19 / 05 / 2024

asfalt parası zorunlu mu

asfalt parası zorunlu mu

Denetçi Belediyeler tarafından yapılan asfaltlama, yeni yol yapımı veya yol genişletmesi nedeniyle son dönemlerde gayrimenkul sahiplerinden kamuoyunda "asfalt parası" olarak adlandırılan bir bedel alınmakta olduğu görülmektedir.

Ankara'da dönüşüm tartışmaları!

Milliyet Ankara yazarlarından Ömür Ünver, kentteki "kentsel dönüşüm" tartışmalarını köşesine taşıdı. İşte "asfalt parası" ve "8 ayrı alanla ilişkin kentsel dönüşüm kararı"yla ilgili yaşanan gelişmeler...

Isı pay ölçer sistemi zorunlu mu 2015!

Isı pay ölçerler monte edilmiş olduğu radyatörün ısısı ile oda ısısı arasındaki farkı ölçerek kullanılan enerjiyi hesaplıyor. Bu sayede her daire kullanmış olduğu enerjinin parasını ödüyor. Peki, ısı pay ölçer sistemi zorunlu mu 2015!

Gayrimenkul sahiplerinden alınan asfalt parası zorunlu mu?

Denetçi Belediyeler tarafından yapılan asfaltlama, yeni yol yapımı veya yol genişletmesi nedeniyle son dönemlerde gayrimenkul sahiplerinden kamuoyunda "asfalt parası" olarak adlandırılan bir bedel alınmakta olduğu görülmektedir.

Konut kredisinde yangın sigortası zorunlu mudur?

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler tarafından kullanılıyor. Konut kredisi kullandırma sürecinde birtakım sigortalar da yapılıyor. Peki, Konut kredisinde yangın sigortası zorunlu mudur?

Melih Gökçek: Asfaltı kullanan para ödemeli!

Belediyelerin topladığı asfalt parasıyla ilgili yeni bir öneri getiren Melih Gökçek, “Asfaltı kullanan, para ödemeli. Araç kullanan her ay 15 TL asfalt kullanım bedeli öderse, bu hiç kimseye dokunmaz” dedi.

Konut kredisi sigortası zorunlu mu?

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler tarafından kullanılıyor. Konut kredisi kullanım sürecinde tüketiciye bazı sigortalar da yapılıyor. Peki, yapılan sigortalar nelerdir? Konut kredisi sigortası zorunlu mu

Konut kredisinde dask ve hayat sigortası zorunlu mu?

Mesken sahibi olmak isteyen ancak elinde yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların konut kredisi paketlerinden yararlanabiliyor. Peki, konut kredisinde dask ve hayat sigortası zorunlu mu?

Ankara'da her evden asfalt parası alınacak!

Melih Gökçek’in Ankara’da yurttaşları bezdiren uygulamalarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Gökçek şimdi de belediyenin döktüğü asfalt için ev sahiplerine ‘asfalt parası’nı ödemeleri için ihbarname gönderdi..

Konaklama tesislerinde sağlık ünitesi zorunlu olacak!

500 yataktan fazla yatağa sahip Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli konaklama tesislerinde, sağlık ünitesi kurulması zorunlu olacak. Özel hastane birden fazla konaklama tesisinde sağlık ünitesi açabilecek.

Erdoğan Bayraktar: Rezerv ve özel proje alanlarında bisiklet yolu zorunlu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı özel proje ve rezerv yapı alanlarında bisiklet yolunu zorunlu tutuyor. İlk uygulama İstanbul’da 730 hektar alanda kurulacak olan Ispartakule Toplu Konut Alanın’da yapıldı.

Özel proje alanlarında bisiklet yolu zorunlu oldu!

Rezerv ve özel proje alanlarında bisiklet yolu zorunlu oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, rezerv ve özel proje alanlarının imar planlarında bisiklet yolunu artık zorunlu tutuyor.

Petek Dinçöz parasını son 5 yılda gayrimenkule yatırdı!

PETEK Dinçöz parasını son 5 yılda gayrimenkule yatırdı. İddialara göre memleketi İzmir'de 7, İstanbul'un Etiler ve Ulus semtinde 2 lüks daire, Çeşme ve Kuşadası'nda 2 villa aldı...

Zorunlu deprem sigortasında yüzde 20 indirim fırsatı sunuluyor!

Zorunlu deprem sigortalı konut oranını yüzde 36'ya yükselten Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni dönemde poliçe yenilemelerine odaklandı. Zorunlu deprem sigortasında yüzde 20 indirim fırsatı sunuluyor...

asfalt parası zorunlu mu Haberi

asfalt parası zorunlu mu

Denetçi Belediyeler tarafından yapılan asfaltlama, yeni yol yapımı veya yol genişletmesi nedeniyle son dönemlerde gayrimenkul sahiplerinden kamuoyunda "asfalt parası" olarak adlandırılan bir bedel alınmakta olduğu görülmektedir. Özellikle 2014 yılı belediye seçimleri döneminde yapılan yol ve asfalt çalışmalarının bedelinin seçimlerden sonra tahakkuk ve tahsil edilmesi beraberinde bazı sıkıntılar getirmektedir. 


Asfalt parası olarak adlandırılan bu bedel aslında 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'na göre "yol harcamalarına katılma payı"dır. 


1. Payın konusu 

Söz konusu kanunda yer alan düzenlemelere göre; yol harcamalarına katılma payı, belediyelerce, 

a) Yeni yol açılması, 

b) Mevcut yolların yüzde 40 nispetinde veya daha fazla genişletilmesi, 

c) Kaldırmışız ve bakımsız bulunan yolların, kaldıran veya parke kaldırım haline getirilmesi veya asfalt yapılması, kaldırım veya şose halindeki yolların da parke, beton veya asfalta çevrilmesi, 

d) Mevcut kaldıran veya parkelerin sökülüp...