05 / 05 / 2024

Aşkabat Uluslararası Havalimanı maliyeti

Aşkabat Uluslararası Havalimanı maliyeti

Türkiye’nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden biri olan Polimeks’in, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta yapımını üstlendiği Aşkabat Uluslararası Havalimanı 2.250 milyar dolara mal oldu.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası yapımında son aşamaya gelindi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası ve apron çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu "En kısa zamanda terminalimiz hizmete açılacak, yeni terminal binasıyla senelik 2,5 milyon olan yolcu kapasitesini 6 milyona çıkarıyoruz." dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro istasyonu açılıyor...

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın, İstanbul Havalimanı-Kağıthane kısmının geçen sene hizmete alındığını açıklayan Uraloğlu, bu senenin ilk çeyreğinde Kağıthane-Gayrettepe kısmını da hizmete açmayı planladıklarını kaydetti. İşte ayrıntılar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon'a yeni havalimanı geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'a yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Suudi Arabistan'daki King Khalid Uluslararası Havalimanı'nın yapımı IC İçtaş İnşaat'a emanet!

Suudi Arabistan King Khalid Uluslararası Havalimanı’nın mühendislik ve yapım ihalesini kazanan şirket IC İçtaş İnşaat oldu. İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Türkiye'nin deniz dolgu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 371 yolcu kullandı.

Türkiye’nin incisi Sabiha Gökçen Havalimanı’nın dünyaya açılan kapıları çoğaldı

Dış hatlar yolcusu % 125 artış gösteren İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda, iç hatlarda bulunan kapılardan bazıları dış hatlar kapısına dönüştürülerek yolcu akışına hız kazandırmış oldu. İşte detaylar…

Rize-Artvin Havalimanında sona gelindi, yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlı tarafından 3 Nisan 2017'de temeli atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı’nda açılış için son kontroller gerçekleştiriliyor.

Tokat Havalimanı 8 Ocak'ta açılıyor!

550 milyon TL maliyet ile inşa edilen Tokat Havalimanı'nda 8 Ocak itibariyle uçuşlar başlayacak.

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı metro hatları ne zaman açılacak?

İstanbul'un yeni metro hatlarına kavuşması için çalışmalar tam gaz devam ediyor. İstanbul Havalimanı-Gayrettepe, İstanbul Havalimanı-Halkalı ve Tavşantepe-Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Metro hatlarının en yakın zamanda hizmete sunulması planlanıyor.

Tripoli Uluslararası Havalimanı projesinin inşaatında son durum ne?

Türk müteahhitlik tarihindeki en önemli projelerden biri Libya’da başkent Tripoli’de yapılacak havalimanıydı. Peki projede neler oldu? Tripoli Uluslararası Havalimanı projesinin inşaatında son durum ne?

Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metrosu'nun açılış tarihi belli oldu!

Bakan Karaismailoğlu açıkladı! İstanbul'un şehir havalimanı Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nı İstanbul'daki metro hattına entegre edecek edilecek olan Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Raylı Sistem Metro Hattı'nın açılacağı tarih belli oldu. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti yıl sonunda tamamlanacak!

Pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında havacılık geliyor. Sektörde gerekli tüm tedbirler alındı. Yurtiçi ve dışı uçuşlar aksaksız yapılıyor. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yeni düzene göre misafirlerini ağırlıyor...

TAV Havalimanları'nın Kazakistan Almatı Havalimanı görüşmeleri devam ediyor! 

TAV Havalimanları Holding, TAV'ın ve VPE Capital'in oluşturduğu konsorsiyumun, Kazakistan Almatı Uluslararası Havalimanı'nın sahibi ile potansiyel satın alma görüşmelerine devam edildiğini açıkladı...

Aşkabat Uluslararası Havalimanı maliyeti Haberi

Aşkabat Uluslararası Havalimanı maliyeti


Türkiye’nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden biri olan Polimeks’in, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta yapımını üstlendiği Aşkabat Uluslararası Havalimanı 2.250 milyar dolara mal oldu.


Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedow’un ev sahipliğinde düzenlenen törenle hizmete açılan Aşkabat Uluslararası Havaalanı’nın inşaasını üstlenen Polimeks’in Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, proje için “bölgenin yeni prestij ve cazibe noktası olacak” dedi.


Kurulduğu 1995 yılından bu yana geçen 21 yıllık sürede Türkmenistan’da 134 projeye gerçekleştiren Polimeks, ülkede iş yapan Türk firmaları arasında iş hacmi açısından ilk sırada yer alıyor. Tabanca, bugüne değin gerçekleştirdikleri iş hacminin 10 milyar doları bulduğunu söyledi.


Ulaşımdan sağlığa, eğitimden sanayiye, kültür-sanattan spora, anıtsal yapılardan kamu binalarına kadar geniş bir yelpazede projeler üstlendiklerini belirten Erol Tabanca, başka ülke ve bölgelerde iş yapmayı düşünmediklerini, odaklandıkları ülkenin Türkmenistan olduğunu söyledi.


Polimeks’in...