08 / 05 / 2024

Askeri kışlalar millet bahçesi

Askeri kışlalar millet bahçesi

24 Haziran beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı ve eski futbol stadyumlarının “millet bahçesi”ne dönüşeceğini söylemişti.  Şehir merkezi dışına taşınacak bazı askeri kışlalar da “bahçe” olacak.

Çekmeköy'deki askeri kışlaya yeni imar planı: TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilecek!

Çekmeköy'deki Şehit Onbaşı Azim Özdemir kışlasında TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilmesi için yeni imar planı hazırlandı. İşte o planın detayları...

TOKİ İstanbul Maltepe'de bulunan askeri alana sosyal konutlar yapacak

İstanbul Çekmeköy'de bulunan Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası'nın tamamen boşlatılarak Çınarköy Evleri projesi adı altında başlayan inşaat çalışmalarının ardından bir askeri kışlaya daha sosyal konut projesi yapılması kararı alındı. Proje TOKİ tarafından inşa edilecek.

Murat Kurum: Millet bahçesinde 67,7 milyon metrekareye ulaştık!

Millet bahçesi projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "81 ilde 81 milyon metrekare Millet Bahçesi hedefinde 67,7 milyon metrekareye ulaştık. 418 millet bahçemizi projelendirdik, 125'inin yapımını tamamladık." dedi.

Kırklareli Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kırklareli Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün gerçekleştiriyor...

Kahramanmaraş Kılavuzlu Millet Bahçesi'nde sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ iş birliğiyle hayata geçirilen Kahramanmaraş Kılavuzlu Millet Bahçesi'nde sona gelindi...

Kocaeli Körfez'e millet bahçesi geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kocaeli Körfez Millet Bahçesi projesinin ihalesini gerçekleştirdi.

Kocaeli Körfez Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan TOKİ, Kocaeli Körfez Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Ardahan Aziziye Kışlası Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ardahan Aziziye Kışlası Millet Bahçesi ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Sakarya'da kışladaki inşaatta göçük! 2 işçi toprak altında kaldı!

Sakarya Adapazarı'nda yer alan askeri kışladaki bir inşaatta yaşanan göçük sebebiyle 2 işçi toprak altında kaldı.

Bitlis Ahlat Millet Bahçesi Haziran'da tamamlanacak!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde inşa edilen ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük ikinci millet bahçesi olacak Ahlat Millet Bahçesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kütahya Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı!

Kütahya Evliya Çelebi Mahallesi'nde millet bahçesi projesinin inşaatına başlandı. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, proje alanında incelemelerde bulundu.

Murat Kurum: 22 millet bahçesi açılışa hazır!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "57 millet bahçesini tamamladık. 35 millet bahçesini hizmete sunduk. 22 millet bahçesi açılışa hazır." dedi.

Ahi Evran Külliyesi'ne millet bahçesi geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kırşehir'deki Ahi Evran Külleyesi çevresi için yeni bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek millet bahçesi için yer arayışında olduklarını dile getirdi. 

Askeri kışlalar millet bahçesi Haberi

Askeri kışlalar millet bahçesi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, AK Parti'nin önemli projeleri arasında yer alan Millet Bahçeleri, Atatürk Havalimanı ve eski statların yanı sıra şehir içinde kalan bazı askeri kışlaları da millet bahçesi olacak. 

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında, şehir merkezinde kalan kışlaların şehir dışına taşınması kararı alınarak, taşınma sonrası bu arazilerden uygun olanların park ve rekreasyon alanları olarak milletin kullanımına açılması planlanmıştı. Ankara ve İstanbul'daki birçok askeri kışla da bu süreçte taşındı. 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; kışlaların taşınması ardından, yeşil alanlarıyla dikkat çeken kışla arazileri, millet bahçeleri projesi kapsamında en uygun alanlar olarak görülüyor ve çalışmalar kapsamında bu arazilerden bazılarının millet bahçesi olarak projelendirilecek. 

Milli Savunma Bakanlığı şu ana kadar yaklaşık 35 milyon metrekare askeri araziyi ilgili kamu kurum...