ustası ibiza almak için acele edin

Seat İbiza, yüksek güvenlik standartları ile donatılmıştır. ABS, ESP, çekiş kontrolü, hava yastıkları, yokuş kalkış desteği gibi özellikler standart olarak sunulur. Peki 04 Mayıs 2023 fiyat listesi nedir?

Tüketici Raporlarından tam not alan Honda Accord Mayıs'ta yine gündemde! Güvenli Accord kampanyaları ile sizi bekliyor

Honda Accord, hava yastıkları, kilitlenmeyi önleyici frenler, arka görüş kamerası ve uyarlanabilir hız sabitleyici, şeritten ayrılma uyarısı gibi güvenlik teknolojisi dahil olmak üzere bir dizi güvenlik özelliğiyle birlikte gelir. Honda Finans’ın sunduğu kredi kampanyalarını değerlendirebilirsiniz

Fiyatı da ebatı da küçük hatchback Ford Fiesta Nisan fiyatı merak ediliyor! Ford Fiesta fiyatı ne kadar?

Önden çarpışma uyarısı ve yaya ve bisikletli algılama, trafik işareti algılama, kilitlenme önleyici frenler ve ön, ön yan ve perde hava yastıkları ile standart olarak otonom acil frenleme (AEB) ile birlikte gelir. Peki Ford Fiesta 03 Nisan 2023 fiyatı ne kadar? 

Hava yastıklı motosiklet! Honda Touring 18 Ekim 2022 fiyat listesi

Honda Touring çeşitli model seçenekleriyle uzun yolları seven motor tutkunlarına güçlü motor performansı sunuyor. Güçlü performansıyla öne çıkan Touring’in, ekim ayı fiyatları da güncellendi. Honda Touring fiyatlarını okurlarımız için listeledik..

Hava yastıklı tek motosiklet Honda GL1800 Gold Wing 8 Ekim 2022 fiyat listesi!

Daha kompakt, daha hafif, daha çevik olarak tanıtılan Honda GL1800 Gold Wing fiyatları ne kadar? İşte Honda GL1800 Gold Wing 8 Ekim 2022 fiyat listesi...

Güvensiz asansörlere 1.9 milyon lira ceza!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, asansörlere yönelik denetimlerinde 2019'un ilk yarısında uygunsuz bulunan 928 asansör için 1 milyon 885 bin 136 lira para cezası uyguladı.

Asansörlere sıkı takip!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, can güvenliği açısından yüksek risk taşıyan ürünlerden asansörlere yönelik denetimlerini sıkılaştırdı...

KONE asansörlere IBM Watson zekası!

Finlandiyalı asansör üreticisi KONE'nin asansörlerinin konuşması kendi başına çok çarpıcı değil ancak bunun bir öngörüsel bakım servisi ile entegre edilmesi muhteşem bir loT uygulaması unvanını hakkediyor. 

Deprem yönetmeliğine uygun binalardaki asansörler daha güvenli!

Asansör sektörünün öncü firması Otis Türkiye, deprem kuşağında yer alan Türkiye’da daha güvenli asansörlere sahip olunması için binaların deprem yönetmeliğine göre inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Asansörlere hava yastığı takılıyor mu Haberi

Asansörlere hava yastığı takılıyor mu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Karakılçık, asansör kazalarının dünyanın her ülkesinde yaşanabildiğini söyledi.


Kazalara karşı teknik önlem alınmasının yanı sıra asansöre konulacak görsel ve yazılı talimatnamelerin de kazaları önleyebileceğine dikkati çeken Karakılçık, bu konuda televizyonlarda yayınlanacak kamu spotunun, halkı bilinçlendireceğini kaydetti.


Son dönemdeki asansör kazalarının genellikle kabine bağlı halatın kopmasıyla meydana geldiğini vurgulayan Karakılçık, "Halat kopmalarında, fiziksel olarak bakıldığında kabin içindeki bireyin üzerine etki eden kuvvet yok. Yani uzay boşluğundaki gibi bir durum meydana geliyor. Asansör yere çarptıktan sonra birey de kabinin içindeki tabana çarpıyor. Kabin standardının yükseltilmesiyle de kazaların önüne geçilebilir. Otomobillerde olduğu gibi kabinlerin içine hava yastığı yerleştirilebilir" dedi.



"Kabin düşerken cenin pozisyonu alın"


Kabinin düşmesi durumunda gösterilecek bazı reflekslerin de faydalı olabileceğini...