02 / 10 / 2024

asgari ücretliye konut kampanyası 

asgari ücretliye konut kampanyası 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 100 bin Sosyal Konut Tanıtım Toplantısı'nda dar gelirliye ucuz konut kredisi kampanyasının detaylarını açıklayacak...

Ebruli Kayaşehir'de son dakika gelişmesi! Asgari şirket payı geliri 1.2 milyar TL'yi aştı! 

Emlak Konut GYO, Ebruli Kayaşehir'in asgari şirket payı gelirinin yükseldiğini açıkladı. İşte o son dakika gelişmesi...

Memur, emekli ve asgari ücretli İstanbul'da kaç maaşıyla ev alabilir? 14 yılda rakamlar katlandı!

Konut fiyatları, özellikle son 5 senede enflasyondaki yükselişle hızlanırken, ardından gelen faiz artışları maaşlı çalışan ya da sabit geliri olanlar için ev sahibi olmayı da imkansız hale getirdi. Peki Memur, emekli ve asgari ücretli İstanbul'da kaç maaşıyla ev alabilir?

Asgari ücretli kaç yıl çalışarak İstanbul'da bir ev alabilir?

Sürekli olarak artış gösteren konut fiyatları ve asgari ücret arasındaki uçurum, pek çok kişiyi düşündürüyor. Peki, İstanbul’da ortalama bir konut almak için kaç yıl çalışmak gerekiyor.

Asgari ücretteki yüzde 28’lik artış konut piyasasına nasıl yansıyacak? 

Asgari ücret zammı milyonlarca kişi tarafından merakla beklenirken, Girişimci, Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok da asgari ücretteki yüzde 28’lik artışın konut piyasasına yansımasının yüzde 40 olacağını söyledi.

Kiralar asgari ücretin yarısına düşmeden refah olmaz önerisi: Şu an mütevazı bir ev kirası 2 asgari ücret seviyesinde!

Kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. Son olarak "Ev kiraları asgari ücretin yarısına düşmeli" önerisi geldi. İşte ayrıntılar...

İBB asgari ücretliye ve emekliye ne kadar kira yardımı verecek? İBB-KİPTAŞ kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır? 

KİPTAŞ ve İBB tarafından riskli yapısını KİPTAŞ ile yenilemek isteyen vatandaşların yapım maliyetine yüzde 40 ile 65 arasında destek verileceği açıklandı. Peki İBB-KİPTAŞ kentsel dönüşüm projesi kira yardımı ne kadar? Nasıl başvuru yapılır? İşte ayrıntılar...

Asgari ücretliye ve emekliye yeni zam var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu!

Asgari ücretlinin ve emeklinin yeni zam beklentisi devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tartışmalara son noktayı koydu. Peki asgari ücretliye ve emekliye yeni zam var mı? İşte milyonlarca kişi tarafından merak edilen o sorunun yanıtı...

Ortalama konut fiyatı/asgari ücret çarpanı 15,9 yıla çıktı!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda Türkiye'de ortalama konut fiyatı/asgari ücret çarpanı Nisan 2024 itibariyle 15,9 yıla yükseldiğini belirterek, "Ortalama ev = 15,9 yıllık asgari ücret." dedi.

Son beş yılda konut fiyatları 12, asgari ücret 8 kat arttı!

Son beş yılda asgari ücret yüzde 771 artarak 2 bin 20 TL’den 17 bin TL’ye, konut fiyatları ise yüzde 12 artışla yüzde 80'e çıktı.

Kiradaki emekli ve asgari ücretliye şok: En düşük emekli maaşı 12.500 TL olacak, 8 bin TL'lik kira 13 bin TL'yi geçecek!

Vatandaşlar, 1 Temmuz sonrasında kiraların nasıl belirleyeceğini merak ederken, Temmuz ayı itibarıyla kiraların maaşları sollayacağı gündeme geldi. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO 2024 konut kampanyasında fiyatlar dudak uçuklatıyor: 2+1 ev 12.8 milyon TL!

Emlak Konut GYO 2024 konut kampanyasında 2+1 evin fiyatı 12.8 milyon TL. Herkes başvurabilir denilen kampanyada taksitler bile asgari ücretlinin ödeyebileceği seviyede değil. İşte ayrıntılar...

Asgari ücretliye özel TOGG fırsatı geliyor!

Otomotiv sektöründe yaşanan durgunluğa ve asgari ücretin geride kalmasına rağmen, TOGG'un, yerli ve milli otomobile sahip olma hayalini gerçeğe dönüştürmek için önemli bir adım atması bekleniyor.

Ünlü ekonomistten sert çıkış: Enflasyon yükselirken asgari ücrete artış yapmamak insanlığa aykırıdır!

Hükümet tarafından yapılan son açıklamalar göre temmuz ayında asgari ücretliye ara zam yapılmayacak. Bu haberin ardından Ekonomist Mahfi Eğilmez. “Enflasyonun böylesine arttığı bir yerde asgari ücret ve emekli maaşı alanlara ücret artışı yapmamak insanlığa aykırıdır” diyerek nedenlerini anlattı.

asgari ücretliye konut kampanyası  Haberi

asgari ücretliye konut kampanyası 

Geçtiğimiz ay Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından müjdelenen "dar gelirliye ucuz konut kredisi kampanyası"nın detayları belli oluyor. Kampanya bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde özel bir programla vatandaşlara anlatılacak.

Bakan Albayrak, bugüne kadar Türkiye'de uygulanmış tarihin en düşük faiz oranını uygulayacaklarını ve her yıl en az 100 bin vatandaşı ev sahibi yapacaklarını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 12:00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 100 bin Sosyal Konut Tanıtım Toplantısı'nda tüm detayları açıklayacak. 

Dar gelirliye ucuz konut kampanyasından her yıl en az 100 bin vatandaş faydalanacak. 

Dar gelirli ve asgari ücretli vatandaşlar için hazırlanan kampanyada 20 yıl vadeli konut kredisi kullandırılacak. Kampanyada T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) de yer alacak.


Dar gelirli tarihin en düşük faiz oranıyla...