02 / 05 / 2024

askeri araziler hangi projeler yapılacak

askeri araziler hangi projeler yapılacak

Başkentteki askeri birliklerin taşınma işlemleri tamamlandı. Gözler şimdi halka açılacak askeri arazilerde hayata geçirilecek projelerde. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri bunun için hazır.

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

Hazine arazisine konut modelinde son dakika gelişmesi! Araziler hangi şartlarla verilecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık gündeme gelen hazine arazileri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki hazine arazileri hangi şartlarla verilecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

İzmir'deki askeri araziler AVM inşaatı için mi tahsis edildi?

İzmir'de Bakanlığa ait bazı askeri arazilerin alışveriş merkezi inşaatı için tahsis edildiği yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Askeri araziler kentsel dönüşüme verilecek!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri arazilerin değerlendirilmesinde üç prensibi benimsediklerini belirterek, önceliklerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olduğunu söyledi. Işık: "Belediyeler de bu alanları istiyor. Ona uygun adım atacağız” dedi.

Askeri araziler TOKİ’ye devredildi!

Son 10 yıl içerisinde çeşitli illerde 244 askeri parselin 3 milyar 84 milyon 526 bin TL bedelle mahsuplaştırılarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) devredildiği bildirildi.

Ankara'daki dev askeri araziler için ilk adım atıldı!

Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler’den geçecek olan Bağlıca Bulvarı boşaltılan askeri arazilere yapılacak ilk proje olacak. Projenin 6 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Ankara'daki askeri araziler, yeşil alan olarak kullanılmalı!

Melih Gökçek, "Askeri alanların Ankara'ya yeşil alan olarak kazandırılması benim temel fikrim ama öyle askeri alanlar var ki üzerinde en ufak bir ağaç bile yok. Bunların da değişik şekilde, bizim yapacağımız teklifler tarzında değerlendirilmesi mümkün olacaktır" dedi.

TOKİ'ye 10 yılda 3 milyar liralık askeri arsa devredildi!

Son 10 yılda 3 milyar 84 milyon liralık askeri arazi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devredildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Herhangi bir kışla TOKİ’ye devredilmek amacıyla boşaltılmadı. Daha önce askeri kullanımı sona ermiş araziler TOKİ’ye devredilmiştir” dedi.

Onur Öngün: Ucuz konutun formülü askeri araziler!

Onursal Gayrimenkul Geliştirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, "Askeri araziler tamamen rant olarak görülmemeli. Altın değerindeki askeri alanlar modern şehirciliğin tüm kuralları ile kentlere nefis peyzaj ve yeni nesil yapılar olarak kazandırılmalı." dedi

Seyit Torun: Askeri araziler yeşil alan olsun!

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, boşaltılan askeri alanların yeşil alan olarak kullanılması çağrısında bulundu.

Askeri araziler yeni projelere hazırlanıyor!

Başkentteki askeri birliklerin taşınma işlemleri tamamlandı. Gözler şimdi halka açılacak askeri arazilerde hayata geçirilecek projelerde. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri bunun için hazır.

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan askeri araziler hakkında açıklama!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, askeri yasak bölgeler ile güvenlik bölgelerinin kent dışına çıkarılması konusunda açıklama yayınladı. İşte o açıklama:

askeri araziler hangi projeler yapılacak Haberi

askeri araziler hangi projeler yapılacak

Başkentteki askeri birliklerin taşınma işlemleri tamamlandı. Gözler şimdi halka açılacak askeri arazilerde hayata geçirilecek projelerde. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri bunun için hazır.


FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kent merkezlerindeki askeri birliklerin taşınmasına karar verildi. Bunun üzerine Ankara Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığı'nda taşınma işlemi, ağustos ayının sonuna doğru başladı. Bu kapsamda bir süredir devam eden Etimesgut Eğitim Destek Tabur Komutanlığı ve Mamak 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki taşınma işlemleri tamamlandı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık önceki gün yaptığı açıklamayla taşınan askeri birliklerden kalan arazilerin halkın kullanımına açılacağını yineledi. Açıklama üzerine konuyu değerlendiren Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, askeri araziler için hazırladıkları projeleri anlattı.


YOL PROJESİ HAYAT BULACAK

Büyükşehir Belediyesi'nin önceki yıllardan beri planladığı ve trafik sorununa çözüm olarak...