02 / 05 / 2024

Askeri arazilere neler yapılacak

Askeri arazilere neler yapılacak

Başkentteki askeri birliklerin taşınma işlemleri tamamlandı. Gözler şimdi halka açılacak askeri arazilerde hayata geçirilecek projelerde. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri bunun için hazır.

İzmir'de askeri arazilere AVM mi yapılacak?

İzmir'de Bakanlığa ait bazı askeri arazilerin alışveriş merkezi inşaatı için tahsis edildiği yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Askeri arazilere ilişkin 23 sorun TBMM'de!

Kent dışına taşınacak askeri birliklere ve arazilerine ilişkin olarak CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a 23 soru sordu..

Esenler'deki 3 kışla imara açılacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci'nin şehir merkezlerinden taşınan askeri arazilere ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Ankara'daki dev askeri araziler için ilk adım atıldı!

Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler’den geçecek olan Bağlıca Bulvarı boşaltılan askeri arazilere yapılacak ilk proje olacak. Projenin 6 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Askeri arazilere 'imara açılamaz' hükmü konulmalı!

Askeri birliklerin şehir dışına taşınmasıyla arazilerin nasıl değerlendirileceği tartışılırken Büyükşehir Meclisi’ndeki parti grupları alanların imara açılmaması gerektiğine işaret etti.

Keten Grup lansmanı Harbiye Askeri Müze'de düzenlendi!

Keten Grup, 38 yıldır butik ve prestijli inşaat projelerini İstanbul’un seçkin semtlerinde hayata geçiriyor. "Emirgan" albümüyle şehrin seslerini müziğe dönüştüren Kerem Görsev, 20 Mayıs gecesi Harbiye Askeri Müze'de özel bir konser verdi.

Veraset intikal vergisi beyannamesinde neler olması gerekir?

Bir kimsenin ölümden sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin mirasçıları tarafından kabul edilmesi sonucunda öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, veraset intikal vergisi beyannamesinde neler olması gerekir?

1996 yılında Yeşilköy'deki askeri tesisler kaldırılacakmış!

1996 yılında Atatürk Havalimanı'nın yarısı Türk Hava Kurumu'na hizmet veriyormuş. İstanbul'un ortasında kalan askeri hava tesisinin ''stratejik olarak'' önemini yitirmesi ve havaalanının yetersiz kalması, askeri tesislerin kaldırılmasını gündeme getirmiş.

Emlak vergisi ödemek için neler gerekli?

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Ev ve dükkan sahiplerinin yanı sıra arsa ve arazi gibi taşınmazları olan kimseler de vergi mükellefi oluyor. Peki, emlak vergisi ödemek için neler gerekli?

Esenler'deki askeri arazi belediyeye mi devredildi?

Esenler Belediye Meclisi, Esenler sınırları içinde bulunan ve Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli askeri arazinin Esenler Belediyesi’ne devri ile ilgili olarak Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya protokol yapma yetkisi verdi.

Ticari imarlı arsaya neler inşa edilebilir?

Arsa kullanımları; konut imarlı, ticari imarlı ve karma imarlı olarak karşımıza çıkıyor. İmar görmüş tarlaya konut arsası, ticari arsa arsa deniyor. Peki, ticari imarlı arsaya neler inşa edilebilir?

Kentsel dönüşüm kira yardımında neler değişti?

Kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan finansal desteklerin başında kiar yardımı bulunuyor. 1 Ocak 2015 tarihi itibarıyla kira yardımında bazı şartlar değişti. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımında neler değişti?

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

Askeri arazilere neler yapılacak Haberi

Askeri arazilere neler yapılacak

Başkentteki askeri birliklerin taşınma işlemleri tamamlandı. Gözler şimdi halka açılacak askeri arazilerde hayata geçirilecek projelerde. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri bunun için hazır.


FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kent merkezlerindeki askeri birliklerin taşınmasına karar verildi. Bunun üzerine Ankara Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığı'nda taşınma işlemi, ağustos ayının sonuna doğru başladı. Bu kapsamda bir süredir devam eden Etimesgut Eğitim Destek Tabur Komutanlığı ve Mamak 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki taşınma işlemleri tamamlandı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık önceki gün yaptığı açıklamayla taşınan askeri birliklerden kalan arazilerin halkın kullanımına açılacağını yineledi. Açıklama üzerine konuyu değerlendiren Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, askeri araziler için hazırladıkları projeleri anlattı.


YOL PROJESİ HAYAT BULACAK

Büyükşehir Belediyesi'nin önceki yıllardan beri planladığı ve trafik sorununa çözüm olarak...