12 / 05 / 2024

asgari ücretlilere vergi yardımı

asgari ücretlilere vergi yardımı

Vergi diliminden dolayı ekim, kasım ve aralık aylarında ücretleri bin 300 liranın altına düşen asgari ücretliler için aradaki farkı telafi etmeyi öngören düzenleme yürürlüğe girdi.

Emekli ve asgari ücretlilere neden Temmuz zammı yok! İşte nedeni

Milyonlarca emekli ve asgari ücretli Temmuz ayında ara zam bekliyor. Hükümet tarafından şimdiye kadar yapılan açıklamalarda ara zam olmayacağı belirtiliyor. Ara zam neden yapılamıyor tartışmaları sürerken, Prof. Dr. Aziz Çelik’ten açıklama geldi. İşte ayrıntılar…

Emekli ve asgari ücretliye zam geliyor! Tarih verildi!

Milyonlarca emekli ve asgari ücretlinin merakla beklediği zam ile ilgili tarih belli oldu. Emekliklere ve asgari ücretlilere zam geliyor. Emekliye ve asgari ücretliye ne zaman zam gelecek? İşte detaylar...

Öğrencilere müjde, maaşlara asgari ücret ayarı geliyor! Staj parası 8.520 TL'yi bulacak!

Yeni yılla birlikte birçok kalemde maaşlar yeniden hesaplanacak. Aynı dönemde asgari ücretlilere de önemli bir artış yapılacak. Asgari ücrete göre hesaplanan staj parası da arttırılacak.

Ocakta emeklilere ve asgari ücretlilere yüklü zam geliyor!

Yeni yıl az kalmışken emekli ve asgari ücret zammıyla ilgili ipuçları da yavaş yavaş geliyor. Asgari ücrete ve emeklilere yüzde 50 zam yapılması gündemde. Yüzde 50'lik zamma göre en düşük emekli maaşı 11.250 liraya, asgari ücret ise 17.103 liraya yükselecek.

Asgari ücretlilere müjde! 2024 asgari ücret için ilk rakam resmen geldi! Milyonların beklediği haberde son dakika

Asgari ücretliler 2024 maaşını heyecanla beklerken, yapılacak yeni zam oranları ile ilgili ipuçları gelmeye başladı. Asgari ücretlilere müjde! 2024 asgari ücret için ilk rakam resmen geldi! Peki asgari ücret ne kadar olacak? 2024 asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Asgari ücretlilere son dakika müjdesi! Asgari ücrete şok zam rakamı geldi! Kıdem tazminatı detayına hemen göz atın!

Asgari ücretlinin kıdem tazminatında ve asgari ücret tutarında güncellemeye gidileceği gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Asgari ücretlilere kırmızı kodlu uyarı: Kıdem tazminatında 6 aylık güncellemeye dikkat!

Maaş zamlarının gündeme gelmesiyle birlikte Kıdem tazminatı konusunun detayları sorgulanmaya başlandı. İşte son dakika kıdem tazminatına ilişkin tüm detaylar...

Ev sahiplerinden ara zam talebi! Kiraya ara zam yapılır mı? Hemen bu detaylara bakın!

Asgari ücretlilere, memurlara ve özel sektör çalışanlarına yapılan maaş düzenlemeleri sonrasında,  ev sahiplerinden kiralar için ara zam talepleri gelmeye başladı. Peki kiraya ara zam yapılır mı?

Asgari ücretli ve emekliler dikkat! Vergi sisteminde yeni düzenleme mi geliyor?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, vergi sistemine ilişkin konuştu. Destici, "Vergi, kazancı olandan, varlıklı olandan alınır. Emekli ya da asgari ücretliden vergi alınmaz, alınmamalıdır. Bu nedenle, burada düzenlemeye ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

Çalışanların maaşlarına asgari ücret düzenlemesi! Zam yapılmayanın da maaşı artacak! İşte o artış rakamları...

Geçtiğimiz sene başlayan yeni vergi sistemiyle, asgari ücrete yapılan artıştan ücret ve maaş geliri elde eden diğer çalışanlar da faydalanabilecek. Peki çalışanların maaşları ne kadar artacak? 

Asgari ücretlilere müjde! Asgari ücrete 4 ayda bir zam mı geliyor? Teklif TBMM’ye geldi!  

Asgari ücrete yapılan yüzde 34 oranındaki zamdan sonra muhalefetten asgari ücretliyi sevindirecek bir teklif geldi. CHP’li Ömer Fethi Gürer, asgari ücretin, 6 ayda bir yerine 4 ayda bir belirlenmesi amacıyla TBMM’ye önerge verdi.

İTO Başkanı Avdagiç'ten hükümete 'vergi dilimi gözden geçirilsin' çağrısı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücretle ilgili bir sorunlarının olmadığını belirterek "SGK üst limitinin gözden geçirilmesi lazım. Şu anda vergi gelirindeki artış hızı hem enflasyonun hem de asgari ücret artışının çok gerisinde kaldı" dedi.

Yeni asgari ücret vergiyi nasıl etkileyecek? 11 bin 59 ve 12 bin TL'lik iki senaryo! En az 2 bin 816 TL vergi avantajı!

Asgari ücrete yapılacak ara zammın vergilere nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. Rakamlar tek tek hesaplandı. En az 2 bin 816 TL vergi avantajı olacak. 

asgari ücretlilere vergi yardımı Haberi

asgari ücretlilere vergi yardımı

Vergi dilimi nedeniyle ekim, kasım ve aralık aylarında ücretleri bin 300 liranın altına düşen asgari ücretliler için aradaki farkı telafi etmeyi öngören düzenleme yürürlüğe girdi.


Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, vergi diliminden dolayı ekim, kasım ve aralık aylarında ücretleri bin 300 liranın altına düşen bekar ve çocuksuz asgari ücretlilere vergi desteği içeriyor.


Kanuna göre, bu üç ayda ücretlerin bin 300 liranın altına düşen kısmı, asgari geçim indirimine ilave edilecek. Böylece asgari ücretlilerin aylığı, söz konusu dönemde bin 300 liranın altında...