15 / 05 / 2024

asgari geçim yoksulluk sınırı temmuz

asgari geçim yoksulluk sınırı temmuz

Türkiye Kamu-Sen, geçen ay çalışan tek kişinin yoksulluk sınırını 3 bin 728 lira, dört kişilik ailenin asgari geçim haddini ise 7 bin 733 lira olarak hesapladı.

Garanti BBVA Mayıs 2024 yeni emekli paketi açıklandı! Emeklilerin hesaplarına bu ay ne kadar promosyon yatırılacak?

Peş peşe gelen zamlardan sonra geçim sıkıntısı çeken pek çok emekli hesaplara yatırılan promosyon tutarlarını araştırıyor.

Açlık sınırı ile asgari ücret farkı 356 TL oldu! Son dakika: Açlık sınırı 16 bin 646 TL, yoksulluk sınırı 57 bin 578 TL!

BİSAM rakamlarına göre, Mart'ta açlık sınırı 16 bin 646 TL, yoksulluk sınırı 57 bin 578 TL olarak belirlendi. Açlık sınırı ile asgari ücret farkı 356 TL olarak açıklandı. İşte o rakamlar...

PTT’den emeklilere 100 bin TL müjdesi! Başvuran hemen alıyor!

En düşük emekli maaşının 10 bin TL'den kalmasından sonra geçim zorluğu yaşayan emeklilere PTT’den tam 100 bin TL’ye kadar kredi desteği geldi. Peki söz konusu kredi için başvuru şartları neler, faiz oranı yüzde kaç? 

Kredi kartı kullananlar ters köşe olacak! Kota geliyor! 1 Nisan'dan itibaren resmen değişiyor! 

Enflasyon ile baş edemeyen ve geçim  derdinde olan vatandaşlar kredi kartı kullanıyor. Kredi kartı kullanımları her geçen gün artmaya başladı. Hal böyle olunca bankalardan hamle geldi. 1 Nisan'dan itibaren resmen değişiyor...

Her 3 kişiden 2'si kirasını zor ödüyor! 

NG Araştırma'nın 2024 Mart ayında yaptığı araştırma kapsamında, Türkiye'de geçim şartları her geçen gün maalesef giderek zorlaşıyor. Emekliler, asgari ücretliler ve kiracılar ve yükselen fiyatlar karşısında çaresiz kalıyorlar.

37 milyon vatandaşın 1.2 trilyon borcu var!

Her gün giderek zorlaşan geçim şartları vatandaşları da kredi kartlarına takla attırmaya mecbur bırakıyor. Açıklanan rakamlara göre 37 milyon vatandaşın borcu 1.2 trilyona ulaştı. 

300 bin liranın faiz getirisi rekor kırdı! 300 bin TL 3 ayda ne kadar getiri sağlıyor!

Vatandaşlar sürekli yatırım konusunda, mevduat mı? altın mı? döviz mİ? taşınmaz mı? nereye yatırım yapmalıyım diye araştırıyor. Enflasyon, geçim sıkıntısının yaşandığı son yıllarda elinde bir miktar parası olan vatandaşlar faiz getirisi olan mevduata yönlendiriyorlar.

Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

KAMU-AR tarafından yapılan araştırmaya göre, başkent Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin ocak ayındaki açlık sınırı 17 bin 442 TL şeklinde olurken, 17 bin 2 TL olan asgari ücreti de geride bıraktı. Araştırmaya göre, yoksulluk sınırı ise 48 bin 459 TL'ye çıktı.

Asgari ücret çalışanların eline geçmeden 15 dolar eridi! 

Son zamanlarda gündemden düşmeyen asgari ücret çalışanların eline geçmeden erimeye başladı. Günden güne eriyen asgari ücret sosyal medyada da viral oldu. Peki asgari ücret ne kadar eridi? Asgari ücret ne kadar değer kaybetti? Güncel asgari ücret kaç dolar ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtlar

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Memur emeklilerinden maaş isyanı: Aylıklarımız kiraya yetmiyor!

Ankara'da Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) bünyesinde faaliyet gösteren Emekli Memur-Sen üyeleri, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekmek için Ulus'ta basın açıklaması gerçekleştirdi.

Asgari ücret zammından sonra kıdem tazminatı 500 bin lirayı geçti!

Asgari ücret zammından sonra bir çok kalemde ödemeler yeniden hesaplandı. 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle hem ücretlerde, ödeme kalemlerinde büyük değişim yaşanacak. Özellikle kıdem tazminatında...

Yoksulluk sınırı 47 bin 544 TL'ye yükseldi! Asgari ücretin dört katı...

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'nın Sınıf Araştırmaları Merkezi'nin (BİSAM) hesaplamasına göre yoksulluk sınırı asgari ücreti 4'de katladı.

asgari geçim yoksulluk sınırı temmuz Haberi

asgari geçim yoksulluk sınırı temmuz

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi, bu yılın temmuz ayına ait asgari geçim endeksi sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 3 bin 728 lira 85 kuruş, dört kişilik ailenin asgari geçim haddi 7 bin 733 lira 85 kuruş olarak belirlendi.

Sonuçlar, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin bir önceki aya göre 190 lira 92 kuruşla yüzde 2,53 oranında arttığını gösterdi. Çalışan tek kişinin açlık sınırı ise bir önceki aya göre 39 lira 33 kuruşla yüzde 1.38 oranında artarak 2 bin 882 lira 55 kuruş olarak hesaplandı.

Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamı ise geçen ay 3 bin 12 lira 74 kuruş olarak tahmin edildi. Yapılan araştırmada, 4 kişilik bir ailenin sağlık kuruluşlarının belirlediği...