08 / 05 / 2024

asansörsüz bina

asansörsüz bina

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu "Binanız eksik mi? " sorusuna yanıt verdi..

1937'de binalar için yeni talimatname hazırlanmış! Asansörsüz bina kalmayacakmış...

1937 yılında yeni yapılan apartmanların çift merdiven ve asansör bulunmasına dair zorunluluk getirilmiş.

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

İBB'den 100. yıla özel İstanbullulara müjde: Vapurlardan metrolara, kütüphanelerden köylere kadar sınırsız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Cumhuriyetimizin 100. yılına özel, vapurlardan metrolara, kütüphanelerden köylere kadar 11 bin noktada sınırsız internetin sınırsız olacağını açıkladı.

Barbaros 48 projesinde sınırsız boğaz manzarası! Teslimler Mart 2025'te!

Satış sürecinin devam ettiği Barbaros 48 projesinde sınırsız boğaz manzarası sunuluyor. Projede yer alan konutların teslimlerinin 2025 yılının Mart ayında yapılması planlanıyor.

Emekliler çok şanslısınız bu kampanya da sizin için! Artık yüzlerce TL ödemeyeceksiniz

Aylıklarını Ziraat Bankası'ndan çeken emekli vatandalar, Türk Telekom hat sahibi olması halinde kampanyadan yararlanabilecek. Türk Telekom hat sahibi emekli vatandaşlara her tarafa 750 dakika, her tarafa 750 SMS, 5 GB internet ve Türk Telekom hatlarıyla sınırsız konuşma hakkı sunuyor.

Türksat Kablonet’ten yılın internet kampanyası! 5O TL’den başlayan fiyatlarla sınırsız internetiniz olsun

Türksat Kablonet, yılın son tarifsiz internet kampanyasını duyurdu. Sizde 5O TL’den başlayan fiyatlarla sınırsız internete sahip olabilirsiniz. İşte detaylar…

Kale Alarm, hırsızı eve ayak basmadan kapıda durduruyor!

“Siz yoksanız biz varız” anlayışını rehber kabul eden Kale Alarm, uzaktan erişimli entegre ev güvenlik sistemleri sayesinde evleri koruyor ve kullanıcıların tatillerini gönül rahatlığıyla geçirmelerine olanak sağlıyor.

Rekor zamlar internet fiyatlarını da vurdu! TurkNet'e yüzde 45 zam geldi!

En popüler internet sağlayıcılarından biri olarak bilinen ve tek fiyat politikası izleyen TürkNet, internet fiyatlarına yüzde 45 oranında zam yaptı. Sınırsız internet sunan tarifenin fiyatı 99,90 TL'den 139,90 TL'ye yükseltildi.

Üsküdar belediye başkanına kentsel dönüşüm için sınırsız yetki tanındı!

Üsküdar'daki Mehmet Akif Ersoy ve Yavuztürk mahallelerinin kentsel dönüşüm sürecine ilişkin dikkat çeken bir karar alındı.

Ünlü ressam İsmail Acar'ın Fransa'daki şatosuna hırsız girdi!

Dünyaca üne sahip ressam İsmail Acar’ın 2011'de Fransa’da aldığı şatoya hırsız girdi.

İzmir’de son dayanıksız bina da dönüşmeden kimse güvende değil!

Gültepe planları devasa gökdelenler içermiyor. Bir ya da birkaç kişiye ayrıcalıklı imar da tanımıyor. Sağlam, mühendislik görmüş ve konforlu konutarda yaşam imkanı sunuyor.

İnşaatta nöbet tutan müteahhit, hırsızı suç üstü yakaladı!

Bolu'da Serkan Çakır isimli müteahhit, inşaatına dadanan hırsızı gece nöbet tutarak suç üstü yakaladı. 

Türkiye'deki sağlıksız bina sayısı korkutuyor!

İzmir'de yıkımlara sebep olan 6.9'luk depremde bir kez daha binaların yıkım nedenleri gündeme geldi. Sözcü muhabirlerine ulaşan bilgi ve görüntüler Türkiye'nin bir çok şehrinde facialara sebep olacak binlerce konutun varlığı ortaya çıktı. 

asansörsüz bina Haberi

asansörsüz bina

Bir müteahhitten 2011’de daire satın aldım. Daire bana 2014’te teslim edildi. Benim dairen 10’uncu katta. Ancak müteahhit binaya asansör yapmadı. Kendisine başvuranlara “Param bitti” diyor. Ben satış sözleşmesi yaparken kendisinden senet almıştım. Bu binada asansör olmayışı nedeni ile 10’uncu kattaki dairemi kiraya veremiyorum. Buna karşı ne yapabilirim? ? A.T.


Sizin müteahhit ile yapmış bulunduğunuz sözleşme bir satış sözleşmesi değil de gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi.Size verilen senet de bir teminat senedi. Bu iki tespitten sonra bir üçüncü tespit, sizin binanızda asansör olmayışı, taahhüt edilen bir sistemin yapılmamış olmasının hukuki tanımı "Eksik iş."


Eksik işlerin tespiti halinde müteahhitten tazminat istenilebilir.Bu tazminat eksik işin tamamlanması için gereken masrafın karşılığı olabileceği gibi binanızdaki eksikliğin bağımsız bölümünde yarattığı değer eksikliğinin ve size yansıyan zararın tazmini şeklinde...