18 / 05 / 2024

ASKİ fazla ödenen su paralarını geri iade edecek

ASKİ fazla ödenen su paralarını geri iade edecek

Aydınlı eski bürokrat Haldun Haşmet Aysan, dilekçeyle Aydın'daki 542 bin abonenin 2015'te ASKİ'ye ödedikleri su, atıksu ve aylık bakım bedelini geri alabileceğini söyledi.

Tapu sahiplerine Nisan 2024 müjdesi! Fazladan ödenen o paralar iade ediliyor! 

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun yapmış olduğu incelemelere göre, milyonlarca tapu sahibi tarafından yanlışlıkla fazladan vergi ödendiği ortaya çıktı. Fazla olarak  ödenen bu vergilerin geri ödenmesi için 5 senelik bir süre sınırı bulunuyor.

Yasal artışın üzerinde ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kira fiyatlarındaki fahiş artışlar gündemden düşmüyor. Ülke genelinde barınma en büyük problem haline gelirken kiracıların kira fiyatlarıyla mücadelesi devam ediyor. Peki kira artışı ne kadar olmalı? Fazla ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Askı süresi nedir?

İmar planları birçok taşınmaz, tarla ve arsa sahibini ilgilendiren bir konudur. Bu nedenle imar planları ile ilgili süreçlerin öğrenilmesi elzemdir. Askı süresi de bunlardan biridir ve imar planlarında sıklıkla bahsedilen bir süreçtir. Peki askı süresi nedir ve en fazla ne kadardır?

Süper Lig’de en fazla bonservis ödenen futbolcuları belli oldu!  

Süper Lig'de 2023-2024 sezonu ilk transfer ve tescil döneminin en yüksek bonservis bedeli ödenen futbolcusu Fenerbahçe'nin transfer ettiği Cengiz Ünder oldu. Aynı zamanda, en yüksek bonservis ücreti ödenen 10 futbolcudan 5'i Fenerbahçe'de yer aldı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Fazla ödenen kiralar geri alınabilir mi? Şimdi bakın!

Ev sahiplerinin yasal sınırı aşan zamları ve kiracıların bu nedenle zor duruma düşmesi sık sık gündeme geliyor. Peki ev sahipleri kira artışı için kiracılarını zorlayabilir mi? Kiracılar fazla ödenen kira bedellerini geri alabilir mi? İşte ayrıntılar...

Twitter’dan flaş karar! Askıya aldığı bazı hesapları yeniden açacak

Sosyal medya platformu Twitter'ın çiçeği burnunda yeni sahibi Elon Musk, askıya alınan hesaplar ile ilgili bir anket düzenledi ve kararını açıkladı. Buna göre, yasaları çiğnememiş veya çok fazla istenmeyen mesaj paylaşmamış olan hesaplar, gelecek haftadan itibaren yeniden açılacak.

Buğday fiyatları yüzde 5'ten fazla arttı! Buğday fiyatları kaç lira? 31 Ekim 2022 fiyat listesi...

Rusya'nın Karadeniz anlaşmasını askıya aldığını açıklamasından sonra Chicago Ticaret Borsası vadeli işlemlerinde buğday kontratlarının fiyatı yüzde 5'ten fazla arttı ve 8,7 dolara yükseldi. İşte borsa borsa buğday 31 Ekim 2022 fiyat listesi...

Tapu harcına fazla ödenen para geri alınabilir mi? Tapu harcına fazla ödenen para kaç yıl içinde alınır?

Tapu harcı ödemesi yapılırken kimi zaman hesaplamalarda yapılan hatalar nedeniyle hem alıcı hem de satıcı fazladan para ödemek durumunda kalabiliyor. Ancak sonradan fark edilen bu yanlışlık nedeniyle pek çok vatandaş “Tapu harcına fazla ödenen para geri alınabilir mi?” araştırması yapıyor…

ASKİ fazla ödenen su paralarını geri iade edecek!

Aydınlı eski bürokrat Haldun Haşmet Aysan, dilekçeyle Aydın'daki 542 bin abonenin 2015'te ASKİ'ye ödedikleri su, atıksu ve aylık bakım bedelini geri alabileceğini söyledi.

Emlak vergisi en fazla kaç taksitle ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için veriliyor. Vergi taksitli bir şekilde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi en fazla kaç taksitle ödenir?

Fazla ödenen tapu harcının iadesi!

Taşınmaz devirlerinde tapu dairesinde alıcı ve satıcıdan belirli oranlarda tapu harcı ödemesi yapmaları isteniyor. Peki, yapılan bir hatadan dolayı fazla ödenen tapu harcı iade edilir mi? İşte fazla ödenen tapu harcının iadesi..

SGK Yıldırım Karapınar arsası imar planı askıda!

Bursa Yıldırım İlçesinde, Karapınar Mahallesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına ait muhtelif parsellerde kamuya daha fazla mali kaynak oluşturmak amacıyla hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıktı...

Fazla ödenen emlak vergisi iade edilir mi?

Kimi zaman emlak vergisi için taşınmaz değeri olduğundan daha yüksek bir değerde tespit edilebiliyor. Peki, yanlış hesaplamadan kaynaklanan ve dolayısı ile fazla ödenen emlak vergisi iade edilir mi?

ASKİ fazla ödenen su paralarını geri iade edecek Haberi

ASKİ fazla ödenen su paralarını geri iade edecek

ASKİ'nin 2015'e ait su tarifesinin, yüksek olduğu gerekçesiyle kendisinin açmış olduğu dava sonucunda Aydın 2. İdaresi Mahkemesi'nce iptal edilerek Büyükşehir Belediyesi'ne ilgili kararın tebliğ edildiğini kaydeden Aysan, buna rağmen ASKİ'nin su abonelerine ödeme yapmadığına dikkat çekti. Aydın'daki 542 bin su abonesinin hazırladığı dilekçe örneğiyle başvurup ödedikleri su bedellerini ASKİ'den geri alabileceğini belirten Aysan, "Ben vazifemi yaptım, mahkeme de vazifesini yaptı. Şimdi sıra su abonelerinde. Fazladan ödedikleri parayı geri almak için örnek dilekçeyi doldurup ASKİ Genel Müdürlüğü'ne göndersinler. Alacaklarını eğer dilekçe ile talep etmezlerse bunlar paranın üstüne yatar" dedi.



Yeni...