16 / 05 / 2024

Aspen Yapı Suudi Arabistan Medine Havalimanı projesi

Aspen Yapı Suudi Arabistan Medine Havalimanı projesi

Aspen Yapı ve Zemin, son dönemde ses getiren Bodrum Milas ve Rusya’nın Pulkovo Havalimanı projelerinin ardından şimdi de Suudi Arabistan Medine Havalimanı projesine imza atıyor…

Yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefi Türk Cumhuriyetleri!

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri ile ilgili konuştu ve Türk Cumhuriyetleri, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Rusya Federasyonu ve Gürcistan'ı işaret etti. İşte yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri...

Türk müteahhitlerine Suudi Arabistan'da yatırım fırsatı: 1,6 trilyon dolarlık yatırım yapılacak! 

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, inşaat sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve Suudi Arabistan projelerini işaret etti. İşte o açıklama..

Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı zirve yaptı! 8 ayda 4 kat arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Ahmet Fikret Kileci, Suudi Arabistan’a 2003’te 8 ayda yapılan ihracatın 2022’nin aynı dönemine kıyasla 4 kat artışla 1,6 milyar doları aştığını paylaştı.

Suudi Arabistan 18 Türk şirkete ithalat vizesi verdi!

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Suudi Arabistan'ın süt ürünleri, kırmızı et ve bal üretimi yapan 18 şirket için ithalat izni verdiğini açıkladı. Yılın ilk 6 aylık döneminde bu ülkeye yapılan ihracat geçen yıla göre yüzde 747,5’lik artışla 1 milyar 113 milyon dolara çıktı.

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davet!

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed Al Hugail, ülkesinde yapılacak projeler için Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davette bulundu.

Suudi Arabistan'daki King Khalid Uluslararası Havalimanı'nın yapımı IC İçtaş İnşaat'a emanet!

Suudi Arabistan King Khalid Uluslararası Havalimanı’nın mühendislik ve yapım ihalesini kazanan şirket IC İçtaş İnşaat oldu. İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Suudi Arabistan uyarı yapınca brent petrol fiyatları ne oldu? 

Dünyanın önde gelen petrol üreticilerinden Suudi Arabistan’ın açıklamaları, petrol fiyatlarının artmasına neden oldu.

Turizmde Suudi patlaması kapıda!

Suudi Arabistan, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın ziyareti öncesinde Türkiye’ye uygulanan yapılan pandemi kaynaklı seyahat yasağını kaldırdığını duyurdu.

Suudilere yapılan konut satışları azaldı mı?

Suudi Arabistan ile Türkiye arasında yaşanan gerilim sonrası Suudilerin Türk ürünlerine uyguladığı boykot rakamları da etkiledi. Suudilere yapılan konut satışı geriledi. 

Suudi boykotu konut satışlarını da etkiledi!

Türkiye ve Suudi Arabistan arasında Cemal Kaşıkcı cinayeti ile başlayan ve ekim ayından bugüne Türk mallarına uygulanan boykot ile zirveye çıkan gerilim, konut satışlarını da etkiledi. Boykotun başladığı Ekim'den Aralık sonuna kadar Suudilere yapılan konut satışı, geçen yıla göre yüzde 64 azaldı.

Türk Firmaları Suudi Arabistan Yapı Fuarı'nda! 

Orta Doğu ve Afrika’nın en prestijli inşaat platformu “The BIG 5” markası tarafından organize edilen The BIG 5 Saudi Cidde Yapı Fuarı, 8-11 Mart tarihlerinde gerçekleşecek. Fuara, Türkiye'den 25 firma katılacak...

Suudi Arabistan'daki petrol tesislerine yapılan saldırı petrol piyasasını etkiledi!

OPEC Genel Sekreteri Barkindo,Suudi Arabistan'daki petrol tesislerine yapılan saldırının petrol piyasasını etkilediğinin vurgusunu yaptı.

Suudi Arabistan petrol tesislerine yapılan saldırıda dünya ekonomisi nasıl etkilenir?

Suudi Arabistan'da petrol tesislerine düzenlenen saldırının ardından petrol güne yüzde 20'ye yakın bir yükseliş ile başladı. Brent tipi ham petrolün varil fiyatı, sabah saatlerinde yüzde 19,5 artış göstererek Körfez Savaşı'nın sürdüğü 1991 yılından bu yana en büyük günlük yükselişini yaşadı.

Aspen Yapı Suudi Arabistan Medine Havalimanı projesi Haberi

Aspen Yapı Suudi Arabistan Medine Havalimanı projesi

Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da nitelikli havalimanı projelerinde yer alan Aspen Yapı ve Zemin, son dönemde ses getiren Bodrum Milas ve Rusya’nın Pulkovo Havalimanı projelerinin ardından şimdi de Suudi Arabistan Medine Havalimanı projesine imza atıyor…


Geçmişte Rusya’da Moskova Şeremetyevo ve Pulkovo, Ukrayna’da Kiev Borispol, Hollanda’da Schiphol, Kanarya Adaları’nda Tenerife, Kuzey Irak’ta Erbil ile Türkiye'de Ankara Esenboğa, İstanbul Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı, Milas/Bodrum, İzmir Adnan Menderes, Kütahya Zafer ve Kars havalimanları gibi çok sayıda önemli projeye imza atan Aspen Yapı ve Zemin A.Ş., Suudi Arabistan’ın Medine kentinde yapılacak olan Prens Mohammad Bin Abdul Aziz Uluslararası Havalimanı projesinde de yer alıyor.


Havalimanlarına asma tavan, bölme duvar ve zemin ürünleriyle değer katan Aspen’in sıradaki projesi Medine Havalimanı, modern mimariyi geleneksel motiflerle...